Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
memur arkadaştan duyduğuma göre artık gümrükler sıkılaşımış, şikayetlerden dolayı,bu hiç ürün geçmiycek anlamına gelmez.
çevremde bu sporu icra eden 6 kişinin verdiği siparişlerin 4'ü takılmış.

1. sebebi yurt dışından ürün getirip, gg tarzı sitelerde satanlar.
2. işi abartıp ihtiyacı dışında büyük sip. verenler.

başka bir forumda yurt dışından sip. başlığında, distribütörün, getirilen ürünlere mualefet olması işi nekadar ciddi aldığını gösteriyor..

''resimli paylaşıma devam taki gümrük tıkanana kadar !! '' demek lazım tersini söyleyince belki anlarlar..

A-N-L-A-M-A-Z-L-A-R....:mad:

Ya bence oncelikle once ilgili mercilere mail atmak ve telefon ile sikayetçi olmak için bir mail formu hazırlansın ve mail yagmuruna tutalım ilgili makamları.Olaydan rahatsızlığımızı ve maduriyetimizi bildirelim. Ve olayın daha da buyuyecek olmasından korksunlar. Bir arkadasımız , tanıdıgı bir avukat veya gumrukcu varsa, o kişilerin yardımıyla bizim durumumuzu açıklayan iyi bir mail yazsın ve bu maili burada paylaşıp atalım. Bence ilk yapılması gereken bu. Adam 100 liralık seyi 250 ye bize satacak diye, spor hayatımızdan olamayız hiçbirimiz.

arkadaşlar dhl den mail geldi

EVENT CATEGORY
11 Dec 10 11:04 AM - Clearance processing complete - ISTANBUL,TURKEY

ne demek oluyor bu ? iyi mi kötü mü ?

Clearance processing complete - ISTANBUL,TURKEY

bendede böyle yazdı ama daha sonra arayıp ürününüz gümrüğe takıldı dediler. 280 lira para istediler. böyle memleketin ben...

bu konu 26.04.05 açılmış ve 5 sene olmuş ne bir karar alınmış nede bir duyuru yapılmış şimdi kendi başlarına göre hareket etme hakları yok

Clearance processing complete - ISTANBUL,TURKEY

bendede böyle yazdı ama daha sonra arayıp ürününüz gümrüğe takıldı dediler. 280 lira para istediler. böyle memleketin ben...

yeni mi takıldı? bende ne zmn böyle yazsa gecmiş oluyordu ama ben hep upsile geitriyordum inşalah yukardaki arkdaşınkıde gecmiştir.

aynen böyle :

adszjx.jpg

Arkadaşlar bu konu hakkında 2 bolum acılmıs ıkısınıde okudum bazı arkadaslara kesınlıkle katılmıyorum.

Öncelikle Olay şu ; Daha düne kadar bodybuilding ve netrition dan urun getırılebılıyordu ve sonunda Turkıyedeki sporcu gıdası satan ve bu işten evine ekmek götüren firmaların baskıları ıle olması gereken oldu veya olmak uzere.

Şimdi diyeceksinizki cok pahalı turkıye suplement konusunda,
Size bildiğim kadarı ıle soyle acıklayayım.

5 Lbs Yani 2270 Gr Proteının amerıka Cıkıs Fıyatı 30 Dolar
ıthalatcı bu urunun 3 Farklı aromasını getırtsın
Çilek Çikolata Vanılya ( 100 er adet )

100*30 : 3000 Dolar tuttu Fabrıkadan cıkısı
ortalama gemi ile gelirse 400-500 dolar cıvarı Navlun Yanı Ulasımı tutar
Turkıyeye Indıgınde Her aroma Icın 10 adet Urun 5'i Gümrük Labarotuarları 5'i Gdo Analizine gider Ve Kullanılamaz bir daha.
Aracı gumruk musavırı kontrol belgelerını hazırlamak ıcın urun basına 500 ila 700 tl ucret alır.
Her bir kilo %70 proteın oranını asan proteının 1 kılosunda 5 dolar devlet vergi alır.
getırtılen urunlerın arkasında turkce etıket basılır.
tabı Bu Surecte Urun Ortalama 20 ile 45 gun gumruk depolarında bekler ve gunluk ucret yansıtılır.
ve tum ıslemler bıttıkten sonra 30 dolarlık urun ıthalatcının deposuna 50 dolara mal olmus olur.
E bu adamın personelı var ısyerı kırası aracının benzını vesaıre %30 en az kendısı uzerıne koyması gerekır.
oldu 65 dolar bu fıyata satıcı alır ortalama %30 ile %40 arasında o kar koyar.
oldu 84 dolar.
son olarak yazdıgım %30 karda 12 taksıtle sıze sattıgını dusunelım % 14 cıvarında banka kesıntısı %3 kargo masrafı var.

pekı bu urun nasıl ucuz olsun oylebır ımkan yok.

son Bir haftadan berı bakanlıklar ıle yazısıyorlar ve netıceye kavusmak uzereler.

