Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
wala arkadaslar.Agırlıkla fln alakası yok rastgele acıyorlar kutuları.Eger protein gibi seyler gorurlerse besin maddesi olsun fln tutuyorlar.Bana gelen kargo kutularının hiçbirinin içi açılmamıştı. Resmen sans yani.Zaten kilo buyukluk gibi yasal sınırlamalar yok.

dura dura benım paketı buldular daha onceden o kadar paket getırdık en son ıste yuklendıgım optımum 5 lbs ve hıgger power 500 gr creatıne ıdı bundan 20 sayfa oteye fotolarını koymustum sımdı gasparı myo fusıon deneyelım dedık , pıyyango bıze vurduu , bır dahakı ay tekrar bır sıparıs verıcemm bakalım ne olcak

iherb den verdıgım toplamda 16 lb lık siparişim bugun öğlen saaatlerınde elıme ulasdı arkadaşın 20 lb sıde elıne ulasdı ılk defa bu kadar fazla urun verdım ısımı şansa bırakdım geçdi valla ama geçmeyedebılırdı =)=)

benim sadece myofusion dı 50. güne ilerliyorum:=))) 60 gün geçtıkten sonra eger ulasmazsa parayı ıade edeceklerını soyledıler bodybuilding.com artık paramı ne kadar kurtarabilirsem kardır...

yaklaşık 4 gün önce netrition'dan aldığım ürünlere gümrük el koydu.
aldıgım ürünler;

bsn cell mass 1 adet
Now multivitamin
Now Fish oil

kutu yaklaşık 6 lb. di daha öncede netrition'dan alışveriş yapmıştım ama ilk defa gümrüge takıldı malım. merak ettigim içinde multivitamin oldugu içinmi sorun çıktı? daha önce sürekli PTT getiriyodu yoksa piyango bana mı vurdu bilmiyorum. sadece Cell Mass almayı deniycem bi dahakine çok ürün sipariş etmem. alacak arkadaşlarada söylüyorum 1 ay dır böyle sıkı bir takip varmış gümrükte. Tarım ve köy işleri bakanlıgı kesinlike yurtdışından ülkeye böyle şeyler sokmuyormuş. ama her ne hikmetse o ürünler bolca gittigidiyorda bulunuyor. şu gümrükte dönen üçkağıt başka hiç bi yerde dönmüyor.

memur arkadaştan duyduğuma göre artık gümrükler sıkılaşımış, şikayetlerden dolayı,bu hiç ürün geçmiycek anlamına gelmez.
çevremde bu sporu icra eden 6 kişinin verdiği siparişlerin 4'ü takılmış.

1. sebebi yurt dışından ürün getirip, gg tarzı sitelerde satanlar.
2. işi abartıp ihtiyacı dışında büyük sip. verenler.

başka bir forumda yurt dışından sip. başlığında, distribütörün, getirilen ürünlere mualefet olması işi nekadar ciddi aldığını gösteriyor..

''resimli paylaşıma devam taki gümrük tıkanana kadar !! '' demek lazım tersini söyleyince belki anlarlar..

bakın adamlar şikayet edebiliyorlar ama biz sesimizi cıkarmıyoruz
kac kısı burda gumrukve tarım ve koy ıslerı bakanlıgına mail attı telefon actı cozum aradı
benım memur arkadaşım olsa gumrukte ılk ıs oranın mudurunu bulmak
ondan sonra saten gerısi gelır saten
kımseye burda lafım yok ama hakkımızı arayalım lutfen

arkadaslar devam edın gecen urunlerınızı paylasmayaa ,en buyuk zararı bu yuzden goruyoruzz, bugun gumrukten ıhale ye gıren bır abımı araya koymaya calıstım kendısı gumrukte ıhaleye gırıp urun alıyor.
ve bana dedıgı su bu dısturbıtor denılen sahıslar gumrukte buyuk bır baskıyaa gırmıs ,bu olagan dısı olay sanırım bır bızım ulkemızde var , amerıkalıların en sevdıgı musterısı belkıde bız turklerız cunku onlar 2 doların hesabını bıle yaparken bız 100 lerce dolar verıyoruzz . sanırım onlarda bu konuda gumrukte baskıdaymıs , yanı anlıyacagınız dısturbıtor ve kargo fırmaları ve bıze bu ımkanı sunan ıherb , netrıtıon , bb.com buyuk bır savas ıcınde arada kalan bız musterıler.son olarak sıze sunu net bır sekılde soylıyebılırım kı sanırım 2005 lı yıllara gerı donuyoruzz o zamanlar 2 lbs urun bıle getırmek ımkansızken sımdı aldık basımızı gıdıyoruzz ama sonumuzu dusunmeden, 1.sayfaya donun bakın ılk baslarda oyle yuklenmeler oluyordukı adamlar 20 lbs urune abanıyorlardı ve 20 sayfa sonra abı 2 lbs paketım bıle takıldı dıyee yakınanları gorunce dedım kı sanırım bu yazdıgım satırların belkı bır 10 sayfa sonrasında tekrar aynı yakarısları gorucem, o yuzden paylasıma son verın takılan urunlerımızı yazalım hepımızın spor gelecegı ıcın

