Yumurta Sarısındaki Tehlike

BeachBoy

Üye
attachment.php



Amerika'da Ulusal Kalp Akciğer ve Kan Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre yumurta sarısının sigara kadar zararlı olduğu ortaya çıktı.

Haftalık tüketilen yumurta sarısında sigaranın yaptığı etkiyi göstererek önemli bir kalp hastalığı olan arterlerin hızla kalınlaşmasını hızlandırdığı bildirildi.

Atherosclerosis Gazetesi'nde yayınlanan araştırmada, önemli bir kalp hastalığı olan karotid duvar kalınlığı olan hastalara günlük yaşamında ne sıklıkta yumurta yiyorsunuz ve günde kaç tane sigara içiyorsunuz sorusu soruldu.



Elde edilen sonuç ise şöyle açıklandı:

Sigara içmenin ve yumurta sarısı yemenin aynı oranda karotis duvar kalınlığını arttırdığı gözlemlenmiştir. Sigara içmeyen ve yumurta sarısı tüketmeyen insanların tam tersine 40 yıl sonra az bir artış olduğu ve sonrasında bu artışın sabit kaldığı gözlemlenmiştir.

Yumurta tüketimi yüzde 20 olan insanların karoits arter daralması ağır sigara içicilerle aynı olduğu söylenmektedir. Kalp hastalığı için önemli bir risk olduğunu söyleyen bilim insanları, insanların yumurta tüketimine biraz daha dikkat etmesi gerektiğini söyledi.


ABD Basını: http://www.latimes.com/health/boostershots/la-heb-egg-cholesterol-smoking-20120814,0,1391259.story

Türk Basını : http://www.trt.net.tr/trtavaz/yumurtanin-sarisindaki-buyuk-tehlike---haber-detay,tr,52206.aspx
 

Eklentiler

  • images.jpg
    images.jpg
    3,7 KB · Görüntüleme: 604
yarın bir supplement çıkar.saf lesitin yumurtanın sarısındaki zararlı maddeleri arındırıp lesitini ortaya koyduk diye. şaşırmam

Soyadan elde edilen soya lesitini yıllardır piyasada . Tükettiğiniz birçok hazır gıdanın içeriğinde de soya lesitini mevcut. Lesitin ayrıca vücut tarafından da üretilebiliyor dışarıdan alınması gereken çok çok elzem bir madde değildir. Bu lesitini o kadar büyütmenin manası yok. Yazıda yumurta sarısı tüketmeyin denmiyor , tüketimine dikkat edilmesi öneriliyor.
 
aslında bu herkes için genel geçer bir kural olamaz...
tıpçıların bir sözü var;hastalık yoktur,hasta vardır...
her bünye bir değil,bazısı 5 sarılı yer bişey olmaz bazısı 3 sarılı yer kalp hastası olur...
bünyeylede alkalı,mesela ben genetik olarak kolesterol yüksekliğine yatkınım atadan,kendimi bilmem gerekiyor,günlük en fazla 4 sarılı bana yetiyor,eğer 4 ü geçersem günlük tüketim olarak,kolesterolüm çıkıyor...
yani işin özü herkes bünyesini tanımalı ve gideri neyse ona göre davranmalı...
 
Et yemek daha fazla damar sertliği yapar. Doymuş yağ oranı yumurtadan daha fazladır. Bu tür gıda haberlerini dikkatli değerlendirmek gerek. Değişkenler o kadar fazlaki. Bu 1200 denek sadece yumurta mı yemişler?
Üstelik 60 yaş üzeri kişilere yapılmış denemeler.
 
Soyadan elde edilen soya lesitini yıllardır piyasada . Tükettiğiniz birçok hazır gıdanın içeriğinde de soya lesitini mevcut. Lesitin ayrıca vücut tarafından da üretilebiliyor dışarıdan alınması gereken çok çok elzem bir madde değildir. Bu lesitini o kadar büyütmenin manası yok. Yazıda yumurta sarısı tüketmeyin denmiyor , tüketimine dikkat edilmesi öneriliyor.

benim okudugum yazıda da yumurta sarısını göklere çıkarıyordu keşke şimdik tekrar bulabilsem.haklısın soya lesitini mevcut piyasada.vücudumuz tarafından üretilebildigini bilmiyordum.son zamanlarda neye inanacagımı şaşırdım :)
 
Hastalar veya rastegele vatandaslar uzerinde yapilmis olan istatiksel bir calismanin sonucuna dayanarak yumurta sarisi sigara kadar zararli denilmesi sanirsam habercilerin marifeti.
Yapilan calismanin kosullari bilinmiyor, hastalar kontrollu bir bicimdemi yumurta tuketti, dider tuketilen gidalarin etkisi nedir, vs.
Suni yem ile beslenen tavuklar yedikleriniu etkin bir bicimde sindiremiyor, dolayisiyla sindirime yardimci enzimler/steroidler vs. ye maruz kaliyorlar. Bunun sonucunda ortaya cikar yumurta,et vs. de pek dogal olmuyor. Bu tarz faktorlerde onemli koru korune yumurta zararli demeden once biraz arastirma yapilmali.
 
