kendimden örnek vereyim , antrenmana başladığım ilk ay beslenme mantığını bilmediğimden kilo alamadım haliyle kas da koyamadım. daha sonra fazladan kalori almam gerektiğini öğrenince 4500 kalori yemeye başladım ( o ara 62 kiloydum ). 4 hafta sonunda 70 kg olmuştum , o dönemde kalori ihtiyacımın 2200-2500 civarı olduğunu da söyleyebilirim ( antrenman günleri daha fazla kalori gerekiyor ve tabi kilo aldıkça da vücut daha fazla kaloriye ihtiyaç duyuyor ) . 7000 kalorinin aşağı yukarı 1 kg ettiğini kendi üzerimde görmüş oldum. ayda 10 kilodan fazlasını almak vücuda epey yük bindireceğinden hiç sağlıklı değil en ideali aylık 3-4 kg civarı ( çok zayıf değilse kişi ). tabi kaloriye abanıp 20-30 kg bile alabilirsin artık bünye ne kadar kaldırırsa.
diğer soruna gelirsek , beslenme uzmanı değilim ama kas inşa edebilmek için proteinin yeterli olması gerekiyor diye biliyorum. karbonhidrat olayında ise isteğe bağlı olarak 0 karbonhidratla da kas kütleni artırabilmen mümkün ( kalori alımını ayarladığın sürece ). ama aynısını protein için söyleyemeyiz sanıyorum. 0 proteinle alınan kilo büyük oranda yağ olacaktır bence , beslenme uzmanı varsa ben de öğrenmek isterim.
"Similar to carbohydrate, protein yields approximately 4 kcal/g. Energy is best supplied by carbohydrate and fat rather than protein. Sufficient caloric intake in the form of carbohydrate and fat is referred to as having a protein-sparing effect. In other words, the carbohydrate and fat provide the energy that the body needs and the protein is “spared” from this function. The protein is available for other important functions that can be provided only by protein."
Yazdıklarına ekleme yapayım
@Pink Zeppelin 
Yukarıda Prof. Marie Dunford'ın bahsettiği gibi, eğer ortamda yeterli karbonhidrat ve yağ(yani yeterli enerji) varsa bu durumda protein asıl fonksiyonlarında(doku onarımı vb) kullanılabilir. Eğer enerji yeterli değilse, proteinin bir kısmı veya tamamı glukoneogenez ile enerji eldesinde kullanılır.
Referans: Dunford M, Doyle JA, Nutrition for Sport and Exercise(3rd edt), 2015
Görsel bir çalışmaya ait(tarnopolsky, macdoughal 1988). Yeni kitaplarda da kullanılan oldukça güzel bir çalışma. Elit vücutgeliştiriciler olarak bahsedilen müsabık sporcular üzerinde yapılmıştı diye hatırlıyorum. Görselin bize söylediği 1.0 gram/kg protein pozitif azot dengesini ağır egzersiz yapan vücutgeliştiricilerde dahi sağlar. Yani bir çok vücutgeliştirici için kg başına 1.0 gram protein yeterlidir.
Ancak protein daha da düşürülürse negatif azot dengesi oluşacağından katabolizma gerçekleşebilir. 0 karbonhidrat ile kas kazanılabilir, ancak 0 protein ile bu mümkün değil ne yazık ki. Çünkü normal bir bireyde dahi katabolizma(yıkım) olmaksızın azot dengesinin sürmesi için kg başına 0.8 g protein almak gerekiyor.
peki ekstra 7000 değilde 20000 kalori alınsa haftada 3 kilo mu alınır, yani haftalık-aylık kilo alımında üst limit var mı
birde kalori mi önemli karbo mu protein mi, sadece kalori yüksekliği yeter mi,
Hepsi bir bütün. Kasların asıl yakıt kaynağı karbonhidrat. Dokuların onarımı için protein gerekiyor. Elzem yağ asitlerinin ve vitaminlerin vücuda alınıp taşınması ve kullanılması için yağlar gerekli. Kas kazanımını maksimuma çıkarmak için ise kalori fazlası gerekiyor. Yani hepsi de önemli