Yulaf 9 tl oldu :D

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rivn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Rivn

Üye
Daha 8 ay öncesine kadar 4.5 tl olan yulafın 9 tl olması hakkında düşünceleriniz neler?

Benim definasyon dönemine denk geldi, az yiyorum ben 50 gr falan. :D Arkadaşlar arayın 175 i şikayet edin, fiyat artışı çok fazla olmuş.

Spor yapanlar içinde tanzim satış noktaları kursunlar, 1kg yulaf için sabah 6 da sıraya girelim :D Ucuz et, tavuk, süt, yulaf vs :D Üreticiyi korumaya gerek yok :D Bunlar hep marketlerin ekonomik saldırısı :D He tabi bide yiyen için uzay eriği var :)

nerden kar ediceğini şaşırdı büyük şirketler, proteinli sütü 7 8 tlye sokuyor millete pınar halada alan kullanan varsa helal olsun :D

eti firmasını aradım lifalif ürünü için. yıllardır 4,50-6 bandında aldığımı ancak birden zamla 9 liraya çıktığını belirttim. bana hammade (petrol, gübre, tohum vb.) zammından dolayı böyle bir şey olduğunu söyledi. ben de bir müddet bulamadığımı ve rafların boşaldığını ama zamlanınca bir anda bütün rafların dolduğunu bunun bir fırsatçılık olduğunu belirttim. yani bir şey yapılacağını düşünmüyorum ama ben yine de şikayetimi ilettim.

her şey zamlı.

ekonomimiz zirve yapıyor durdurulamaz yükselişimiz devam edecek 9 olabilir dış güçlerin oyunu bu :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Pahalı mı ? Evet pahalı, hemde normalin üstünde. Fakat bu zamları ben olağan karşılıyorum. Sen gidip hammadde, lojistik maliyetlerini bu kadar yükselmesine sebep ol, ardından fiyatlar yükselten firmalara yüklen. Sen petrol giderlerini, hammadde, gübre, lojistik, depolama, vergi vb. daha da arttırılabilir maliyetleri düşürtürsün ülke olarak sonra gider adam yüksek fiyattan satar, işte o zaman laf etme hakkını sahipsin.

Benden tavsiye; toptancı marketlerine gidin arkadaşlar, fiyatlar daha düşük oluyor. Veya internet üzerinden yüksek adetli satış yapanları alın. Örneğin superfreshin 160 gr, 2 li paketli ton balığı migros sanal markette 22.75 TL. Bunu gidiyorsunuz toptan alıyorsunuz 24 adedini 142.90 TL'e bulabiliyorsunuz. Yok bunu migros gibi bir marketten alıyor olsaydınız 22.75 x 12 = 273 TL ödüyor olacaktınız. Arada 130 liralık bir kaarınız oluyor.

Son olarak; ilk paragraf için kusura bakmayın. Anlık çözümler yerine sorunun köküne inmek bana daha mantıklı geliyor :)

Back
Yukarı