proteinli poğaça!!!

valla ben cigkofteden tecrube vasitasi ile yogurdum :D hamuru da bi saat kadar kapakli tencerede sicak kaloriferin uzerinde dinlendirdim, sonra da pogacalari hazirlayip attim firina.

peynirli ic az geldi hemen blenderdan 2 elma + armut + havuc + tarcin + muz + mandalina cektirip kucuk bir tepsi de mevyeli tart yaptim.

yalniz sorun surada hamur cok yapiskan normal un gibi yapismiyor elde kaliyor surekli, bu nedenle pogacalari kivirirken eli arada suyla islatmak lazim ayni inegol kofte yapar gibi. aslinda guzel malzeme ama tuzsuz peynirle yapinca bir miktar igrenc oluyor, benim gibi diyet versiyonunu yapmayin yani :D

dogru duzgun tuzu normal bir peynir kullanin thums:

:D tart fikri süper valla bende bu ara aynı tarifteny ola çıkıp tatlı krizine çare oluvak bi tarif deniyorum. Proteinli cookie. Tarifi Oturtur oturtmaz yayınlarım forumda.
 
valla ben cigkofteden tecrube vasitasi ile yogurdum :D hamuru da bi saat kadar kapakli tencerede sicak kaloriferin uzerinde dinlendirdim, sonra da pogacalari hazirlayip attim firina.

peynirli ic az geldi hemen blenderdan 2 elma + armut + havuc + tarcin + muz + mandalina cektirip kucuk bir tepsi de mevyeli tart yaptim.

yalniz sorun surada hamur cok yapiskan normal un gibi yapismiyor elde kaliyor surekli, bu nedenle pogacalari kivirirken eli arada suyla islatmak lazim ayni inegol kofte yapar gibi. aslinda guzel malzeme ama tuzsuz peynirle yapinca bir miktar igrenc oluyor, benim gibi diyet versiyonunu yapmayin yani :D

dogru duzgun tuzu normal bir peynir kullanin thums:

abi sen aşmışsın valideyi kandırırsam bende deneyecem bunu
 
porotein yapısı 42 dereceden sonra bozulmaya başlıyor. bu nedenle değeri biraz daha düşük olmalı bu karışımın. bu haşlanmış yumurta beyazı için bile geçerlidir.
vitaminler ise daha düşük sıcaklıkta bozunabiliyor.
ısı karbonhidrata ve yağa fazla etkide bulunmuyor.
 
bu soyanin aminoasit profili dusuk diye havanda aminoasit dovup icine ondan da kattigimi soylemedim tabi size :D

gayet iyi bir besin arkadaslar yemeklerin yaninda birer tane cok iyi oluyor tikiyor direk 3-4 saat toksunuz thums:
 
porotein yapısı 42 dereceden sonra bozulmaya başlıyor. bu nedenle değeri biraz daha düşük olmalı bu karışımın. bu haşlanmış yumurta beyazı için bile geçerlidir.
vitaminler ise daha düşük sıcaklıkta bozunabiliyor.
ısı karbonhidrata ve yağa fazla etkide bulunmuyor.

ona bakarsan bizim protein falan alamamamız lazımdı.hangimiz tavuğu 42 derecede haşlama başarısını gösterebiliyoki? :)
 
Demek ki şu ana yediğimiz tüm besinlerlerin protein değeri sandığımızın çok altında ve yapısı bozulmuş halte. Ben de diyorum: neden hala üçgen olamadım :D
 
selam arkadaşlar.alın benden size bomba gibi bir tarif.
malzemeler:

-500 gr soya unu
-500 gr kuru çökelek
-yarım litre yağsız süt
-5 adet yumurta beyazı
-1/4 çay bardağı zeytin yağı
-hamur mayası

hamurumuzu yaptıktan sonra yarım ay şeklindeki hamurun içine çökeleği yerleştiriyoruz,tadı güzel olması için yumurtalardan artan sarıları bir fırça ile poğaçalara sürüyoruz.işlem tamam,verin fırına.piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz artık.üstelik çökeleğin tadını da güzelleştiriyor.yapamayan arkadaşlar annelerinden veya eşlerinden yardım alabilirler.tadı gerçekten güzel vede hazmı çok kolay.gelelim besin değerine!!!:1 adet poğaçada yaklaşık olarak 86 gr.poğaça=72 gr protein...!!!whey proteinin yerini tutmaz ama bitkisel protein+hayvansal protein karışımı.ihtiyacı kesinlikle karşılar.3 adet tükettiğiniz zaman alın size 216 gr.protein.2 aydır sürekli kahvaltıda ve öğün aralarında tüketiyorum.farkını gördüm...tavsiye ederim arkadaşlar;)afiyet olsun:D

abi valla kutlarım seni ! protein değeri ısıtılca ve soya unu hesaplarını yaptığımızda ne kadar düşerse düşsün 1-2 taneyle biz bu işi götürürüz abi
ya arkadaşlardan biride proteinli tatlı bişiler yapmanın tarifini verse yaa şöle bi irmik helvası :D
 
Hahah irmik helvasi mi bu gidisle biz kendi helvamizi yicez gibi geliyor :)
 
arkadaşlar daha öncede belirttiğim gibi lütfen bu besin supplement gibi algılanmasın.sadece yardımcı besindir...bazı arkadaşlar hamura amino acid ezip yapmışlar.fena fikir değil.protein miktarı böylece daha da artmış olur...afiyet olsun.saygılarımla
 
Dün aksam oturdum yaptım ama beceremedım heralde gorunut olarak 10 numara oldu ama tad olarak inan bana irenç otesii acaba çökelektenmi oldu yada soya ununun tadımı oyle hic yemedıgım ıcın onceden hangısı oldunu bilmiyorum ?...

güzel paylaşım ama yapabilene :)
 
Bakalım suan fırında tarıf ıcın cok tesekkurler. tek beceremedım yardım aldım annemden :)
 
Az önce bi arkadaşın konusundan gördüm. Hindi pastırması güzel bir alternatif olarak gözüküyor. 25 gr. gibi bi protein söz konusuymuş hindi pastırmasında. Bazı ihmaller yapıp tadını güzelleştirmek adına eklenebilir sanki. İnce doğranıp lorla bile harmanlanabilir.
 
Back
Yukarı