Koşu Bandıyla Mücadele

Merhaba.,

Salon Hocam koşu bandında tempolu ve hızlı yürümenin, koşmaktan daha çok işe yarayacağını, daha çok kalori yakılacağını söylüyor.

Yani diyelim ki, 7.5 km yle 25 dakika genis adimlarla tempolu yürümenin yine aynı hızda ve aynı süreyi koşarak geçirmekten daha faydalı olduğunu iddia ediyor.

Yorumlarınızı alalım beyler.
 
Yanlış iddia ediyor.
yüksek hız = eşittir daha fazla kalori.
aynı süreyi daha hızlı koşarsan daha uzun yol gider daha fazla kalori yakarsın.
Kardiyoda önemli olan kalp ritmini belli bir sürenin üstüne çıkarıp yapacağını uzun süren egzersizdir.
Sen ritmi daha da yükseltebilirsen daha çok yağ yakarsın.
Ama yüksek hıza çıktım diye süreyi azaltırsan bu kardiyo mantığına uymaz.
 
yürümek kardiovasküler hareket olarak koşu ile kıyaslanamaz bile..hatta cardio bile sayıldığını sanmıyorum..vücudun zaten devamlı yaptığı ve alışkın olduğu bir harekettir yürüme zira..
 
evet ama arkadaşlar koşu bandında 6.5 - 7 speedle bile koşanlar varken, ben 7.5-8 speedle yürümekten basediyorum. Ben açıkcası kendimi yeterince yorulmuş hissediyorum 25 dakikanin sonunda.
 
evet ama arkadaşlar koşu bandında 6.5 - 7 speedle bile koşanlar varken, ben 7.5-8 speedle yürümekten basediyorum. Ben açıkcası kendimi yeterince yorulmuş hissediyorum 25 dakikanin sonunda.
Mesajları okumuyorsun.
Hızlı yürümeyle yağ yakamayacağını söyleyen yok. Ama bunu koşuyla karşılaştıramazsın. Koşu ile daha fazla kalori yakarsın.
 
peki sizce en çabuk / hızlı cardio nasıl gerçekleştirilir, yani sonuç alma bakımından..

hangi hareketler hangi sıklıkla ve çoğunlukla..?
 
Okumaya devam ediniz kolayına gelmek diye birşey varsa kolaycı kişi değilseniz ve zaten ouyorsanız defalarca yazıldığını farkedecek ve keşke bu son yazdığımı yazmasaydım diyeceksiniz

yada şöyle bir mantık yürütürseniz burası spor formu kim bilir kaç kişi en hızlı en çabuk nasıl zayıflarım diye sormuştur diye

vede kim bilir üyeler yada yöneticiler kaç kişiye forumu okuyunuz demiştir diye.

Forumu okumanız mutlakaki yararınıza olacaktır hem soracağınız soruyu daha zengin bir dille sorarsınız hemde aradığınız soruyu ararken gözünüze sormayı unuttuğunuz yada daha farklı bilgiler görmüş olursunuz.


örnek:

Forumu okumadan önce

HANİ DAMBILLA BİR HAREKET VARDI KOLU DIŞA DOĞRU ŞİŞİRİYORDU NASIL OLUYOR O HAREKET

Forumu okuduktan sonra

Aşşağıdaki vermiş olduğum linkteki Hammer Curl hareketi kol kaslarımın dışını etkilermi ?

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/biceps-t65.html

İlave olarak dış için aynı yerde farklı hareket varmı ?
 
bir çok kaynakta yazan şey yağ yakımının en hızlı olduğu nabız aralığının maksimum nabzın -yani çok fena nefes nefese kalınan nabzın denebilir- %70-90 ı civarında bir nabızda egzersiz yapmak. bu benim için yaklaşık 120 ile 155 arası gibi oluyor mesela ve ben bu nabız aralığını ancak hızlı yürüyüşle tutturuyorum, bir çok insanda da normal olarak durum böyledir. işin aslı zorlanmayı hissetmek, ter atmak ama nefes nefese kalmamakta diye düşünüyorum bundan yola çıkarak. yani amaç yağ yakımıysa böylesi daha iyi görünüyor.

tabii ki koşmak kardiyovasküler egzersiz olarak, yani kalp-damar sisteminin yüzünü güldürme anlamında daha başarılı belli bir noktadan sonra. ama yağ yakımının yüksek tempolu yürüyüşe göre sınırlı olduğu da ortada çeşitli makalelere göre koşma sırasında.
 
bir çok kaynakta yazan şey yağ yakımının en hızlı olduğu nabız aralığının maksimum nabzın -yani çok fena nefes nefese kalınan nabzın denebilir- %70-90 ı civarında bir nabızda egzersiz yapmak.

bu kaynaklardan bir örnek verebilirmisin!! ben daha farklı bir hesap hatırlıyorum sanki..

hoterme bundan sonra en iyi cevapları senden bekliyoruz ozaman..
 
http://exercise.about.com/cs/exbeginners/a/exbasics_2.htm
aslında anlatmak istediğimi tam olarak
http://www.weightlossforall.com/anaerobic training.htm anlatıyor. siz koşup nefes nefese kalacak kadar vücudu zorladığınızda, oksijen yetersizliğinden dolayı kaslarınızda anaerobik yani oksijensiz solunum başlıyor. oksijen olmadan ise yağ yakılamıyor. bu noktada kaslardaki glikojen -karbonhidrat- depolarını yakmaya başlıyorsunuz. sonuçta kaslarınızda laktik asit oluşuyor, yorgunluk hissi başlıyor. aynı mevzu ağırlık çalışmasında da oluşabiliyor, oksijen yetersizliği gene kaslarda laktik asit oluşumuna sebebiyet veriyor, sizde de o bildik ağrılar oluşuyor laktik asit tekrar kullanılana kadar.
kaynakta da yazdığı gibi, koşarak daha fazla enerji harcarsınız ama anaerobik solunum sağolsun yüksek tempolu yürüyüşe göre daha az yağ yakarsınız.
 
