Yulaf Ezmesi Nasıl Tüketilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan O77
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

O77

Üye
Tavsiyeler üzerine yulaf ezmesi aldım. Bı kaseye koydum sut doktum ama ınanılmaz kotu oluyor mide bulandırıyor. Nasıl tuketecegız bunu bılgı vermenız mumkunmudur?

Son düzenleme:
Dolu dolu 1 yemek kaşığı bal koy biraz karıştır.Tadına doyamazssın.thums:

bal aklıma gelmedı hıc ama acıkcası eksık olan sey tamamı ıle bence de bal :) kuru kuru yemek cok daha mantıklı acıkcası süt ile karıştırmaktan sa.

Peki ufak bir kase yeterli olur mu?

Onu kuru yiyenler var...kafa_
Onlardan biriyim. Kasenin içine koyup hergün yaklaşık 150-200gr kadar tüketiyorum. Öncedende dediğim gibi kuruyemiş niyetine avuç avuç yiyorum gayette seviyorum kendisini :D

Kuru tüketemiyorsanız kuru kuru atın ağzınıza ve 1yudum dahi olmayacak şekilde çok az su alın ağzınıza. Hemen yumuşuyor zaten yemesi kolaylaşıyor.

Son düzenleme:
Ben ya yoğurt ya sütle yiyorum. Sütle yediğim zaman içine bazen bal koyuyorum da gece yemek pek iyi olmuyor, evin içinde gezmeye başlıyor insan :).

Onlardan biriyim. Kasenin içine koyup hergün yaklaşık 150-200gr kadar tüketiyorum. Öncedende dediğim gibi kuruyemiş niyetine avuç avuç yiyorum gayette seviyorum kendisini :D

Kuru tüketemiyorsanız kuru kuru atın ağzınıza ve 1yudum dahi olmayacak şekilde çok az su alın ağzınıza. Hemen yumuşuyor zaten yemesi kolaylaşıyor.

rapperua peki sabah kahvaltıda değilde ondan sonraki ara öğünde yesek nasıl olur ?

valla yulaf ezmesinien iyi 5 yumurtabeyazi , tek sari , 2 tatli kasigibal,10 gr ceviz,yarim muz,30 gr cikolatali protein tozu, karistiriyorum, hatta 2 cay kasigi tarcin, ben cok sevdigim icin tarcini cok koyarim, yapiyorum yiyorum. Inanilmaz bi kahvatli oluyor. ayrica yapay tatlandirici da koyabilirsin. Pisirmeye alisinca insan,uzmani oluyor

• Like
Reactions: O77
valla yulaf ezmesinien iyi 5 yumurtabeyazi , tek sari , 2 tatli kasigibal,10 gr ceviz,yarim muz,30 gr cikolatali protein tozu, karistiriyorum, hatta 2 cay kasigi tarcin, ben cok sevdigim icin tarcini cok koyarim, yapiyorum yiyorum. Inanilmaz bi kahvatli oluyor. ayrica yapay tatlandirici da koyabilirsin. Pisirmeye alisinca insan,uzmani oluyor
hocam ne yaptınız oyle :d benım mıde kaldırmaz malesef onu.

hocam ne yaptınız oyle :d benım mıde kaldırmaz malesef onu.

sen bi yap dene, eger yiyemessen gelip bana soylersin. Yumurta yiyemeyen arkadas, her gun yapip yiyor.

3 tane pancake buyuklugunda kizartiyorum.bence bi dene, ne yulafi ne yumartayi anlarsin, tek tat muz ve tarcin oluyor agizda dagiliyor.

Ayrica ben fitness oncesi yiyiyorum. kahvalti olarak protein tozu ve yarim muz 1 kasik fistik ezmesini karistiriyorum, sonra da 4 yumurta tek sari omlet yapiyorum, domates salata az zeytinyagi, 1 dilim yulafli ekmek, mozeralla peynir yuzde 3 yag 125 gr civari yiyorum . Protein benim icin bi zevk. Spor icin degil, ben boyle yemeyi seviyorum , ayrica spora da yarari buyuk tabi:)millet plan yapiyor, ben severek yiyorum.

Son düzenleme:
karıstırıp neyde pısırıyosunuz tam olarak bı tarıfı varmıdır peki?

Ince tavada yuksek ateste, azcik tereyagi koyabilirsin, ama cok az, ufak bi porsiyon dokuyorsun tavaya, 30 saniye bi taraf, 30 saniye obur taraf, hemen aliyorsun, yanma kokusu geldigi anda al tavadan.Demin verdigim karisimdan 3 dilim cikmasi lazim. Tum karisimi tavaya dokme sakin. dedigim gibitadi muthis oluyor. Eger istersen sen her malzemeden 3 te bir kullan, ve tek porsiyonluk yap, dene gor. Muzu istersen tam muz kullanabilirsin, acayip muz tadi oluyor o zaman. Benim cok hosuma gidiyor. Ama dikkat et cok besleyici bi ogun olacaktir.Yani eger gercekten iyi spor yapmiyorsan fazla karbonhidrat almis oluyorsun.

Arkadaşlar benimde bir sorum olucaktı. Bende yulaf ezmesi yemeye yeni başladım ve tavsiyelerinizi deneyeceğim fakat kahvaltıda kaç gram yulaf ezmesi yemek yeterlidir acaba?

Eğer gerekliyse
Boyum 1.80
Kilom 65

Arkadaşlar benimde bir sorum olucaktı. Bende yulaf ezmesi yemeye yeni başladım ve tavsiyelerinizi deneyeceğim fakat kahvaltıda kaç gram yulaf ezmesi yemek yeterlidir acaba?

Eğer gerekliyse
Boyum 1.80
Kilom 65
Yulaf ezmesini kahvaltıda yada ara öğünlerde tüketebilirsiniz. Yiyemiyorsanız yoğurtla deneyin. Aslında gram'ı sizin yeme kapasitenize bağlı. Ben kahvaltıda 50gr ara öğünlerde 75gr civarı tüketiyorum.

Akşam yatarken yiyorum ben bi sakıncası olurmu yemek yapmayı bilmiyorum ve kolaya kaçmak için bu yöntemi kullanıyorum ?

İlk gün yiyebildim.Ama sonradan maalesef yok yiyemiyorum :d farklı metotlar deneyeceğim artık.Süt ve bal atarak denedim şimdiye kadar ama gitmedi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı