z bar

Normal barla curl yaparken bileklerde oluşan baskıyı azaltır ve tutuşuna göre farklı yerleri vurur.

Kausal dedi:
Düz bar daha çok hacim için, z bar ise izole hareket die biliyorum.

Evet haklısın bende MUSCLE & FITNESS dergisinde okumuştum ve aynı derginin çıkarmış olduğu eğitim cd lerini de izledim onda da aynen böyle diyordu. ;)

Z bar brachialisi düz bardaki gibi çalıştırmıyor diye biliyorum ben yani bicepsin yan kısımları, bide z bar tutuş kolaylığı sağlayıp curl haraketinden daha iyi etki vermesi gerekirken ben düz bardaki şiddeti hissedemiyorum bence düz bar daha iyi Z bar kullanmaya niyetim yok.

u bar

arkdaslarpeki spor salonundau şeklinde bir bar vardı spor salonundakiler sorduğumda çok eski bir bar modeli artık kullanıomıyor şeklinde cevaplar aldım bu u şeklinde barın işlevi nedir bilen var mı acaba ?

CENTAUR dedi:
Z bar brachialisi düz bardaki gibi çalıştırmıyor diye biliyorum ben yani bicepsin yan kısımları, bide z bar tutuş kolaylığı sağlayıp curl haraketinden daha iyi etki vermesi gerekirken ben düz bardaki şiddeti hissedemiyorum bence düz bar daha iyi Z bar kullanmaya niyetim yok.

Çok güzel özetlemişsin bicepsin dışına vurduğu gibi oluşmuş olan bicepside dışa doğru yönlendirerek sırttan verilen biceps pozunda bicepsin daha iyi görünmesini sağlar

normal barla curl yaparken bileklerim acidigi icin z bar aldim gayet memnunum ama tabii arkadaslarin dedigi gibi biceps etrafini cok zorlayamiyor

Back
Yukarı