Yurtdışından Supplement Sipariş Yasağının Kalkması için İmza Kampanyası

Parası olanlar daha bir umursamaz oluyor haklısınız,nede olsa alıyorum,bütçemi sarsmıyor diyor.Ama 2 liralık şeyi 5 liraya almakta pek akıl işi değil. Firmalar nasıl zengin oluyor,1 liralık kahveyi 6 liraya satıyorlar,90liralık supplementi 180liraya satıyorlar.Millet olarakta oh ne güzel diyip alıyoruz :)

Ülkemizde sporcu ürünlerine çok fazla vergi uygulanmamasına rağmen satılan protein tozu ve türevlerinin yurt dışına oranla fiyatlarının çok(!) yüksek olduğu bir gerçek. Optimum gold whey i örnek alırsak 5 LBS fiyatı türkiyede indirimli(?) disbritör fiyatı 180-190 tl civarı. Yurt dışı resmi sitelerinde 5 LBS fiyatı 106 Dolar civarında fakat biraz araştırma yaptığınızda çoğu amerikalı optimum un kendi sitesi yerine internette garantili, sertifikalı (bizde ki supplementler sitesi gibi ) adreslerden 5 LBS yi 50 dolara bulabiliyorlar. Burada ki suç kimde orası tartışılır...

Şu ana kadar forumda hiç siyaset yapmadım o konuları yazmayı konuşmayı seven biri değilim ama neredeyse diktatörlük seviyesinde yönetilen bir devletin buradaki bilmem kaç yüz imzayı sallayacağını hiç mi hiç sanmıyorum. Kazandıkları vergiden feragat edecek değiller. Yine de inşallah yanılırım. İlk sayfadaki linke tıkladığımda bu web sayfası kullanılamıyor diyor bu arada giremedim.

Ek olarak alternatif 1 yol daha olabilir bence. Yani açıkçası forumdan bu işi yapan biri varsa bütün forum olarak anlaşma gibi bişey yapabiliriz. Yani satıcının yaptığı karı tam bilmiyorum ama çok düşük kardan bütün foruma satsa yine sürümden aşırı kazanır sonuçta.

Son düzenleme:
Şu ana kadar forumda hiç siyaset yapmadım o konuları yazmayı konuşmayı seven biri değilim ama neredeyse diktatörlük seviyesinde yönetilen bir devletin buradaki bilmem kaç yüz imzayı sallayacağını hiç mi hiç sanmıyorum. Kazandıkları vergiden feragat edecek değiller. Yine de inşallah yanılırım. İlk sayfadaki linke tıkladığımda bu web sayfası kullanılamıyor diyor bu arada giremedim.

Ek olarak alternatif 1 yol daha olabilir bence. Yani açıkçası forumdan bu işi yapan biri varsa bütün forum olarak anlaşma gibi bişey yapabiliriz. Yani satıcının yaptığı karı tam bilmiyorum ama çok düşük kardan bütün foruma satsa yine sürümden aşırı kazanır sonuçta.

Zaten bosver siyaseti falan vergi falan fasa fiso supplementlere uygulanan vergi ile mi 3-4 katina satiliyor urunler?

Supplemenler.com zaten forumun sponsoru.elbet orada calisan biri bizim yazdiklarimizi görüyordur. İlgili biri yardimci olursa seviniriz.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Zaten bosver siyaseti falan vergi falan fasa fiso supplementlere uygulanan vergi ile mi 3-4 katina satiliyor urunler?

Vergi var oradan buraya kadar geliyor onun da bi maliyeti var. Ürün buraya gelene kadar katlanıyor zaten çoktan direk satıcıları suçlamak doğru değil yani. Oradan 50'ye alıp 150'ye satma durumları yok yani yoksa hepsi sabancı olur zaten. Devlet vergi alıyor zaten artı gümrük ithalatçıya sıkıntı çıkarır yani sana bana gelene kadar katlanıyor zaten. Onların da aldığı belli bi kar var tabi ki. Dediğim gibi bu durum gerçekleşmesi bana göre mümkün değil. Forum girişindeki reklam üstte arkadaş alıntılayana kadar farketmedim. Supplementler.com'dan temsilen biri buraya yazabilir. Karı çok düşük tutarak bizlere satabilir örnek olarak forumda da herkes oradan sipariş verir. Ama bunun için başlık vs. açması ve up ta tutması gerek yönetimin de izin vererek uğraşmak istemeyebilirler de tabi ayrı konu.

Bence de ugrasmak falan istemezler. En mantiklisi da amerkiya gidip gelen bi yakinin var ise protein harici urunleri getirtmek ozellikle de burda olmayan urunleri getirtip denemek tabi herkesin bu imkani olmaz obda ayri bi konu. Ama olur da bu yasak kalkarsa cok iyi olur elbette zor ama olmaz degil.

Siyaset bende konuşmayı sevmem fakat bu başta ki ile ilgili bir sorun değil bence. Şöyle bir örnek verelim. Kozmetik ürünlerinde sevil 2-3-4 katı pahalıya satıyor parfümleri mesela 99 liralık parfümü 250 liraya satıyor ama asıl durum burada Tr'de hepsiburada, mizu, bellamola gibi ucuza parfüm satanlara çamur atıyorlar amaçları satışlarını engellemek.. Bu sevil ve tekinacar yani bu 2 firma rakiplerini saf dışı bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar mesela ürün çeşitliliği ucuz satan sitelerde pek yok nedeni ise engel olmalarıdır. Strawberry sitesinden bir ara alışveriş serbestti sevil gibi mağazaların satış oranı düşünce haksız rekabet var filan yok onlar 2ye bölüyorlar limiti geçmiyorlar vergi vermiyorlar vs. diyerekten hükümeti kandırarak yurt dışı alışverişine engel olmuşlardır. Aynı olay supplementlerde de geçerli olduğunu sanıyorum. Düşünsenze yurt dışından ürün almak serbest açık konuşayım ben Tr'den kolay kolay almazdım yurt dışı daha avantajlı çünkü. Bu nedenden ötürü adamlar yok vergi vermiyorlar ürün siparişlerinde 2 ye bölüyorlar atıyorum 100 $limiti geçirmedikleri için vergi ödemiyorlar haksız rekabet falan filan derken yasak getiriyorlar.

Burada amaç gümrük, sağlık bakanlığı ve hükümeti kandırma eğilimlidir, yani vergi vermiyorlar biz vergi veriyoruz haksız rekabet falan filan diyerek alışverişi engelliyorlar yurt dışından. Tr'de sayılı 3-5 firma var ve onlardan daha ucuz alışveirş yapılabilecek yerler ile bağlantılarımızı kesiyorlar ee hal böyle olunca bizde burada ki sitelerden almak zorunda kalıyoruz o da yüksek fiyatlardan. Yani el mahkum almak zorunda kalıyoruz bu yüksek fiyatlardan. Protesto edelim bu fiyatları almayalım diyecez ama burada 10-20 kişi ile hal olacak iş değil bu sesimizi yüzlere değil binlere duyurmalıyız ki dikkat çeksin. Burada aslında ilgili yerlere dilekçelerimizi vermeliyiz. Sağlık bakanlığı, gümrük ve en son gerekirse daha yüksek mevkilerde hükümete kadar gidelim ki bu duruma bir el atsınlar. Ülkemiz yavaş yavaş gelişiyor ekonomimiz çokta iyi olmayabilir ama eskisine göre daha ilerideyiz ilerleyecez zaten ama mesele tek para değil özgürlüğümüzün kısıtlanması ürün çeşitliliği az ve ayda 5000 lira kazanan biri olsaydım bile 50 liralık ürüne 150 lira vermek dokunurdu bana.[DOUBLEPOST=1401612935][/DOUBLEPOST]
Vergi var oradan buraya kadar geliyor onun da bi maliyeti var. Ürün buraya gelene kadar katlanıyor zaten çoktan direk satıcıları suçlamak doğru değil yani. Oradan 50'ye alıp 150'ye satma durumları yok yani yoksa hepsi sabancı olur zaten. Devlet vergi alıyor zaten artı gümrük ithalatçıya sıkıntı çıkarır yani sana bana gelene kadar katlanıyor zaten. Onların da aldığı belli bi kar var tabi ki. Dediğim gibi bu durum gerçekleşmesi bana göre mümkün değil. Forum girişindeki reklam üstte arkadaş alıntılayana kadar farketmedim. Supplementler.com'dan temsilen biri buraya yazabilir. Karı çok düşük tutarak bizlere satabilir örnek olarak forumda da herkes oradan sipariş verir. Ama bunun için başlık vs. açması ve up ta tutması gerek yönetimin de izin vererek uğraşmak istemeyebilirler de tabi ayrı konu.
Hocam şöyle örnek vereyim aynı olay parfümlerde de var.
Hepsiburada fiyatına örnek verelim.
Bvlgari Aqva Marine Edt 100 Ml Erkek Parfümü Fiyatı
Parfüm 100 ml'lik 99.90 lira bu adam bu fiyattan yine kazanıyor ve kur farkı filan yine yurt dışı fiyatı ile aynı hemen hemen, fakat adamın aldığı yurt dışı fiyatı ile aynı değil senin benim aldığımız fiyattan almıyor yarı fiyatına falan alıyor toptan olduğu için.

Bvlgari Aqva Pour Homme Marine EDT Erkek Parfüm - Erkek Parfümleri - Ürünler
Aynı parfüm 100 ml'lik 263.15 lira peki 100 liraya satan kazanıyorsa bu 263 liralık satan nedir ? Bu sevil ve tekinacar gibi firmalar hepsiburada,mizu,bellamola,misspera,lidyana gibi sitelerin ürünlerine çamur atarlar çünkü kendileri satamamış olurlar. Bu kadar yüksek fiyatlara rağmen sevil'in yine müşterileri vardır sebebi ise diğer firmalara uzun yıllardır çamur atmalarından kaynaklıdır. Bellamola pek eski bir site değildir ama bende alışverişimi yaptım ürünleri orijinal fiyatlarıda cazip. Peki bu adam o fiyattan sattığı halde kazanıyorsa 263 liraya satan kişi ne kadar kar ediyordur sizce ?

Son düzenleme:
Ben firmalarn satış listesrini okumjs biri olarak soyluyorum. Direk ithalattan satisa verenler koseyi domuyor. Örnek olarak Arnold irom mass 120tlye bayiye geliyor satışı ise 165 lira burda kari 45 tl en az(en karsiz urunlerden biri. Bunun tedarikcisi yani ithalatcisi bu urunlerden en az 100de20 kadar kâr ediyor. Yani burada itahlattan direkt satisa sunan firmalar işi asiri derecede paraya döküyor. Bu ticaret ahlakina aykiridir. Fazla kâr helal degildir.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Back
Yukarı