yumurta olayında biraz kafam karıştı :(

selamun aleykum.

15 yaşındayım
166 boy
56 kilo

amacım kas hacimlerini arttırmak, sert ve şişkin kaslar yapmak ve sağlam bir vücut olusturmak ( 8 kg dambıllarla calısıorum. açma hareketlerinde ise 3 kg dambıll kullanıorum

sabahları 2 yada 3 tane haşlanmış yumurta yiyorum
öğle ise evde ne varsa :)
akşam pilav fasulye makarna çeşitlerinden yemeye özen gösteriyorum. bazen haşlanmıs patetes yiyorum

ıdmandan önce pekmez yiyorum. şeker için. ıdman sonrası protein için pilav falan yıyorum. aslında yumurta haşlayacam ama fazla yumurta zararlıdır alerji falan yapar dediler evdeki büyükler. onun için yumurta aksam yemıorum sabah 2-3 tane.

forumun bazı yerlerinde okudum
yumurta beyazı yiyin
yumurta sarısı yiyin
bunları ıdman oncesımı ıdman sonrasımı yıcez ? ikisini bir yesek olmazmı ?
yaw birde yumurtayı haşlıyımmı ? tavada kızartıyımmı ? çiğ mi yiyim :P

yada sizin önereceğiniz bişiler warsa eklermisiniz _- yemek programı ile ilgili..
 
cıg yumurta kesınlıkle zararlıdır hem sındırılmeden vucuttan atılır hemde mıkrop barındırabılır..alarjı konusuna gelınce ole 3.5 yumurta alarjı yapmaz.yumurtanın sarısı bıraz yaglıdır beyazına gore ama ben butun yenmesınden tarafım cunku ıcınde cok yararlı yag asıtlerı ve vıtamın var..
 
cıg yumurta kesınlıkle zararlıdır hem sındırılmeden vucuttan atılır hemde mıkrop barındırabılır..alarjı konusuna gelınce ole 3.5 yumurta alarjı yapmaz.yumurtanın sarısı bıraz yaglıdır beyazına gore ama ben butun yenmesınden tarafım cunku ıcınde cok yararlı yag asıtlerı ve vıtamın var..


yumurtayı haşlıyımmı ? tavada kızartıyımmı ?
 
hıc farketmez besın degerı cok degısmez her ıkısıde asagı yukarı aynıdır
 
antrenmandan önce "yumurta, et vb " yemek performans düşüklüğü verir...nedeni, bunların haımlarının geç sürmesi...

**yumurtayı "bütün " olarak yeyin...besin ,ana kısım "sarısı "dır, tavuğa muadildir...beyaz ise zaten %90 ı su olan kısımdır...bu nedenle "bütün "yeyin...

antrenmandan önce şeker türevi "pekmez vb" kullanacaksanız bunu 25-30 dakika önce yapın...bu süre zarfında vücut yeniden adapte olur...hemen öncesi alınan pekmez ve üzerine hemen idman , enerji seviyesinde ani çıkış-inişe neden olabilir ...ve antrenmanda yoğun çalışıyorsanız , 40 dakika sonra ,pekmezli suyu (bardağa 2 tatlı kaşığı) yudum yudum 200 cc (bir bardak) olarak almanız yeterlidir..


bu nedenle "kompleks karbonhidartları" 1.5 saat önce almak esasında daha makul olaydır...

ancak , olanak yoksa " yarım saat" önce pekmezi , tavsiye sulandırarak olabilir..
 
çiğ yeme hastalanırsın.

tam ye ercan hocanın dedıgı gıbı

beyazında:3,52
sarısında:2,78
toplam:6,25

ortalama değer bunlar boyuna göre degısır aşağı yukarı hepsı böyle

akşam karbonhıdrat alma onun yerıne sadece proteın al akşam veya gece dıyelım vucut kendını onarmak için kaynak arar gunduzler kompleks karbonhıdrat yanında et tuket proteın ıcın.

kompleks karbonhıdratın ne oldugunu bılmıyorsanız googleye yazın cıkar.
 
cıg yumurta kesınlıkle zararlıdır hem sındırılmeden vucuttan atılır hemde mıkrop barındırabılır..alarjı konusuna gelınce ole 3.5 yumurta alarjı yapmaz.yumurtanın sarısı bıraz yaglıdır beyazına gore ama ben butun yenmesınden tarafım cunku ıcınde cok yararlı yag asıtlerı ve vıtamın var..


her gıdanın pisirilmemesi pisirilmisinden üstündür sindirilmeden vucuttan atılır ne demek oluyor ?

eger kendi tavugunuz varsa ve saglıklı olduguna inanıyorsanız cig yemek en iyisi ben cig yiyorum altından aldıgım zaman tavugun

haslama yada kızartma farketmez ama sarısındaki yaglar fazla pisirilince trans yaga donusuyor ve kanserojen

o yuzden fazla haslanmadan yemek lazım
 
o yazıyı yazan üyenin bilgi eksikliği olduğu belli.ona neden takılıyorsunki sen.heldic,kendi çapında herşeyi biliyorsunda bi yumurtanın çiğ yenmemesi gerektiğini mi bilmiyorsun..tavukla alakalı bir durum yok ortada.seninde dediğin gibi "fazla" pişirilince trans yağ ortaya çıkıyor.normal haşlama yumurtada sıkıntı yok.zaten eğer yumurtanızı ocakta unuttuysanız bir zaman sonra yumurtanın siyahlaştığını görebilirsiniz.işte o mındar olmuş yumurta profilidir :)
 
o yazıyı yazan üyenin bilgi eksikliği olduğu belli.ona neden takılıyorsunki sen.heldic,kendi çapında herşeyi biliyorsunda bi yumurtanın çiğ yenmemesi gerektiğini mi bilmiyorsun..tavukla alakalı bir durum yok ortada.seninde dediğin gibi "fazla" pişirilince trans yağ ortaya çıkıyor.normal haşlama yumurtada sıkıntı yok.zaten eğer yumurtanızı ocakta unuttuysanız bir zaman sonra yumurtanın siyahlaştığını görebilirsiniz.işte o mındar olmuş yumurta profilidir :)


yumurta temiz hastalıksızsa neden cig yemeyelim ?
 
yumurtayı haşlamakla , kısca su ve 100 derece celcius da radikal dönüşüm falan olmaz...zaten yağlar ,hiçbir şekilde bu dercede dönüşüme uğramazlar...sıvı yağlar genelede 200 derece celcius üzeri dönüşüm fazına girereken , katı yağlar bile önce "su oranını kaybeder "ve daha sonra "su kalmayınca " daha yüksek derecelerde "bozuşmaya ,karbonlaşmaya "başlarlar...

ancak ,çok kaynamış yumurtada "dış sarıda "bakır fonksiyonları görülebilir...

tam bozuşma , ancak " su yerine " "buhar işlemine maruz kalan "yumurtalarda oluşabilir...


****tabi ki, kümesinizde her gün veteriner gelemeyeceğinize göre en doğru olan şey en azından :

- 3-4 dakika suda haşlama 100 derece
-2 dakika kadar yağda pişirmek dakika kaynatmadır...)))))))
 
Antreman öncesi hızlı Kh almak tamamen mental bir olay bana göre; ben ketojenik besleniyorum ama antremanlarım da bir güç eksikliği yada çabuk yorulma filan hiç yaşamadım...

Bu konuyu daha önce de dile getirdik soru sorduk; gelin araştıralım tartışalım beraber ne sonuç çıkacak biz de merak ediyoruz dedik... Ses soluk çıkmadı cevapta gelmedi...

Yumurtanın çiğ yenmesine bende karşıyım; hatta bu konuda zamanında heldic i en ağır eleştirenlerden biri benim... Yine eleştiririm, eleştiremem zannetmeyin!
Çok çok az pişirme tamamen cıvık kalacak şekilde de olsa bir miktar pişirmek lazım; tamamen çiğ yenmesine bende karşıyım!

Nakilci değil akılcı olmak lazım çünkü; artı ve eksileri yanyana koyun bakın!
Pişirdiğiniz zaman besin değerini kaybedeceğinden endişe edip pişirmekten kaçınmak mı; yoksa çiğ yendiği zaman olası salmonella tehlikesi ile 2 hafta da dünyanın vücut kütlesini yitirip sürünmek mi?

Seçim sizin ;)
 
Yumurta En kaliteli protein kaynağıdır. Köy yumurtası tercih
edilmeli. (Özgür dolaşan tavuklar!). Günde 1-4 adet
yenilebilir. Tercih sırasına göre
1. Çiğ (enfeksiyon olmadığından eminseniz!
(kabuğu sağlam, pis kokmuyor ve suya
konduğunda yüzmüyorsa yumurta çok büyük bir olasılıkla temizdir),
2. Rafadan,
3. Lop,
4. Kızartma (mümkünse yenmemeli,
yenilecekse, zeytinyağında ya da fındık yağında ya
da tereyağında yapılmalı ve önce akı pişirilmeli, sarısı ayrıca çiğ olarak eklenmeli)


profosor doktor ahmet aydin bey bu sekilde tuketilmesini öneriyor
 
Sadece kabuk kalınlığı ve kendi yetiştirdiğimiz hayvan ile emin olabilirmiyiz heldic?

Eğer öyleyse sıkıntı yoktur bence, bir araştırmam lazım...
 
emin olamayiz tabiki fakat ben marketten aldigimi kizartiyorum yada hasliyorum kendi tavugumunkini cig tuketiyorum

Risk almis oluyorum sonucta fakat öldurucu bir hastalik degil herhalde iyilesirim birsey olursa :)
 
pis olsa civciv 21 gun nasil yasayabiliyor :)
 
İlk yazdığın cümle akılcı olduğunu ortaya koymuş işte bak; çiğ tüketilmesini savunduğum halde marketten aldığımı pişiriyorum demişsin bu cümleye bittim işte ;)

Yok canım ölümcül değil o hastalık ama yakalananların anlattığına göre 2 hafta süründürüyormuş...
Çok fena anlatıyorlar yaaa, o hastalığı yaşayanların tecrübelerini bir dinlesen ömrün boyunca yumurtaya tövbe edersin, o derece :D
 
normal şartlarda vg -idmanında ne tür bir performans nişi -çıkışı yaşayabilir ki?!..))

neticede yapılan hareketler , setler , tekrralar "anerobik ,ve harcadığın "enerji seviyesi homojen dağılımlı , alçak seviyede...

ama , herhalde sağlam bi kardiyo idmanı öncesi 250 gr tavuk yeyip söz etmiyoruz?!...)))
 
Back
Yukarı