Yoğurt yapmayı bilenlere ( superior )

hepiniz bildiği üzere yoğurt insan sağlığı için vazgeçilmezdir. aranızda yoğurt yapmayı bilen arkadaşlar sütün içine 50 gr incir ve bal ekleyin sonuç tam bir harika... çok extreme bir ürün tavsiye ederim.
 
Ne Gibi Faydasi Var....
 
salvadore_xp onda birşey yok ki... çok sıcak olmayan ılık süte başka biryerde hazırlayacağın süt yogurt karışımını yada sadece yogurtta olabilir (yaklaşık bi tatlı kaşıgı yeterli olacaktır) sütün içine karıştır sonra üzerini kapa soguk olmayan bir ortamda beklet. Bu şekilde bi gün beklemesi yeterli olacaktır.

ilk başta ypgurt mayası bulamıyorsanız marketteki yogurtlada olur fakat prebiyotik olması lazım daha sonra yaptıgın yogurtu maya olarak kullanabilirsin. afiyet olsun :)

kolay gelsin...
 
vay be ben bunu baya ciddi bi iş gibi zannediyodum
 
özellikle yoğurt gibi de olmuyor saf el değmemiş. artı hafif sulu olduğundan 1 tencereyi bitiriyorsunuz..
 
yogurt yapmak baya kolaymış bir gün bende yaparım tabi evde yaparlardı eskiden yoğurt tadı çok güzel oluyor hem sağlıklı hem de doğal.
 
dogulu insanların cogu yogurdu değişik kombineelrle tamamlıyorlar...ben nedense yogurdun içine birşey katmayı hiç sevmiyorum, zeytinyagı hariç...arada, antrenman sonrası için, karbo ihtiyacını karşılamak için barbunya pilaki-yogurt-makarna üçlüsünü karıştırıp yiyorum,o zaman daha güzel oluyor gibi..karbo ihtiyacını değişik kaynaklardan almak, kasları bazen cok güzel şaşırtıyor, bunu bu kombine de gördüm..
 
önemli olan yoğurtaki bakteri sayısını arttırmak. bunun için extra oksijensiz ortam olmalı. d.wolf konuyu saptırmayınız. konumuz karbo yada pro değil yoğurdun faydaları..
 
Konumuz ne yogurdun faydalari ne de yogurdun kombinelerinin kaslari nasil sasirtacagi. Yemek tarifleri basliginda oldugumuzu unutmadan faydasal bilgi vermekten cok (ki zaten sporcu gidalaranin yayinlanmasina izin veriyoruz, faydalari oldugu asikar), damak zevkimizi arttiracak paylasimlarla sInirli kalmaya gayret gosterelim hep beraber.
 
hepiniz bildiği üzere yoğurt insan sağlığı için vazgeçilmezdir. aranızda yoğurt yapmayı bilen arkadaşlar sütün içine 50 gr incir ve bal ekleyin sonuç tam bir harika... çok extreme bir ürün tavsiye ederim.
incir herhalde kuru olacak öyle değil mi?
bu malzemeleri sütü kaynatırken mi yoksa kaynadıktan sonra mı ekleyeceğiz?
incir'i bütün olarak mı yoksa parçalara ayırarak mı sütün içine katacağız?
cevap için şimdiden teşekkürler...
 
KESİNLİKLE kaynadıktan sonra, burda tecrübeme dayanarak konuşuyorum. kaynamadan atarsanız bir yaratık peyda olacaktır. ne süt ne yoğurt başka bir canlı gibi. öyle ki tarif bile edemiyorum..

hatta güllaç yapayım dedim balı ve inciri kaynamadan koydum kaynarken yaratık oldu...

bu sebeble kaynadıktan sonra yapmanızı tavsiye ediyorum..

incirin sadece çekirdeklerini içini koyarsanız daha güzel bir görüntü sergiliyor olacaksız incirin asıl faydası çekirdeğinde gizlidir. bu sebeble yerken de çekirdeklerini iyice çiğnediğinizden emin olunuz. tıpkı şu danone incirli yoğurtları gibi.
 
Son düzenleme:
Ben de şunu ekliyeyim; sütün ideal mayalama sıcaklığı 42 derecedir. Eğer dereceniz yoksa elinizİ süte temas ettirdiğinizde elinizi yakıyor la yakmıyor arası bir sıcaklık hissetmek uygun sıcaklık demektir. Süt mayalandıktan sonra mayalanma süresi 8 saattir. Bu süre zarfında scaklığı korumak için kap uygun bir şekilde sarılmalıdır. Bu 8 saat süre ev de yapım içindir. Üreticiler bunu fırınlarda 4-5 saatte yaparlar.
 
Satın alınan sütler zaten kaynatılmıs tekrar kaynatmaya gerek yok. Parmagınızla kontrol ettıgınızde ısıya dayanabılıyorsa yogurdu eklersınız. 1kg süte yarım cay bardagı yogurt karıstırdıktan sonra tencereyı ıyı sarıp sarmalamak gerekır. 3-4 saatte bile olabılır. Kasıkla kontrol ettıgımızde sakız gıbı uzuyorsa olmamıs demek. Yogurdun suyuna bayılıyorum ama evde yapılan yogurtta olmuyor bu su.
 
eger elinizde mayalamak icin baska yogurt yoksa, ki bu yurtdisinda insanın basına gelebilir. hic denemedim ama tereyagı mayalamak icin kullanabilirsiniz. lezzetini bilemem ama en azından bir daha ki sefere kullanmak icin bir yogurt elde etmis olursunuz.
 
Back
Yukarı