Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ozzy dedi:
FedEx in Kocaelide şubesi yok, şubesi olmayan yerlere de teslimat yapıyorlar mı? bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Fedex şubesi olmayan yerlerde express kargo firması aracılığıyla dağıtım yapıyor..kocaelide kime dağıtım işini verdiğini araştırmak lazım.illada anlaştığı birileri vardır..hatta express bile olabilir.

DaFFy dedi:
Qty Item ID Brand Product Size Price Item
Subtotal
1 30-0012 Kaizen Tribulus Terrestris, 500 mg 90 capsules $9.49 $9.49
2 46-0692 Twinlab Amino Fuel Liquid 32 oz. $16.95 $33.90
1 84-0089 Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard Protein, Cookies n Cream 5.15 lb. $28.99 $28.99
Subtotal $72.38
Subtotal after discount $72.38
Shipping - FedEx International Priority (2 to 3 business days + Customs) $96.07
Total $168.45

Apr 6, 2007 12:55 PM / On FedEx vehicle for delivery / ISTANBUL TR

fedexin sipariş takip sisteminden son edindiğim bilgi yukardaki bilgi, sormak istediğim; bu bilgiye göre sipariş gümrüğü geçti ve istanbul sokaklarında cirit atarak sağ salim adresime gelecek diyebilir miyiz? :roll:

DaFFy dedi:
DaFFy dedi:
Subtotal
1 84-0089 Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard Protein, Cookies n Cream 5.15 lb. $28.99 $28.99
Subtotal $72.38
Total $168.45

fedexin sipariş takip sisteminden son edindiğim bilgi yukardaki bilgi, sormak istediğim; bu bilgiye göre sipariş gümrüğü geçti ve istanbul sokaklarında cirit atarak sağ salim adresime gelecek diyebilir miyiz? :roll:

Diyebiliriz Daffy. 2 hafta önce perşembe günü bende 200 Ytl lik 3 ürün sipariş verdim. Pazartesi elime ulaştı (Ups ile), 1-2 gün geçikme olmasının sebebi :) kargo firmasının hafta sonları çalışmıyor olması.

Gümrükte takılan supplementler

Merhaba Arkadaşlar

Bir süre önce yurtdışından 100% Whey Protein - Gold Standard, Hydroxycut Natural ve Glutamine Caps 1000mg aldım. Ürünler airmail ile geldi. Eskişehir gümrüğüne ulaşmış. Ancak Eskişehir gümrüğü ürünü bana vermedi. Halbuki ürünleri toplam değeri 100 € yu ağırlığı da 10 Lb. yi geçmiyor. Nedenini öğrenmek için muayene memurlarını aradım.
Önce bu ürünleri alabilmem için doktor reçetesine yazılması gerektiği, sonra da sağlık müd.nden Türkiye ye girebileceklerine dair yazı almam gerektiğini söylediler. Bu ürünlerin ilaç ya da vitamin olmadığını Türkiye ye girmesinde bir sakıncası bulunmadığını söylesemde memurları ikna edemedim. Beni éBiz sana bu ürünleri vermeyiz" " İmha edilmesi için yazı yazacağız " vs.. tehditkar şeyler söylediler.

Şimdi ürünleri sağ salim alabilmek için ne yapmaka gerekli, fikrinizi soruyorum....

Bu ürünlerin reçete gerektirmediğine dair doktorlardan rapor alabilirsin sanırım. Ne de olsa bu ürünlerin Türkiyede reçetesiz satılıyor.

Tabi doktordan kastım sağlık bakanlığından ilgili bir birimden ... Köprübaşında yeni kızılay binasının yanında, Sağlık müdürlüğümüz orada.

psycholost dedi:
Tabi doktordan kastım sağlık bakanlığından ilgili bir birimden ... Köprübaşında yeni kızılay binasının yanında, Sağlık müdürlüğümüz orada.

Teşekkürler psycholost... İzin belgesi almayı deneyaecağim. Umarım işe yarar....

OdnamoK dedi:
DaFFy dedi:
DaFFy dedi:
Subtotal
Subtotal $72.38
Total $168.45

Diyebiliriz Daffy. 2 hafta önce perşembe günü bende 200 Ytl lik 3 ürün sipariş verdim. Pazartesi elime ulaştı (Ups ile), 1-2 gün geçikme olmasının sebebi :) kargo firmasının hafta sonları çalışmıyor olması.

cevabın için teşekkür ederim odnamok, siparişi çarşamba vermiştim o gün geldi :)

diez dedi:
ozzy dedi:
FedEx in Kocaelide şubesi yok, şubesi olmayan yerlere de teslimat yapıyorlar mı? bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Fedex şubesi olmayan yerlerde express kargo firması aracılığıyla dağıtım yapıyor..kocaelide kime dağıtım işini verdiğini araştırmak lazım.illada anlaştığı birileri vardır..hatta express bile olabilir.

evet dediğin gibi express ile yapıyorlarmış diez teşekkr ederim.

ozzy dedi:
arkadaslar bir de şöyle bir şey var: www.amerikadaniste.com bu site aracılığıyla ürün getirten oldu mu?

ilk defa duydum bu siteyi, biraz inceledim , dezavantaji 15$ lik kayit ücreti , avantajida sanirim Tr ' ye mal yollamayan sitelerden ürün alabilmek ama cok ugrastirir bu iş, her siparişte bankayi arayip ekstre adresi değiştirmek , alişveris bitince gene eski adrese geri dönmek...

Deneyen birini bulmadan atlamak pek sağlik olmaz sanirim :)

Gümrük sıkıntısı malum 8)

Gümrükteki kilo limiti(10 lbs) için link verebilecek biri var mı? Mevzuata bakıyorum ama bulamadım bir türlü :?

sarc4stic dedi:
Gümrükteki kilo limiti(10 lbs) için link verebilecek biri var mı? Mevzuata bakıyorum ama bulamadım bir türlü :?

- Sarc, yönetmelikte bende ağırlıkla ilgili bir değere rastladığımı hatırlamıyorum(sadece parasal değer vardı)..işin açığı ağırlık konusunu ucu açık bırakarak gümrük memurunun insiyatifine bırakmışlar malesef..

- amerikadaniste.com adlı site üstüne üstlük birde 15$ kayıt ücreti istiyorsa uzak durmakta fayda var..

en iyisi o gümrük murlarını doktora akıl sağlığı açısından muayene ettir. suplementlere ilaç muamelesi yapmalarından IQ seviyeleri de şüpheli. allahtan narkotiği arayıp uyuşturucu yakaladık diye ihbar etmemişler.

ikincisi de sana airmail ile getirteceğine fedex ile getirttseidin bunları yaşamayacaktın. biraz fazla ödeyecektin başın ağrımayacaktı. şimdi yaşadığın bu stres bile o paranın katbe kat üstünde........

ben netrition dan yaklasık 600-700 dolarlık bır alısverıs yapmayı planlıyorum
gumruk parası benım ıcın onemlı degıl ancak ogrenmek ıstedıgım su
gumruk parası 600-700 dolarlık bır alısverıs ıcın ne kadar olur bırde parayı odedıgımız halde vermemelerı gıbı bır durum olurmu
sagolun.

Arkadaşlar önceki mesajlarda size bi yalvarmadığım kaldı Fedex veya UPS harici getirme yapmayin yazik olur maliniza risk alırsınız dedim ama goruyoırumki bazıları umursamamış ve 150-200 ytl paraya soğuk su içmişler

fedex ve ups ile kargo hariç 100 dolarlık 5-6 lbs lik malınızı getirtin hiç bişe olmazz , gerisi size macera ıolur

2 gün önce 296$'lık 11 lbs. ağırlığında paket UPS ile sorunsuz geldi.Etkisi oluyormu bilmiyorum ama siparişi vermeden önce not kısmına faturayı kutunun içine koymalarını ve dışarıda sadece üzerinde fiyat yazmayan içeriği belirten bir liste koymalarını istiyorum.Onlarda hep öyle yapıp yolluyorlar hatta bu son pakette içerik kısmına "Nutritional Supplements for Personal Use" diye tek kalem ürün belirtip 296$ fiyat yazmışlar.Ama bu gidişle gümrüğü ziyaret etmem yakındır :badgrin:.

brujah dedi:
Arkadaşlar bildiğiniz,alınabilecek Avrupa sitesi var mı?

avrupa açıkçası amerika kadar ucuz değil ve çok güvenilir bir site bulmak zor(kargo nekadar olur bilmiyorum ama )..bi arkadaşım ingiltereden sipariş vermişti ama bitürlü göndermemişlerdi..

Bana koyan da Amerikadan kargosu diez.90$lık ürün alıcam 100$ gelişi tutuyor.Belki bilen arkadaşlar paylaşır :cry:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı