elite35
Üye
Özellikle yulaf ezmesi hakkında bir sürü konular görüyorum, ama çoğu oldukça uğraş istiyor.
Ben size kendi uyguladığım şekilde sunacağım. Oldukça basit fakat kalori miktarı yüksektir.
Malzemeler
50 gr. Yulaf Ezmesi.
1 su bardağı Yarım Yağlı Süt.
20 gr. Tahin, 30 gr. Pekmez ile hazırlanan Tahin-Pekmez karışımı.
Yapılışı
Yulaf ezmesini derin bir tabağa koyuyoruz, ardından hazırladığımız tahin-pekmez karışımını üzerine döküyoruz.
1 su bardağı sütün çeyreğinden az kısmını bu karışıma ekliyoruz. Güzelce karıştırdıktan sonra geriye kalan sütü hazırladığımız Yulaf Ezmesiyle birlikte içiyoruz.
Besin Değerleri
480 Kcal, 50 gr. Karbonhidrat, 16 gr. Yağ, 15 gr. Protein (Bitkisel proteinler dahil)
Şimdi lor peynirine geçelim. Gerçekten ne yaptıysam yiyemedim şu peyniri. Yağsız olanları sade tüketildiğinde boğazdan geçmiyor. O yüzden öğünlerde tükettiğim yoğurtla kombine ettim. Lor peynirini yediğinizi bile farketmiyorsunuz. Yoğurt tüketmeyen arkadaşlar, zaten yoğurt kalorisi düşük bir besindir programınıza eklemenizde fayda var.
Malzemeler
100 gr. Yağsız Lor Peyniri. (Teksüt ya da Yörsan)
100 gr. Yarım Yağlı Yoğurt.
5 gr. Çörek Otu.
5 gr. Zeytinyağı.
Yapılışı
Yoğurdu derin bir tabağa koyduktan sonra üzerine lor peynirini ekliyoruz. Ve karışımı yemek kaşığıyla iyice eziyoruz. Bir süre sonra lor peyniri yoğurt kıvamını alacaktır zaten. Ardından zeytinyağı ve çörek otunu ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz. Sonra dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Ben makarnamın üzerine döküyorum.
Besin Değerleri
270 Kcal, 9 gr. yağ, 5 gr. Karbonhidrat, 21 gr. Protein
Herkese afiyet olsun. Deneyenler yorumlarını paylaşırsa sevinirim. Lezzet konusunda garanti ediyorum, denemeye değer. Herkese kolay gelsin.
Ben size kendi uyguladığım şekilde sunacağım. Oldukça basit fakat kalori miktarı yüksektir.
Malzemeler
50 gr. Yulaf Ezmesi.
1 su bardağı Yarım Yağlı Süt.
20 gr. Tahin, 30 gr. Pekmez ile hazırlanan Tahin-Pekmez karışımı.
Yapılışı
Yulaf ezmesini derin bir tabağa koyuyoruz, ardından hazırladığımız tahin-pekmez karışımını üzerine döküyoruz.
1 su bardağı sütün çeyreğinden az kısmını bu karışıma ekliyoruz. Güzelce karıştırdıktan sonra geriye kalan sütü hazırladığımız Yulaf Ezmesiyle birlikte içiyoruz.
Besin Değerleri
480 Kcal, 50 gr. Karbonhidrat, 16 gr. Yağ, 15 gr. Protein (Bitkisel proteinler dahil)
Şimdi lor peynirine geçelim. Gerçekten ne yaptıysam yiyemedim şu peyniri. Yağsız olanları sade tüketildiğinde boğazdan geçmiyor. O yüzden öğünlerde tükettiğim yoğurtla kombine ettim. Lor peynirini yediğinizi bile farketmiyorsunuz. Yoğurt tüketmeyen arkadaşlar, zaten yoğurt kalorisi düşük bir besindir programınıza eklemenizde fayda var.
Malzemeler
100 gr. Yağsız Lor Peyniri. (Teksüt ya da Yörsan)
100 gr. Yarım Yağlı Yoğurt.
5 gr. Çörek Otu.
5 gr. Zeytinyağı.
Yapılışı
Yoğurdu derin bir tabağa koyduktan sonra üzerine lor peynirini ekliyoruz. Ve karışımı yemek kaşığıyla iyice eziyoruz. Bir süre sonra lor peyniri yoğurt kıvamını alacaktır zaten. Ardından zeytinyağı ve çörek otunu ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz. Sonra dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Ben makarnamın üzerine döküyorum.
Besin Değerleri
270 Kcal, 9 gr. yağ, 5 gr. Karbonhidrat, 21 gr. Protein
Herkese afiyet olsun. Deneyenler yorumlarını paylaşırsa sevinirim. Lezzet konusunda garanti ediyorum, denemeye değer. Herkese kolay gelsin.