Bugun fedex veya Ups ı arayın urunum neden takıldı daha once takılmamıstı dıye sordugunuzda sıze soyleyeceklerı bu urunlerın tarım bakanlıgınca onay verıldıkten sonra turkıyeye gırmesı gerektıgı bugune kadar gırenlerın ıse gozden kactıgını soyleyeceklerdır.

umarım acıklayıcı bır mekale olmustur

güle, güle kullan ürünleri demek oluyor,darısı başkalarının başına:D

gümrükten geçmiş paketiniz.

Processed at DHL Location. yazdıktan sonra diğer çekim işlemi,
Depart Facility yazmalı bu yazıdan sonra 30 dk içinde ups veya DHL çalışanı sizi tel. ile aramaz ise ürün geçmiş demektir.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:51 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:49 ----------

son Bir haftadan berı bakanlıklar ıle yazısıyorlar ve netıceye kavusmak uzereler. umarım acıklayıcı bır mekale olmustur[/QUOTE dedi:
neticeye kavuşmak üzere derken ?

Arkadaşlar bu konu hakkında 2 bolum acılmıs ıkısınıde okudum bazı arkadaslara kesınlıkle katılmıyorum.

Öncelikle Olay şu ; Daha düne kadar bodybuilding ve netrition dan urun getırılebılıyordu ve sonunda Turkıyedeki sporcu gıdası satan ve bu işten evine ekmek götüren firmaların baskıları ıle olması gereken oldu veya olmak uzere.

Şimdi diyeceksinizki cok pahalı turkıye suplement konusunda,
Size bildiğim kadarı ıle soyle acıklayayım.

5 Lbs Yani 2270 Gr Proteının amerıka Cıkıs Fıyatı 30 Dolar
ıthalatcı bu urunun 3 Farklı aromasını getırtsın
Çilek Çikolata Vanılya ( 100 er adet )

100*30 : 3000 Dolar tuttu Fabrıkadan cıkısı
ortalama gemi ile gelirse 400-500 dolar cıvarı Navlun Yanı Ulasımı tutar
Turkıyeye Indıgınde Her aroma Icın 10 adet Urun 5'i Gümrük Labarotuarları 5'i Gdo Analizine gider Ve Kullanılamaz bir daha.
Aracı gumruk musavırı kontrol belgelerını hazırlamak ıcın urun basına 500 ila 700 tl ucret alır.
Her bir kilo %70 proteın oranını asan proteının 1 kılosunda 5 dolar devlet vergi alır.
getırtılen urunlerın arkasında turkce etıket basılır.
tabı Bu Surecte Urun Ortalama 20 ile 45 gun gumruk depolarında bekler ve gunluk ucret yansıtılır.
ve tum ıslemler bıttıkten sonra 30 dolarlık urun ıthalatcının deposuna 50 dolara mal olmus olur.
E bu adamın personelı var ısyerı kırası aracının benzını vesaıre %30 en az kendısı uzerıne koyması gerekır.
oldu 65 dolar bu fıyata satıcı alır ortalama %30 ile %40 arasında o kar koyar.
oldu 84 dolar.
son olarak yazdıgım %30 karda 12 taksıtle sıze sattıgını dusunelım % 14 cıvarında banka kesıntısı %3 kargo masrafı var.

pekı bu urun nasıl ucuz olsun oylebır ımkan yok.

son Bir haftadan berı bakanlıklar ıle yazısıyorlar ve netıceye kavusmak uzereler.

Bugun fedex veya Ups ı arayın urunum neden takıldı daha once takılmamıstı dıye sordugunuzda sıze soyleyeceklerı bu urunlerın tarım bakanlıgınca onay verıldıkten sonra turkıyeye gırmesı gerektıgı bugune kadar gırenlerın ıse gozden kactıgını soyleyeceklerdır.

umarım acıklayıcı bır mekale olmustur

Madem distiributorler ekmek parası için bunu yapıyorlar bizde onları protesto edelim ve bu gümrük sorunu cözülene kadar Türkiyeden ürün almayalım.Biz zaten protein tozunu buradaki distiributorlerden alıyorduk sadece ufak tefek amino,multi ve antreman öncesi ürünlerini yurtdışından alıyorduk.Zaten bu ürünleride coğu distiributor getirmiyor getiren varsada en ucuzunu,en karlısını getiriyor kaliteli ürün getiren 1 ve 2 firma var ülkeye onlarında getirdiği markalar belli zaten.