Son düzenleme:
Ben hala anlamış değilim hangi kanuna göre el koyduklarını.Siz hiç gördünüzmü polisin alkollü araç kullananlara buna göz yumalım bunu geçirelim dediğini? Yasa yasadır rastgele uygulanmaz.Böyle bi yasak varsa neden daha önce geçirdiler,yoksada nasıl el koyarlar bi açıklama yapmaları lazım tabi baskı yapmakda lazım.Eminim yüzlerce kişi y.dışından alıyordu supplementleri bu kadar kişinin tanıdığı tarım bakanlığından yada avukat olan vardır illaki dava açmak değil herşey araştırma yapabiliriz.
En önemlisi açıklamayı yapmaları lazım ne hakla el koyduklarını.Bu işin üstüne yatmamamız lazım 2 distribütör istemedi diye kabullenecekmiyiz kazıklanmayı?
Yarından itibaren diyorumki telefon yağmuruna tutalım gümrüğü istanbul gümrüğü özellikle kesin bi açıklama ve nedenleriyle açıklama isteyelim.

Arkadaşlar ben derimki organize olalım ve bu işlere bakan resmi kurum neyse oraya toplu mailler gönderelim.En azından bu şekilde tepkimizi ortaya koyalım ve müzdarip olduğumuz konularıda gerekçe olarak belirtelim.Zaten en büyük sıkıntımız fiyat konusu.Bu işi bir arkdaşımız kararlaştırsın ve buraya yazsın.Birlik olursak belki bu kapının kapanmasını önleriz.

nasıl bu ulkede memurlar eylem yapıyor nasıl tekel ıscılerı eylem yapıyorsa 100 tane sporcu mu toplanamıyor ankaranın gobegınde , derecesı olan sporcular ozellıkle bu eyleme katılmalı . yanı bunu yapmak cok kolay olay once spor bakanının dıkkatını ceker sonra tarım bakanıyla gorusur ıs tatlıyaa baglanır , yoksa bız bu ulkede somuruluruzz bu dıstırbutorler tarafından , bence bu ıse canı gonulden kendını adamıs sporcu abılerım ve tum sporcu kardeslerımın bır sekılde net bır tavır koyması gerek bu ek gıdalar spor un her dalını yapan bıreylere lazım . en basıt ornek turk mıllı futbol takımı avrupada basarı kazanırken kullandıgı urun gnc ıdı. cogu basarının temelınde bu gıdalar yatıor bence neyın gecıp gecmıyecegını konusmaktan cok buyuk bır eylem planı yapılmalı

ben dun mail gönderim bugun faksladım bır yazıyı sızlerle paylaşmak istedim gerci daha iyiside olabilir
bu arada bunu daha guzel bir şekle sokup alsak daha mantıklı olur bu arada bence bunu mail degilde fakslamak daha mantıklı bu arada her fask ceken arkadas bence ısım ve ımza atmalı cunku farklı kısılerden geldı bellı olsun

yazdıklarım ıse
merhabalar uzun zamandan beri ülkemizde sporcu olan ve spor yapanların karşılaşmakta oldukarı önemli bir konu icin sizleri rahatsız etmekteyim
Konuyu az çok tahmin edicenizi düşünüyorum.Sporcu arkadaşlarım ve birçoğumuz gerek biriktirdi para yada cebin cıkan bir miktarını yaptıgı sporla birlikte gıdaya yatırmaktadır.ülkemizde satılan sporcu gıdaları asıl fiyata göre kat kat fazla ve nereden temin edildiği belli değildir.örnek vermek gerekirse dışarda asıl fiyatı 50 tl olan bir ürün ülkemizde malesef 100-120 yi görüyor.Kimse bu kadar arada fark olan bir kazık yemek istemez.Tabi durumu cok cok iyi olan biri icin belki sorun degil ama ögrenci yada çalışan biri icin o fark önemli.İnternette bu konu üzerine sayfalarca sporcu arkadaşlar yazılar yazmış ve bunun sonucunca herkesin kafasında soru işareti takılırmı? takılmazmı? acaba param boşamı gitti.Çünkü bu konu ile ilgili bir karar ve duyuru yok malesef.Dışardan gelenler bildim kadarıyla avrupa ataturk gümrük (Atatürk Havalimanı Serbest Bölge Gümrük Müdürlüğü )olması lazım genelde çünkü ingiltere yada amerika üzrinden geliyor ürünler.Bu konu hakkında bazı fikir alan arkadaşlar dedikleri ise gercekten anlam vermek mümkün degil
Örnek : dun 3 gümrükcü arkadas ile konustum, dedim bu isin sırrı ne diye?

1- Memurun taktir yetkisi genis.

Yani memur bir urunu durdurdu mu, kimse gelip karısmıyor. memur, ne oldugundan suphelendigi paketi kırmızı hatta gonderiyor, kimse de gelip neden demiyor, cunku aynı üründen 2 paketten biri gecerken, digeri durdurulabiliyor.
2- Muamele memura gore degisiyor

Bazı memurlar Suplementlere aman vermezken, kimisi acıp icine bakıp gumrukten geciriyor.

3- Secilen paketler

Turkiye'ye gelen binlerce paketin hepsi incelenmiyor. Memurlar kafalaraına göre secip acıyorlar. Hangi paketi hangi kıstaslara gore actıklarının bir acıklaması yok. Kimi buyuk ve agır olanlara calısırken, kimi meraktan ufak paketlere de bakıyormus.

diye bilgilendirmiş bizleri arkadaş şimdi burda yolunda gitmeyen bir durum var bir karar alınmadığı için gümrükte arkadaşlarda naptını bilmediği icin ortada kötü bir manzara çıkmakta
kimisininki geciyor kimisininki geçmiyor yani memur orda görevini yanlış yapmaktadır.
Bu ürünler adı üzerinde sporcu gıdasıdır bagımlılık yapacak kötü yola caydıracak şeyler degiller.
tabiki belki bunları buraya getirip üstüne fazlasıyla para alan satanlar bu işe ticarete dökenler vardır.İşte burda bir limit koyulabilir
örnek vermek gerekirse kargosu hariç 100 DOLAR LİMİTİ OLAN VE BELLİ BİR AGIRLIKTA 5kg EN FAZLA AYNI ÜRÜNDEN 2 TANE(bazen hediye oluyor 2.ürün) ÜRÜN GECMELİDİR DİYE BİR KARAR CIKSA YÜRÜRLÜEG GİRSE gercekten hem kimsenin aklında soru işareti olmaz çalışan memurlarda işini bilmiş olurlar
He karar cıkar duyurulur limiti gecenin malına el konur kimsede bişi demez çünkü ortada bir karar olur

LÜTFEN TÜM SPORCU ARKADAŞLARIM ADINA BİR AN ÖNCE BU KONUDA BİR KARARA VARILSA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SİZLERDEN HABER BEKLİYORUM
SPORLA SAGLIKLA NESİLLERE DİYORUM İYİ GÜNLER DİLERİM

bu arada istanbul gümrüğü telefonla olmaz müdürüne ulaşmak
sanırım aradımız kişi
GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TELEFON LİSTESİ

S. Umman HAMİDOĞULLARI

Genel Müdür

Santral: 306 80 00

Evrak Faks:306 8995 / 8965 / 8195

Son düzenleme:
selamlar, bana UPS den gelen maili aynen yolluyorum arkadaşlar.
İlgili :SN YAVUZ BEY
Faks
:

firmasından gönderilen 1ZX3W8180473558491 taşıma irsaliye ile 1 kap / 2 kg.
mal taşıma ücreti göndericiniz tarafından ödenerek gelmiştir. İhbar konusu gönderi UGL geçici depoya 10/12/2010
alınmış ve Atatürk Hava Limanı 10/12/2010 / 10340300IM153818 tarihli özet beyan numarası ile tescil edilmiştir.
Gerekli ithal işlemleri yapılarak adresinize kadar teslimi sorumluluğumuz altındadır. Fakat bu ithal işlemini
adınıza tamamlayabilmemiz için ekte örneği görülen vekaletnamenin noter tasdikli olarak düzenlenmesi
gerekmektedir. Malınızın geçici depodan çıktıktan sonra taşıma senedinin üzerinde yazılı olan adresinize
teslimine kadar olabilecek taşıma ve teslim hizmetleri ÜCRETSİZ dir. Bu işlem ile alakalı olarak sizden
istenebilecek ücretler (var ise gümrük vergisi - KDV - ardiye ücreti - gümrük hizmet ücretleri ve diğer resmi
kuruluşların) makbuzlu ücretleridir.
Bu ücretler için sizden baştan avans istenebilir. İthal işlemlerinize bir an önce başlayabilmemiz için lütfen
aşağıda yazılı iletişim numaralarımızdan mümkün olduğu kadar kısa sürede gönderinizi bize gümrükleteceğiniz
veya kendi gümrükçünüzün yapacağını veya aktarma talebinizin olduğunu bildirmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla,
UPS Import Dept.

İrtibat Faks
:0(212) 664 17 27

:0(212) 665 66 32
İrtibat Santral
:0(212) 413 22 22 Import Dept.

ÖNEMLİ NOT: İLGİLİ PAKETİNİZİN GEÇİCİ DEPODA BEKLEME SÜRESİ EN SON 28/12/2010 DİR.
Paketiniz UGL Antrepoda ithal işlemlerinin yapılmasını beklemektedir.4458 sayılı Gümrük
kanununun 46. mad. uyarınca (28.05.03 tarihinden sonra gelen )bir paketin geçici depoda bekleme süresi Paketin
Türkiye'ye geliş tarihinden itibaren 20 gün olarak belirlenmiştir. Bu süre içerisinde gümrük işlemleri
tamamlanıp geçici depodan çekilmeyen paketler tasfiye işlemine tabi tutulacak ve millileşecektir.
süreler dolmadan EK SÜRE TALEBİNDE bulunabilir.

BU MALINIZ İLE İLGİLİ MİNİMUM GEÇİCİ DEPO ÜCRETİMİZ 25 EUR

Gümrük çekim evrakları bedelimiz:150-TL'dır.
Gümrük çekim evrakları teslim saatlerimiz haftanın,
1. ve 5. günü saat 08:30 - 18:15 arası
6. günü (Cumartesi) 09:00 - 17:00 arası
.Banka Hesap Numaramız
HSBC BANKASI-Avrupa Kurumsal şubesi-Hesap no--399-5528200.
İBAN NO--TR08 0012 3007 2300 3995 5282 00
.Havale yapıldıktan sonra dekontun 0.212.414 02 25 numaralı faxımıza
.gönderilmesi veya evrak alımında elden getirilmesi gerekmektedir.
.

Sayın :YAVUZ OK
İlgili :SayınSN YAVUZ BEY UPS Waybill :1ZX3W8180473558491

yani özet geçecek olursak, malınızı biz alıyoruz demek istemişler. :)

Gümrüklerin derdi bu ürünlerin vergisiz ticaretini yapmaları değil insanların öyle olsa yüzlerce elektronik eşya geçmezdi ilk başta şimdiye kadar aldığım elektroniklerin pakedi bile açılmamıştı.Bu işte diyorumki bu ürünleri satan adamların parmağı var suçlamak olmasın ama ortada paralar dönüyo olabilir.Eğer öyleysede kesinlikle sesimizi duyurmamız lazım en azından medyaya çıkarsak bu adamlar rahatça el koyamazlar.Daha yasak olup olmadığı ne olduğu bile belli değil en çok sinir eden durum bu beni bari deselerki şöyle yasa çıktı almıyoruz tamam derim ama ortada neden yok ne demek memur istediğini geçirmez kimki onlar!
Büyüklerimizi eyleme davet ediyorum özellikle vücutçular medyanın ilgisini kesinlikle çekecektir.

malımıza gümrükte el konulunca geri gönderme imkanmz yok mu ? ne yapmamız gerek hiç bilmiyoruz, bu konu hakkında yardımcı olabılecek var mı ?

bu şikayet eden distribütörler sizler memurlara sikayet ediyorsunuz ve oda sizlerin sikayetini üzerine hareket ediyor sizlerin isteklerini gercekleştiriyor siz hangi makamdasınız acaba gurmuk mudurumusunuz acık acık burda ruşvet verdiniz belli oluyor
orda bir dolap dondugu apacık ortada bunun sonucu ıyı olmaz lutfen arkadasşlar gerekse gumruk gerekse tarım ve koy ıslerı bakanlıga bu cevırılen dolaplar hakkında faks cekin
S. Umman HAMİDOĞULLARI
Genel Müdür
Santral: 306 80 00
Evrak Faks:306 8995 / 8965 / 8195

bu arada bırkac arkadasla eger mumkunse haftaya cumartesı avrupa gumruk merkezı gıdelım dıyorum ve daha once aldıkları urunlerın faturalarını yanlarında bulundurmalarını ıstıyorum gelebılecek olan kısıler varsa haber beklıyorum

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:02 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:08 ----------

2012 Avrupa Spor Başkenti olmamız için bu konuların cözüme kavuşması lazım sporcunu önünün acılması lazım
[email protected]
http://195.140.196.201/bimerwebform/default.aspx
[email protected]
http://www.sporas.com.tr/index.php?page=sub&f=m&s=1&sub=gercek

buralara yazalım derdımızı ve 2012 Avrupa Spor Başkenti diye not düşelim

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı