Yulaf Ezmesi Tarifi Verirmisiniz?

Selamlar Geçen yulaf ezmesi almaya gittim markette kalmamış diye karşıdaki aktardan açık aldım sebebi belki ondandır bilmiyorum. Yulaf ezmesini ilk süt pekmez ceviz ile karıştırdım ama 2 kaşıktan sonra midem bulandı yiyemedim tadı çok lanet bişi. Sizce ne yapmalıyım toz haline getirip sütle mi içsem ne yapsam bir taktik verir misiniz siz nasıl tüketiyorsunuz?
 
onu sadece midesizler yiyebilir öyle hahahaha.
Bak şimdi 100gr kadar yulafı geniş kaseye ve derin de olsun koyuyorsun. üzerine biraz kaynar su. Çok olmasın üstünde gezdir yeter. Daha sonra bir tatlı kaşığı bal ekliyorsun ve abartmadan karıştırıyorsun. Daha sonra üstüne elma muz portakal çilek ne varsa ekliyorsun. Sadece elma da olur. Ne varsa yani. En son da tarçın döküyorsun afiyetle yiyorsun. Ama dikkat et her yulafı kaşıklayıp ağzına attığında kaşıkda meyve de olsun ki yulafın tatsızlığını absorbe etsin . Gecenin 5 inde üşenmeden yazdım la haahhahahahahaha. Afiyet olsun paşam
 
Selamlar Geçen yulaf ezmesi almaya gittim markette kalmamış diye karşıdaki aktardan açık aldım sebebi belki ondandır bilmiyorum. Yulaf ezmesini ilk süt pekmez ceviz ile karıştırdım ama 2 kaşıktan sonra midem bulandı yiyemedim tadı çok lanet bişi. Sizce ne yapmalıyım toz haline getirip sütle mi içsem ne yapsam bir taktik verir misiniz siz nasıl tüketiyorsunuz?
Bulabilirseniz birdahakine kesinlikle Eti litalif yulaf ezmesini tavsiye ederim. Tarife gelince. Muz, yiyeceğin miktarda yulaf (bir miktarın yoksa 80 90 gr arası kafi), Tarçın, yapılışı. Yulafı kaseye koy, üzerine kaynar su (heryerini ıslatarak suyun yulafın üstüne çıkacak şekilde dök.) üstünü peçeteyle kapat 3 dakika kendi buharında kaynasın. Sonra muzları olabildiğince küçük doğra. Yulafın dibine bak hiç su kalmasın varsa süz yada bekle çeksin suyunu. Muzları kaseye at içine 2 çay kaşığıda tarçın. Ek meyve atabilirsin ama tadını bozar. En iyisi muz ile. Afiyet olsun.
 
Back
Yukarı