evet karabash sana katılıyorum.bizim salondada böyle bi tartışma geçmişti.hocanın görüşünü alalım dedik.hoca hızlı yürümenin daha etkili olacağını söyledi.ayrıca koşarak zamanının büyük kısmını havada geçirirsin dedi :D
 
http://exercise.about.com/cs/exbeginners/a/exbasics_2.htm
aslında anlatmak istediğimi tam olarak
http://www.weightlossforall.com/anaerobic%20training.htm anlatıyor. siz koşup nefes nefese kalacak kadar vücudu zorladığınızda, oksijen yetersizliğinden dolayı kaslarınızda anaerobik yani oksijensiz solunum başlıyor. oksijen olmadan ise yağ yakılamıyor. bu noktada kaslardaki glikojen -karbonhidrat- depolarını yakmaya başlıyorsunuz. sonuçta kaslarınızda laktik asit oluşuyor, yorgunluk hissi başlıyor. aynı mevzu ağırlık çalışmasında da oluşabiliyor, oksijen yetersizliği gene kaslarda laktik asit oluşumuna sebebiyet veriyor, sizde de o bildik ağrılar oluşuyor laktik asit tekrar kullanılana kadar.
kaynakta da yazdığı gibi, koşarak daha fazla enerji harcarsınız ama anaerobik solunum sağolsun yüksek tempolu yürüyüşe göre daha az yağ yakarsınız.

bende bundan bahsediyorum..verdiğin link değilde sitede verilen diğer link tam olarak doğruyu açıklamış..
Find the low end of your target heart rate zone

In step one, you found your resting heart rate (RHR). You'll use this number to find your target heart rate zone using the Karvonen formula, a measure of your heart rate reserve. Using this formula, we'll calculate a THR zone between 50% and 85% of your heart rate reserve. To calculate the low end of your THR zone, 50% of your heart rate reserve, you'll use the following formula:

220 - (your age) = Max Heart Rate (MaxHR)
MaxHR - (resting heart rate) = Heart Rate Reserve (HRR)
HRR x 50% = training range %
training range % + resting heart rate = low end of THR zone

The following example shows the low end of a THR for a 35 year old person with a resting heart rate of 60 bpm:

220 - 35 = 185
185 - 60 = 125
125 x 50%= 62.5
62.5 + 60 = 123 beats per minute

For this person, their low end THR starts at 123 bpm.
http://exercise.about.com/od/cardioworkouts/ss/findtargetheart_2.htm
 
evet karabash sana katılıyorum.bizim salondada böyle bi tartışma geçmişti.hocanın görüşünü alalım dedik.hoca hızlı yürümenin daha etkili olacağını söyledi.ayrıca koşarak zamanının büyük kısmını havada geçirirsin dedi :D

Yüksek tempo olmayan koşu en iyi cardiovasküler çalışmadır bence. Yürümek neymiş madem yürüceksiniz salondan çıkışta ewe yürüyün ulaşım parası vermemiş olursunuz. Koşu hem nefesinizi açar kondüsyonunuz yükselir hemde ağırlık kaldırırken kalbiniz daha az zorlanır.

qwerttyttuopas rumuzlu üye sakın hocan koşmanın koşu bantlarını daha fazla yıprattığı için yürüyüşü öneriyor olmasın.
 
bakınız nefes nefese kalmadan koşulduğunda da yağ yakımı açısından faydalı bir şey yapılmış olur..
asıl olay koşmaktan ziyade nefes nefese kalınarak yapılan aktivitelerde yağ yakımının azalması. sebebini bir önceki mesajımda açıkladım. olaya biraz yanlış yaklaşmışım, koşmak ve yürümek şeklinde.
dediğim gibi aslolan zorlanmayı hissedip terlemek ama nefes nefese kalmamak. çünkü nefes nefese kalmak demek yağ yıkımının yerini kaslarda oksijensiz solunumla glikojen yıkımının alması demek.
umarım derdimi tam olarak anlatabilmişimdir bu sefer. nefes nefese kalmayın da n'aparsanız yapın :P
 
arkadaslar cok karmasik yaziyosunuz. benim yazilarimi okudugunuzda bunlari net bi sekilde acikladim. tekrar acikliyorum. 220-yas=max nabiz (isnisna sporcular insanlar vardir buna uymaz ustune cikan ornek elvan) bunun %30-40 ki egzersizlerde yag kulanimi fazladir(tabiki bunun asil kesini vo2 max a goredir bizde kalbe gore kabaca hesaplamadir) bu nabzin ustune cikildikca cho kayma soz konusudur yani agirlik olarak cho kulanirir. cok sidetli maksimallerde ise seker maximalde ise kreatin deposundan kulanirlir. baska biseyi yok mantik bu yok nefes nefese yok yuruyus hizi bunlar hikaye soylemler her kisi bir degildir.birde bu kardio nun amaci vardir siddetli sporcu yapar kilo vermek isteyen siddeti dusuk olur. hic biseyde havaya gitmez. umarim artik tartismaya gerek kalmaz konuyu herkes anlar. karsi cikan varsa burdayim.
 
Back
Yukarı