zayıf mı yağlımı başlanmalı

slm arkadaşalr ben vg yaklaşık 2 aydır yapıyorum kesik kesikte olsa biraz geçmişim var
185cm boy
93kg
yağsız vücut agırlığım 70 kg
ideal kilo 80
yukarıdakileri elkt hassas tartıda ölçtüm

yağlı ama altta kaslı sayılabilecek bir vücuda sahibim özellikle karın ant yapınca karnım dahada şişiyor
benim öğrenmek istdiğm konu önce zayıflayıp mı vg ant başlayayım yoksa bulk olup mu zayıflayayım yada hem vg yapıp hemde zayıflayayım mı?

sanırım vücut yağ oranın baya fazla önce zayıfla ardında vg yapmaya ağırlık ver.
en azından 80 kg düşmeya çalış zaten sonra gerisi gelir

Valla yagsız hafıf kıloda baslamayı cogu kısı avantaj olarak goruyor ama benım gıttıgım salonda bı abı vardı 7 aydır gelıyormus baska gecmısı yokmus ılk basladıgında 120kg mıs sımdı 90 kg ben onu bı 2 yıllık falan sandım salondakı aletlerın %90 ınında maxımum kıloyu basıyordu ben hayret edıyordum. o 7 ayda cok guzel gelısım gostermıs 30 kılo vermıs hala yag var ama onlarıda gıderınce cok guzel olacak. Yanı bana gore aslında kılolu baslayanlar kendını dez avantajlı gormemelı. Hem zayıflayıp hem vg yapmak bana avantaj gıbı gelıyor ama bılımsel bır bılgım yok kendı gozlemım.

Bence önce zayıfla derim.Böylece gelişimini daha rahat gözlemleyebilirsin.Buda motivasyonunu artırır.

108 kg den 83 kg ye duserek fitness a basladim suandada 95 kg civarindayim asagi yukari 3 yildir bb ile ugrasiyorum..eger beni dinlersen tek tavsiyem kg wermeden basla..

Bence önce zayıfla derim.Böylece gelişimini daha rahat gözlemleyebilirsin.Buda motivasyonunu artırır.
katılıyorum zayıf olan kişilerde gelişim çabuk fark ediliyor kas hatları daha belirgin oluyor tabi çok zayıfsada hiç iyi durmuyor.kilolu olanların ise ilk evreleri zordur ama sonrasında onlar içinde kütle problem olmaz.
kısacası ikisininde ayrı ayrı avantajları var.
bu arada yağlı olmakla,kilolu olmak arasında fark var
yağlı olmak en kötüsüdür zayıf ve kiloluya göre.

pekala hem zayıflayıp hemde kas yapmak için nasıl bir yol izlemeliyim ne tür bir program ve beslenme yolu izlemeliyim yani kas kaybetmeden yağdan vererek hacimlenmek

Kendi görüşümü söyleyim.Bende önce zayıflayıf sonra vg yapayım dedim.2,5 ay kardio vs ağırlıklı çalıştm 8 kg verdim 10 cm inceldim hala bel bölgesi yağşı fakat psikolojik olarak insanda bir bıkkınlık oluyor açıkçası.Çünkü zayıflayınca ağırlıkda çalışsan bir miktar kas kaybı oluyor ve bu benim moralimi bozmştu bende kardiyoyu 10 dakikaya indirip ağırlık çalışmasına yoğunlaştım

Kısaca önerim zayıflamayı çok takma çünkü psikolojik olarak bıkkınlık oluyor direk ağırlık antremanlarına başla vücudun geliişmeye başladığında hoşuna gidicek ve bu senin için ateşleyici güç olucak bence..

pekala hem zayıflayıp hemde kas yapmak için nasıl bir yol izlemeliyim ne tür bir program ve beslenme yolu izlemeliyim yani kas kaybetmeden yağdan vererek hacimlenmek

bunun için öncelikle beslenmene çok dikkat etmelisin proteinden fazla yağdan ve karb az yiyecekler tercih etmelisin.

ikinci olarak ant 60dakika vg 20 30 dk arası interval ve sabit olmak üzere iki türlü kardio çalışmalısın dumbellllsbench_O

interval ve sabit kardiyoyu aynı gün mü yoksa ayrı ayrı mı çalışmalıyım birde vg ant nasıl olmalı yani hafif kilo çok tekrar mı agır kilo az tekrar mı?

interval ve sabit kardiyoyu aynı gün mü yoksa ayrı ayrı mı çalışmalıyım birde vg ant nasıl olmalı yani hafif kilo çok tekrar mı agır kilo az tekrar mı?

1 gün invertal 1gün kardio şeklinde yapman daha iyi olur,kilo vermek istiyorsan hafif kilo çok tekrar yapmalısın fakat ; bana kalırsa 90kg ağırlığında durup daha fazla yağlanmadan bu şekilde kg ını sabit tutmaya çalış ve çok ağırlık az tekrar yaparak yaza kadar vg yap yaza bir kaç ay kala diyet ve kardioya ağırlık vererek yağ yakmaya başla bunun senin için daha karlı olacağını düşünüyorum...

bence hemen başla. ağırlık çalışmalarıyla kilo kaybı zaten yaşayacaksın. kas kütleni arttırdıkça yağ yakman kolaylaşacak zaten.

Benim fikrim. Doktor spor yapamazsın demedikçe, ne zaman ve nasıl olursa olsun başlanmalı. Ve amaçlar doğrultusunda bir program izleyip antrenman yapılmalıdır.

Back
Yukarı