Selam herkese daha öncede yazmistim 1 myofusion istemistim 50 i gune yaklaşiyorum fakat haber bile yok kargodan(dhl ve bodybuilding.com) bende somut adimlar atilmasindan yanayim ve gumruk mustesarligina mail attim bilgi edinme yasasi cercevesinde sikayet ettim gumruk memurlarini fakat onlarda istanbul gumruge yonlendirdiler , mailimide onlara yollamislar.. Toplu hareket edilmeli somut adimlar atilmali 300 sayfa yorum var fakat sadece sans eseri gecti muhabbeti . Kesin bi bilgiye ulasilmali artik ...

herkes biliyorumki istanbulda degil kimi ankara kimi ceşitli illerde sımdı sevgili arkadaşlar onun için istanbuldaki gelebilirim diyen arkadaşlarlar şu gümrügü bir ziyaret edelim derim onun dışındada diger arkadaşlardan sizden ricam durumu anlatan birer mail atmanız gerekn adresleri 2 3 öncesinde yazmıştım herkes 1 adım atarsa hepimiz önümüzde ne var görmüş oluruz

ülkemizde satış yapanlar icin diyecegim ise adeletli davranın satamıyorsanız satmayın biz sizin ekmeginizle oynamıyoruzki herkes bir işe girince karlı cıkacak diye birşey yok zarardaysanız kapatın dükkanlarınızı burası zenginler klubu degil sizlere para basalım ögrencisi var ay başı aldığı maşşla ayın sonunu getiremezken boşuna ugraşmayın !

Son düzenleme:
madem mesele distributor baskısı almayalım arkadaşlar ürünlerini

bu sektor suan cok hizli bicimde buyumekte o yuzden bu sitede basligi takip eden 500-1000 kisinin yapacagi protesto adamlarin kepenk kapatmasina neden olmaz ki zaten biz onlardan birseyler satin almiyorduk adamlar bizim bu yolumuzu kapatip tamamen onlarin eline dusmemizi saglamya calisiyorlar

ve bu yok vergisini oduyorlarmis falan filan bunlarin hepsi hiyake bu kadar pahaliya urun satmalarinin tek nedeni 1 e mal ettikleri mali 2 ye satmalari beni kimse bir distribitorun %30 karla mal sattigina inandiramaz direk %90 150 civari kar koyuyolar

olmasi gereken sey ust duzey devlet gorevlilerinin bu islen ilgili duzenleme yapip hakkimiz olan 150 euroluk limitimizi kullanmamiza izin vermeleri

Bence örnek bir mail yazılsın buraya ciddi bir şekilde.Herkeste o mailin katıldıgı yerlerini, tamamını veya birşeyler ekleyerek ya da değiştirerek mail atsın.Bu mailin altında gonderilecek mail adresleride olsun bu sekilde mumkun oldugunca fazla kişi mail atar ve daha çok etkisi olur.

Bence de ustte ditributorlerin masrafları abartılmış . Her urun sokuldugunda urunlerin 5'i muayene ye gitmez. Aynı urunden getirilince daha once test yapılmışsa hiçbir urun tekrar bakanlıktan test edilip onaylanmaz. Eger gerçekten o kadar pahalıya getirmek zorunda kalıyorlarsa maliyeti dusurmek için bakanlıkla gorusmeler yapsınlar bizim urun getirmemizi engellemek için degil. Hiçbir sekilde onlardan urun almam. Onlar bu işten ekmek parası yiyecekler diye, tum sporcular tum birikimlerini onlara yatırmak zorunda degil.

herkes biliyorumki istanbulda degil kimi ankara kimi ceşitli illerde sımdı sevgili arkadaşlar onun için istanbuldaki gelebilirim diyen arkadaşlarlar şu gümrügü bir ziyaret edelim derim onun dışındada diger arkadaşlardan sizden ricam durumu anlatan birer mail atmanız gerekn adresleri 2 3 öncesinde yazmıştım herkes 1 adım atarsa hepimiz önümüzde ne var görmüş oluruz

ülkemizde satış yapanlar icin diyecegim ise adeletli davranın satamıyorsanız satmayın biz sizin ekmeginizle oynamıyoruzki herkes bir işe girince karlı cıkacak diye birşey yok zarardaysanız kapatın dükkanlarınızı burası zenginler klubu degil sizlere para basalım ögrencisi var ay başı aldığı maşşla ayın sonunu getiremezken boşuna ugraşmayın !

arkadaşlar ortak kanı mail atmak yetkili mercilere bunun icin bir gönülü yokmu standart bir mail örenği oluşturmak için.

ayrıca bu sporda 2 ay protein kullanmasak erimeyiz ya bence herkez elindekilerle idare etmeye calışsın ve distribitörleri protesto edelim.Biz enayımız de 3-4 katı fiyatla bu mallar alalim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı