Zıplamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
slm ben basketbolcuyum.daha yükseğe sıçramak için hangi bacak kas grubuma yüklenmeliyim sizce ? ve ne sıklıkla yüklenmeliyim.bu yüklenme esnasındada protein tozu kullanmamda bir sakınca varmı? ayaklarım güçlü ama dahada yükseğe sıçramak istiyorum.teşekür ediyorum ilginiz için

Sıçramada bacaklardan fazla karın ve sırt kaslarınada önem vermelisin.. Sıçramanın büyük yükünü bu kaslar kaldırır.. deadlift ve squad yaparsanda bi sorunun kalmayacağını düşünüyorum

kalflarıda unutmamak lazım.

Sıçramada bacaklardan fazla karın ve sırt kaslarınada önem vermelisin.. Sıçramanın büyük yükünü bu kaslar kaldırır.. deadlift ve squad yaparsanda bi sorunun kalmayacağını düşünüyorum
sırtlada ne zıplanır ya
ayrıca squad diye bir kavram yok squat olucak
bacağa önem vericeksin tabiki diğerleri yardımcı kaslar

sırtlada ne zıplanır ya

Yanlıs bilgilendirme yapmayalım.Ben basketbolcuyum,şunu söylemek gerekırse zıplamak icin önemli 3 kas grubu vardır.bunların önemi aynıdır.
Sırt-Bacak-Karın
Tabiki dahada önemlisi yüksege sıcramak istıyorsanız bu kaslarınızın cok esnek olması gerekır.bacagınızda istediginiz kadar kasınız olsun esnek degilse zıplamaya bır etkısı olmaz..Olsa vg sampıyonları uçarlardı zaten..
Bizim takıma haftada 3 gün uyguladigımız antremanı yazayım-zıplamaya yönelik..
Stretching 30 dk
Front squat 6-5-4-3
Counter movement jump 8-8-8-8
Burn out 20-20-20
Leg raises 20-20-20-20
Crunch 25-25-25-25
Rocky solo 10-10
Barfiks 10-10-10

Yanlıs bilgilendirme yapmayalım.Ben basketbolcuyum,şunu söylemek gerekırse zıplamak icin önemli 3 kas grubu vardır.bunların önemi aynıdır.
Sırt-Bacak-Karın
Tabiki dahada önemlisi yüksege sıcramak istıyorsanız bu kaslarınızın cok esnek olması gerekır.bacagınızda istediginiz kadar kasınız olsun esnek degilse zıplamaya bır etkısı olmaz..Olsa vg sampıyonları uçarlardı zaten..
Bizim takıma haftada 3 gün uyguladigımız antremanı yazayım-zıplamaya yönelik..
Stretching 30 dk
Front squat 6-5-4-3
Counter movement jump 8-8-8-8
Burn out 20-20-20
Leg raises 20-20-20-20
Crunch 25-25-25-25
Rocky solo 10-10
Barfiks 10-10-10
yanlış bilgiymiş 10 yıllık bir basketbol geçmişim var atıp tutarken karşı tarafın kim olduğunu tahmin edemiyor tabi insan kanat kaslarının bana zıplamada nasıl bir etkisi olduğunu anlatırsın artık :D
https://www.youtube.com/watch?v=UoCZne0g-e8
çok esnek değilmi adam

yanlış bilgiymiş 10 yıllık bir basketbol geçmişim var atıp tutarken karşı tarafın kim olduğunu tahmin edemiyor tabi insan kanat kaslarının bana zıplamada nasıl bir etkisi olduğunu anlatırsın artık :D
çok esnek değilmi adam

Gerci adam oraya bacaklari cekerek cıkıyor, agirlik merkezinde inanilmaz bi yukselme yok, ama dersen ki sen cik oraya durdugun yerden ziplayarak diye, cikamam :D.

sırtlada ne zıplanır ya

çok esnek değilmi adam

Kac cm zıplıyorsunuz?
Ben 8 senedir oynuyorum,babam basketbolcuydu..o her zaman söylemıstir: daha yüksege sicramak,saglam sırt , esnek karın ve bacak kaslarıyla olur.bunu bizim koçumuzda söylüyor..Ben şuanda 75 cm civarı zıplıyorum ama bana hala yetmıyor..ve her ay kendimdeki gelişimi hissediyorum..
Bu arada ben 'yanlıs bılgilendırme yapmayalım' dedim ,siz birsey bilmionuz seklınde bır cümle kullanmadım..

Son düzenleme:
sırtlada ne zıplanır ya

Lütfen hangi kasların yardımıyla sıçrandığını bi araştırır mısın? Ara sıra böyle konularda insanlara yanlış bir dilde hatası olduğunu söylerken haklı olursunda komik duruma düşmezsin.

ben bu zıplama konusunu çok araştırdım bize lazım olan kas grupları
bacak(en önemlisi),lower back,karın kasları
yere uyguladığımız kuvvet kadar yukarı sıçrarız mantık bu o yüzden plyometric çalışmalar ile ağırlık çalışmalarını kombine etmek gerekir

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Zıplamak İçin Ağırlık Programı
Zıplamak kardio sayılırmı?
basketçi için program
BasketBoL zıplamak
zıplamak?

Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.
- Konu forum kurallarına aykırıdır

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı