Yumurta & Süt

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan M£RT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

M£RT

Üye
İyi akşamlar

Bildiğimiz gibi çiğ yumurta sallamone bakterisi bulundurduğu için sağlık açısından tehlikeli. Ben artık kahvaltılarda yumurta tüketemez hale geldim .( Süt ile yumurtayı karıştırıp biraz nutella ekleyip tüketmek istiyorum. 10 tane yumurtayı kısık ateşte 5 dk haşlayıp 1 litre süt ile karıştırsam sağlık bakımından sorun olurmu? Eğer olmaz ise ben bunu 2 günde tüketmeyi düşünüyorum. 2 günde bozulmaz umarım buz dolabında muhafaza edilicek.

Yakında dershane ve okulda baslıyor sabahları pek birşey yiyemiyorum. Küçük bir kahvaltı ardından 300 gram içip kahvaltıyı bitirsem nasıl olur? Birde yatmadan önce 300 gram tüketmeyi düşünüyorum.

Önerilerinizi bekliyorum.
 
Yumurtayı pişirip süt ile karıştırırsan pek sorun olacağını sanmıyorum. Ama 2 gün dayanırmı ondan pek emin değilim onun yerine yumurtaları haşlayıp kabuğunu soymadan dolaba koy ondan sonra yapacağın zaman yumurtaları soyup öyle karıştır hem yumurtada besin değerini kaybetmemiş olur :)
 
Yumurtayı pişirip süt ile karıştırırsan pek sorun olacağını sanmıyorum. Ama 2 gün dayanırmı ondan pek emin değilim onun yerine yumurtaları haşlayıp kabuğunu soymadan dolaba koy ondan sonra yapacağın zaman yumurtaları soyup öyle karıştır hem yumurtada besin değerini kaybetmemiş olur :)

haşlanmış yumurta ne kadar karışır orasıda muamma tabi :) İçerken ağzıma yumurta beyazı parçaları gelir birde kusarsam .))
 
Süt , yumurta ve birazda tam buğday unu ile krep yapabilirsin. 2-3 gün buzdolabında saklanabilir tüketmesi daha kolay olur.

Biraz araştırdımda süt oranı ile un oranı aynı oluyor genelde tariflerde 3 bardak süt 3 bardak un felan yazıyor.Un oranı biraz fazla geldi bana.Siz tavsiye ettiğiniz tarifi yazarmısınız rica etsem?
 
Aslında tarif sana bakıyor mesela ben yulafı un halıne getiriyorum, 1 su bardağı yulaftan un 5 yumurta biraz sut :) mesela benim ki bazlama gibi oluyor içine fıstık ezmesi sürüp yiyorum inanılmaz güzel :)
 
Su kaynamaya başladıktan 4-5 dk sonra yumurta katı olur. İlk 5'ini soy (kullanmıyorsan sarılarını at) Diğer 5'ini sonraki gün için dolaba koy.

Blender içine yumurtaları, sütü ve diğer başka ne eklenecekse koy ve karıştır. Yumurta parçaları ağzına gelir mideni de kaldırmamış olur. (Ama tadı nasıl olur bilemedim :D)
 
Biraz araştırdımda süt oranı ile un oranı aynı oluyor genelde tariflerde 3 bardak süt 3 bardak un felan yazıyor.Un oranı biraz fazla geldi bana.Siz tavsiye ettiğiniz tarifi yazarmısınız rica etsem?

Mert yanlışlıkla ekmek tarifine baktın galiba :) 3 bardak süt 3 bardak un ?


Damak tadı herkezin farklıdır tabi ben yumurta ağırlıklı krep yapıyorum . Bir öğünlük kahvaltı için 3 tam + 2 yumurta akı , 2 yemek kaşığı tam buğday unu (tepeleme değil normal) + yarım kaşık kepek , 3/2 çay bardağı süt , bir tutam şekersiz vanilya , isteğe göre tatlandırmak için splenda da ekliyebilirsin.
 
Son düzenleme:
ben daha önce konuda açmıştım mikro dalga fırında yumurta diye. 3-4 dk da omletiniz hazır oluyor, tavsiye ederim.
 
Ben her sabah 3 yumurta beyazını yerken istifar etmemek için nefes bile almıyorum :D böğüre böğüre yiyorum sizlerde nasıl mide var hep gıpta etmişimdir maşallah arkadaşlar
 
Ben her sabah 3 yumurta beyazını yerken istifar etmemek için nefes bile almıyorum :D böğüre böğüre yiyorum sizlerde nasıl mide var hep gıpta etmişimdir maşallah arkadaşlar

100 gr yağsız peynir ve bi ufak parça tereyağı da ekle o 3 beyaza ve kırmızı biber, kekik, kimyon ile çeşnilendir. Daha kolay yiyeceksin :)
 
yumurtayı kayısı kıvamına getirirsek 20 tane tam yiyebiliirm :) ama malesef 20 tam kardan çok zarar olur o nedenle bi oturuşta maksimum 5 sarı yerim. gerisini beyaz şeklinde tüketirim şu aralar kütleemin ihtiyacı daha az olduğu için (68 kilo civarıyım) (13 14 kg civarı kas) fazla zorlamama gerek kalmıyor.
 
Back
Yukarı