Yulaf ve Kilo?

Arkadaşlar yulafın kilo alımına hiç bir etkisi olmadığını ayrıca iyi bir tok tutucu oldugunu ve zayıflamak için çok güzel bir yiyecek oldugunu duydum.Peki biz bodycilerin tek amacı içindeki protein miktarından yararlanmak mı? Sadece bumu?Bulk bir bodyci için bu olsa gerek.Fakat defin bi bodyci içinde çok güzel bi besin kaynagı olacagı kesin.Tok tutmak ve protein bakımından.

Bulabileceğin en iyi kompleks karbonhidrat kaynağı. Bu sebepten dolayı kahvaltıda ve en önemlisi antremandan 2 saat önce tüketebilirsin.

Kilo aldırmaz diye bir şey yok, her şeyin fazlası yağ olarak depolanır. Kararında tüketmek gerekir.

Neyle karıştırdığına bağlı olarak gramajını ayarlayabilirsin.

yulaf kaliteli karbo. olmasının yanında sabah kahvaltılarında tüketildiğinde gününüzün zinde geçmesini ve daha canlı olmanızı sağlar... mutlu yapan yiyecekler listesinde yer almaktadır...

ben yağ yakıyorum ve 70 kiloya düşmeye çalışıyorum e haliyle göbeği eritmek istiyorum yorucu bi tempom var iş hayatı :) sabahları pınar yağsız süte yulaf koyup yiyorum bu bana yağ ve kilo olarak dönermi? sadece yulafı kilo almaya calısanlarmı tüketiyor cunku paketli gıdalardan bisküvi ve hamur işi genellikle tüketmıyorum simdi gidipde yulaflakilo almıyalım :D

sabah yediklerinizi o kadar çok kafaya takmayın;) önemli olan kahvaltıdan sonra yedikleriniz.. her yerde sabah kahvaltısının en önemli öğün olduğu yazıyor.. sabah yiyebildiğiniz kadar sağlıklı besinlerden yumurta,süt,yulaf... yiyin.. ama akşama doğru yediklerinize dikkat etmenizde fayda var..

yulaf çoğu diyet programında yer alan bir besin.. bu yüzden onu kafaya o kadar çok takmayın.. yeter ki günlük ihtiyacınızda fazla kakori tüketmeyin...

arkadaşlara katılmakla beraber HughJackman'ın "yulafın iyi bir protein kaynağı" değil "iyi bir karbonhidrat kaynağı" olduğu gerçeğini düzeltmek istiyorum.
sabah kahvaltısında, güne iyi bir başlangıç için tüketmenin yanında; eğer ki öğle yemeği arasında idman yapacaksanız 100-120gr kadar yağsız süt ile tüketmenizi tavsiye ederim.

Hayır tabiki iyi bir protein kaynağı derken içinde bulunan proteinle günlük protein açığını kapamakta faydası olduğunu anlatmak istedim:)

ondan gelen proteini hesaba katma. illaki gelir bişeyler tabii ama onemli deil o. yulaf içerdiği lif sayesinde neredeyse kendi kendini notr leyecek kadar dengeli bir yiyecek. sindirimi uzun sure çalıştırıyor. bu sayede kalori yaktırıyor. burada onemli olan yulafın antrenman oncesi alınmaması. sonrasında yada sabah alınabilir. ama oncesinde almayınız. aslında ant oncesi her turlu lifli gıda gereksizdir. cunku sindirimi ve mideyi cok fazla meşgul eder. buda kan dolaşımının midede yogunlasmasına neden olur. halbuki o kan bize idmanda lazım. neyse ant oncesi lif oranı dusuk karb. lar tercih edin. ant oncesi dısında lifli gıdalardan asla şaşmayın.

oklahoma bu zamana kadar antrenman öncesi 1-2 saate kadar karbonhidrat açısından uzun salınımlı olanları tüketiyordum(haşlanmış patates, esmer pirinç, yulaf vs.)
sence bu kullanım yanlış mı o zaman?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:34 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:05 ----------

örneğin D.Wolf Ocak 2010'da şunu yazmış :
Spordan önce kompleks karbonhidrat tüketilme nedeni basit karbonhidratlara göre cok daha fazla zengin besinsel içerik sunması ve lif açısından daha zengin oldugu için vücuda daha uzun vadeli enerji kaynagı sunmasıdır.

Antrenmandan önce kompleks karbo almaya vaktin olmadıgı zaman, antrenmana yetişme sürene göre, yani 20-30 dk gibi kana hızlı karışacak muz, meyve suyu, bal vs gibi basit karbo kaynaklarını alman sana fayda saglayacaktır. Böylece aldıgın karbo basitte olsa, antrenmanda ATP ye dönusecek bir kaynagın vücudunda bulunmus olacak. Hepsinin sindirilme süreleri farklı oldugu için, alacagın gıdayı ona göre seçmende fayda var.

Son düzenleme:
ben yulafın mideyi cok mesgul ettiğini ve şikinlik yaptığını biliyorum. en azından bende boyle. pirinç ve patates ideal seçimler gibi duruyor. yulafa nazaran. yulafı ant sonrası soyle almanı tavsiye ederim. sutle whey proteini shakerda karıstır. daha sonra yulaf ezmesinin uzerine dok ve ye. peşindende 1 bardak açık çay. yada yeşil çay. mukemmel bir ant sonrası beslenme orneği bence. bundan başka whey proteinin yoksa. antrenmana gitmeden once evde yumurta haşla. 5-6 yumurta beyazıda çok iyi iş gorur. iyi çalışmalar...

herseyın fazlası kılo yapar ama yulafı sabah kahvaltısında lıght sutle tuketsek hıcbır sorun olmaz hatta lıf ıcerdıgı ıcın tok tutar ve sındırım ıcınde ıyıdır sındırtım ıyı calısırsa kılo verırsın bırcokta faydası var googlede aratsan gorursunuz

beyaz pirinçi tüketmenizi önermem, kepekli pirinç tercih edin.

beyaz pirincin glisemik indeksi 87'dir.

87 size bir şey ifade etmiyorsa glikozun 100, mercimeğin 28 olduğunu belirtmek isterim.

patates haşlama yiyebilirsin

Back
Yukarı