Leziz patates kızartması

Setenay

Üye
"Patates Kızartması
Tek kişilik patates kızartmasının porsiyonu 380 kalori içerir. Yine de canınız çok fazla patates kızartması istiyorsa evde hazırlanan şu kolay tarif denemelisiniz. Patatesi ince ince dilimleyin, dilimleri bir çay kaşığı zeytinyağı ölçüsündeki yağla fırçalayın, üzerine biraz tuz ve tarçın ilave edin ve sonra 30 dakika süreyle fırında 425 derecede pişirin. Patates yüksek oranda lif içerir. Bol lifli beslenmek ise kan şekerinizi dengede tutmanıza yardımcı olur. Bu sayede geç saatlerde zararlı yiyecekler atıştırmak istemezsiniz."

Arkadaşlar bir sitede bulduğum bu güzel tarifi sizlerle de paylaşmak istiyorum :-)

Hem sağlıklı hem de lezzetli !

Sevgiler :)
 
evet güzel bir tarif ama biraz zaman gerektiriyor boş bir zamanda denemek lazım..tarçın ilginç geldi ama bana.
 
evet güzel bir tarif ama biraz zaman gerektiriyor boş bir zamanda denemek lazım..tarçın ilginç geldi ama bana.

Damak tadınıza bağlı :-)
Benim oldukça hoşuma gitti; yakışmış patates ve tarçın birbirine kanımca ;)
 
bu da benden. patatesleri haşlayıp terayağıyla karıştırın. fırın tepsisine döşeyin. üzerine kaşar rendesi (lor peyniri daha iyi ama tat vermez), sucuk salam zeytin kesilmiş yeşil biber koyun. pişirip afiyetle yeyin. ben buna ev kumpiri diyorum.
 
bu da benden. patatesleri haşlayıp terayağıyla karıştırın. fırın tepsisine döşeyin. üzerine kaşar rendesi (lor peyniri daha iyi ama tat vermez), sucuk salam zeytin kesilmiş yeşil biber koyun. pişirip afiyetle yeyin. ben buna ev kumpiri diyorum.

"hamursuz pizza" da denilebilir bence :) antremandan hemen önceki öğünde tüketilebelecek tarzda bir besin...
 
bugun denedım gercekten cok lezız bır tarıf tarcında cok ıyı olmus :)
 
bende yaptım gerçekten güzel oldu..
benden de bi tarif
patatesleri elma dilim şeklinde doğrayıp yağlı fırın kağıdına dizin.
üzerine tuz ve azcık sıvı yağ dökün.dilerseniz sarımsak ezip koyabilirsiniz.
35 dakika yeterli pişme süresidir.
yine dilerseniz yoğurtlu naneli sos yapabilirsiniz.
ayrıca 1 porsiyon patates, 1 dilim ekmeğe eşit.(yağda kızarmamak şartıyla tabii)
 
Ben bunu tost makinesinde yapıyorum, patatesleri çok kalın olmayacak şekilde halka halka dilimleyip üstüne biraz karabiber ve zeytinyağı sürüyorum, tost makinesine alüminyum folyo serdikten sonra patatesleri üzerine koyup aynen tost yapar gibi kapağı kapatıyorum. Gerçekten çok lezzetli, özellikle ince kabuklu küçük patatesle yaparsanız kabuğuyla beraber yiyebilirsiniz o da ayrı bir lezzet.
 
Patatesi bu şekilde bende yapıyorum çok iyi hem yağlı olmuyor fırında patates 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı koyup ben fazla baharat koymam:D fırında 30 dk hazır arkadaş tarçın koymuş tabi isteğe bağlı o da güzeldir:D ama fırında patates inanın normal patates kızartmasından daha lezzetli oluyor:D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
"Tefal actifry" için ne düşünüyorsunuz? Ürünün iddiası, bir kaşık yağ ile 1 kg patates kızartması, hem de leziz olacak şekilde. Hiç deneyen oldu mu forumda? Lezzetinin çok iyi olmadığını ve kaşığının biraz büyük olduğunu söyleyenler var.
 
bence standart patates kızartması daha lezzetli patatesleri doğra yağı tavaya koy at patatesleri biraz da tuz ilave et al sana mis gibi patates kızartması.
 
bence standart patates kızartması daha lezzetli patatesleri doğra yağı tavaya koy at patatesleri biraz da tuz ilave et al sana mis gibi patates kızartması.


evet daha lezzetlı olabılır ama bızım gıbı spor yapan ınsanlara hıc uygun degıldır
 
yağlı yiyecekler bizi bozar olabildiğince yağsız veya zeytin yağlıları tercih etmemiz lazım
 
yağlı yiyecekler bizi bozar olabildiğince yağsız veya zeytin yağlıları tercih etmemiz lazım


Zeytin yağı hayat kaynağı benim için :) ama sızma olacak.kahvaltılarda üzerine kekik serpip ekmek banarım.ara sıra kaçamak yapmaktan da zarar gelmez :)
 
Back
Yukarı