Kanada’da yapılan bir araştırma, yumurtanın kalbe en az sigara kadar zarar verdiğini ortaya çıkardı. Western Üniversitesi bünyesinde hazırlanan incelemede özellikle yumurta sarısının kalp ve damarlara en az sigara kadar zarar verdiği belirlendi.

Uzmanlar protein, vitamin ve yağ oranıyla vücudun birçok ihtiyacını karşılayan yumurtanın kalp tıkanıklarına sebep olduğunu açıkladı.

Kolesterolün karotid arter darlığına sebep verdiğini belirten bilim adamları, “Haftada 3 öğünden fazla yumurtanın sarısını tüketenlerin damarlarında tıkanıklık oluşma oranı diğerlerine göre daha yüksek” açıklamasında bulundu.

Özellikle 40 yaşından sonra karotid kalp tıkanıklığının arttığına dikkat çeken bilim ekibi, “Sigara ve yumurtanın sarısı bu riski ikiye katlıyor. Yumurtanın sarısı saf kolesterol ve birçok kalp rahatsızlığına da davetiye çıkarıyor” yorumunu yaptı.

Kanadalı uzmanlar yumurtanın sarısı için yaptıkları çalışmanın daha da derinleşeceğini bildirdi.

UZMANLAR KARŞI ÇIKTI
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, “Çalışma gözleme dayalı yapılmış, bu sebeple güvenilir değil. Haftada 4 defadan fazla yumurta yenmesinin boyun damarındaki plakların kalınlaştırdığını iddia etmek yetersiz bir bilgi. Israrla kalp damar hastalığı olan ve tüm sağlıklı insanların her gün bir ya da iki yumurta yemesini söylüyoruz” açıklamasında bulundu.

Vatan'a konuşan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Metbolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın ise “Yumurta tüketimi sigara içmeyle eşdeğer görülmüş. Haftada 10 tane yumurta yiyen insanlar var, yumurta yiyip 100 yaşında olanlar var. İşin ilginci çok yumurta tüketenlerin kolestrolleri daha düşük. Araştırmayı inandırıcı bulmadım” dedi.

.....................................
 
evet fazla tüketimde damar tıkanıklığı gibi sorunlar oluyor.
örn; 4 yumurta haşladık 4 beyazını 1 sarısını şeklinde tüketebiliriz.
 
evet fazla tüketimde damar tıkanıklığı gibi sorunlar oluyor.
örn; 4 yumurta haşladık 4 beyazını 1 sarısını şeklinde tüketebiliriz.

kaynak?....
 
yumurtanın sarısını yemedikten sonra yumurta yemenin bir anlamı yok(anlamı olsada sarısı kadar yüksek bir emilim,kullanım,kalite beklemeyin) çünkü sadece beyazını yemek onun emilim yüzdesini ve hızını etkiler ayrıca aminoasit profili bakımından inceledniğinde yine sizin konunuzda sarısının kas inşası için beyazını mükemmel derecede destekliği görülüyordu içerisindeki yağ vitamin ve enzimler sayesinde yumurta sarısı beyazının kullanım oranını ve kalitesini artırıyor en az her yumurta yiyişte 1 sarı en fazla 3 sarı yenmelidir diye düşünüyorum.

bunun dışında arkadaşların dediği gibi hiçbi şey yemiycez o zaman çünkü tavuk,et,balık,yumurta,süt hepsi zararlı deniyor sadece bitkiselden almakta çok zor günlük proteini aminoasit kalitesine kadar çok farklı kombinasyonlar yapmak gerek ki bu çok zor zaten bitkisellerde kullanılan ilaçlar nedeniyle onlarda tam sağlıklı değil o nedenle çok zararlı değilse yenip içilebilir. şimdi yine tarıtşma için birileri bunu senmi belirliyorsun diyecek o zaman ona sağlıklı beslenmesinde başarılar dilemekten başka diyecek bir şeyim kalmaz
 
Yumurta kötü kolesterolü (LDL) yükseltiyorsa bile spor tam tersi etkiyle düşürüyor.Bol yumurta yiyen deneklerin spor yapanları ve yapmayanları arasındaki farkları da ortaya koymaları lazım.Şu haliyle bu deney bir şey ispatlamıyor sadece yeni sorular yaratıyor.
 
Konunun haberi şuan Show Tv'de yayınlanmakta. Ve sigaradan bile zararlı diyorlar. Haftada 3 yumurta yararlı aşmayın diyorlar şuan. Ben 1günde 3tam 2 de beyazını yiyorum. Sigaradan bile tehlikeli denmesi çok ilginç. Araştırmada bir yanlışlık var o kesin. Yani ''araştırma yöntemi''nde
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı