Yumurta beyazını yemenin kolya yolu :)

Arkadaşlar 8 adet yumurtayı haşladıktan sonra 1 yada 2 parça sarmısağı ince ince doğruyoruz orta boy bir kasenin içine yoğurt ve sarmısağı biraz tuzla karıştırıyoruz daha sonra 8 adet herbiri ikiye yada üçe bölünmüş beyazın üzerine döküyoruz afiyet olsun.Üstüne çok az kuru nane eklenebilir tercihe göre.

Arkadaşlar 8 adet yumurtayı haşladıktan sonra 1 yada 2 parça sarmısağı ince ince doğruyoruz orta boy bir kasenin içine yoğurt ve sarmısağı biraz tuzla karıştırıyoruz daha sonra 8 adet herbiri ikiye yada üçe bölünmüş beyazın üzerine döküyoruz afiyet olsun.Üstüne çok az kuru nane eklenebilir tercihe göre.

Sabah işe gidenler için pek uygun olmayabilir ama tatil günleri denemek lazım. Tşkler paylaşım için...

Smiley'e katılıyorum gün içinde kullanılacak bi tarif değil. Ayrıca zannediyorum ki pişmiş yumurta beyazları yoğurtun içine girip iyice çırpılırsa sarımsak,tuz ve naneye gerek kalmaz. Genede bu tarife acı kırmızı biber eklenebilir vucut ısısı ve yağ yakmak adına

Yoğurdu hafif sulandırıp güzel bi kıvama getirdikten sonra yumurta beyazlarının üstüne gezdirip biraz da pul biber ekleyebilirsiniz,naneyi hiç denemedim yarın bakarım tadına .

bunu deneyip memnun kalmıştım samısaklı özellikle gayet güzel oluyor.

bir tarifde benden,

4 yumurta beyazına 1 kaşık pekmez.karıştır ,ye kremkaramel gibi oluyor. özellikle evde calısanlar için antreman sonrası hem protein hem basit şeker olarak oldukça iyi

bende yumurta haslanırken beklemekten nefret ediyorum yaa bunada bir çözüm bulunsa keske :D

Back
Yukarı