Yulafi Herkes Sevecek.Harika Tarif

mehmet67

Üye
Yulaf ezmesinin tadini artik seveceksiniz.Baska bir yerde varmi bilniyorum ama tarifi deneyerek buldum.Ve yulafin cok lezzetli olduğunu kesfettim
malzemeler:1 bardak süt, 1 adet sıcak cikolata ve 2 cay kasigi toz seker ve yulaf ezmesi
yapılışı:sütü cezveye koyup ocağı yakın.icine sıcak cikolatayı ve şekeri ilave edip kaynayana kadar karıştırın.Kaynamaya başlayinca icine yulaf ezmesini ekleyip 30 sn bekleyin.Lezzetli bir yulaf ezmesi sizi bekliyor.Afiyet olsun...

Hahaha hocam zaten millet basit sekerden kurtulmak icin yulaf yiyor sen direk icine toz seker koymussun :)

Sana tavsiyem sende kullanma.Kullanıcaksanda biraz daha az kullan bence.Ya da şeker yerine başka bir şey kullan muz,portakal gibi.
Su an bu tarifin şekersiz olanini yiyiorum.Tarifi şekersiz olarak güncelliyorum

ben yulafı sabahları şu şekilde tüketiyorum. blendir'ın içine yaklaşık bir-bir buçuk bardak süt. (yağlı ya da yarım yağlı kişinin tercihine göre değişir.) 1 muzu parçalayıp koyuyorum. yaklaşık 2-3 yemek kaşığı lor peyniri. göz kararı yulaf. en son bazen koyuyorum bazen koymuyorum 1 yemek kaşığı(tepeleme) kakao. iyice karıştırıp sıvı şekline getiriyorum her şeyi. sonra direk dikiyorum. tadı cidden kötü değil. süt ve muz ağırlık basıyor. lor sadece tamamen sıvılaşmadığı için pütür pütür ağıza geliyor bazen. ama olsun o kadar :)

Çikolata şeker olarak yulaf tüketmenin anlamını bozuyor. Yerine muz vs. tercih edersen biraz daha uygun olabilir. Ama emeğine sağlık teşekkürler

Back
Yukarı