Yulaf ezmesi vs. Müsli ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zerk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Zerk

Üye
Yulaf ezmesi mi? yoksa Müsli mi?

Müsli:
Enerji 309-1308
Yağ (g) 3,8
-Doymuş Yağ (g) 0,5
-Trans Yağ (g) 0,01
Karbonhidrat (g) 71,4
-Şeker (g) 29,2
lif (g) 10,3
protein(g) 7,6
tuz/sodyum(g) 0,2/0,09

Yulaf Ezmesi:
Enerji 356/1531
Yağ (g) 7,0
-Doymuş Yağ (g) 1,2
-Trans Yağ (g) 0,01
Karbonhidrat (g) 60,7
-Şeker (g) 1,6
lif (g) 7,6
protein(g) 12,6
tuz/sodyum(g) 0,01/0,004

Şimdi arkadaşlar ben yulaf ezmesini sürekli tüketemiyorum. Açıkçası midem kalkıyor. Ancak müsli öyle değil, zevkle yiyorum.

Besin değerlerini karşılaştırın. Her ikiside eti'nin ürünü...

Şimdi arkadaşlar besin değerlerine bakarak, yulaf ezmesi yerine müsli kullanırsam bana ne gibi avantajı/dezavantajı olur?

Bu ürünleri sadece kahvaltıda kullanıyorum. Kahvaltıda 50gr lor 3 tam yumurta 1 salatalık ve 300ml süt ile müsli/y.ezmesi yiyorum.

Bunu da göz önünde bulundurarak cevap verirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Sanırım laf edilirse şekerine laf edilir. Forumda hep şekere dikkat deniliyor.

Doğa Yulaf Ezmesi : 100gramda

Karbonhidrat - 71,8g
Protein - 12,5g
Yağ - 3,1g
Lif - 12.2g
Sodyum - 0,07g
Fiyat : 4.19 TL (500g)

Besin değerleri müsliden daha iyi. Ama tabi sorun ''yeme'' eylemindeyse besin değerleri pek birşey ifade etmiyor :)

Special K mısır gevreğindede 30g'a yakın şeker var ve forumdaki arkadaşlar tüketmeniz tavsiye edilmez demişti.

Sevgili ADANAyberk ;

Öncelikle uzun zamandır arayacağım deyip aramadığım için özür dilerim , ama işlerde sorun çıktı , acı bir kaybımız oldu , falan hep gecikti malesef , yarın kesin arayacağım ama :) bu kez söz :) A bu arada telefonum suya düştü numaranı bana faceden at :)

soruna gelirsek de kıyas olmaz yulaf daha mantıklı bir seçim olur , az balı sıcak suda erit yulafın üstüne dök yada sütle yap bunu biraz da tarçın koydun mu zaten yersin :)

Saygılarımla , Danny Boy ...

Cevaplar için teşekkürler.

@danny_boy, abicim öncelikle sorunların farkındayım. Daha bugün şehire yeni gelebildim, benimde başımda bir sürü dert var. Yarın konuşuruz.

Elimdeki müsli biter bitmez yulafa başlıyorum.

Cevaplar için teşekkürler.

@danny_boy, abicim öncelikle sorunların farkındayım. Daha bugün şehire yeni gelebildim, benimde başımda bir sürü dert var. Yarın konuşuruz.

Elimdeki müsli biter bitmez yulafa başlıyorum.[/QUOTE

Dogru karar thums:

Etilialifi bende kaseye koyup sade bir şekilde kaşıklayıp yedim. tadı kötü değilmiş.
Üzerinede bir bardak su içtim, sora antremana gittim:)

Peki size şöyle bir soru sorayım; eti litalif yulaf ezmesini hangi öğünlerde, ne kadar ve ne için kullanıyorsunuz?

Sabah kahvaltisinda 100 gr kadar, gun icinde yavas yayilimi ile karbo ihtiyacimi karsilamasi icin, esmer pirincim olmadiginda oglende aldigim olur bu durumda 2 saat idman oncesi alirim, idman aglikojen depolarim dolu girerim. Definisyon doneminde gramajai dusuruyorum, yavas yavas yukleme gunlerim haric.

Back
Yukarı