tatlı krizine son:)

deep_fly

Üye
düşük kalorili dietler uyguladığımda bazen tatlı krizlerine giriyorum.bunu yenmek için bence mükkemmel olan bi tarif uydurdum.
balkabağı hem düşük kalorisi hem de lifli yapısıyla mükemmel bi yiyecek.
bi çay bardağına attığım 2 adet dulcarly tablet (bir çeşit tatlandırıcı)mikro dalgada kaynatıyorum.sonra 5 dakikada pişirilen balkabağının üstüne döküp 2 dakika daha pişiriyorum.üstüne yağsız süt ve tarçın ekliyorum.gerçekten tatlı krizini blok ediyo.üstelik 20-30 gibi minumum bi kaloriyle:)
afiyet olsun
 
çok iyimiş ama herkez böyle bişeyle uğraşamaz hele ben hiç... sen bunu ticaretine başla
 
güzel gibi. bende bi ara tatlandırıcılı güllaç yapıyordum kendime :D
 
güzel gibi. bende bi ara tatlandırıcılı güllaç yapıyordum kendime :D

Sağlık için yaptığın spora niye tatlandırıcı karıştırıyorsun Arnold.

Birşey tatlıysa ve içinde şeker yoksa kimyasaldır.

Bunu yapacağına kepek unundan kendine kek pişir, yağ koyma.

Inan pişmesi sırasında bir sorun çıkmıyor, sadece tadı değişiyor o kadar.

İçine koyacağın şekeri de öğünlük olarak ayarla.

İster sabah kahvaltısında ye, ister canın tatlı çekince.

Ben muffin yapıyorum bu dediğim yöntemle.

Gayet de memnunum.

Şekersiz light ürünlere bulaşmayın bence. (Tatlandırıcı da bu gruba giriyor)

İyi sporlar.
 
Sleepy'e katılıyorum.bir akrabamıza doktoru tatlandırıcıyı yasaklamış,bunları hemen çöpe atın demiş çünkü tatlandırıcılar kalp krizi riskini yükseltiyomuş.başka zararları da vardır muhakkak,sonuçta hepsi yapay ürünler. Şeker krizi için benim uyguladığım yöntem light sütlü neskafe veya light sütlü kahvedir.deneyin görüceksiniz,2 yudum içtiğinizde hemen geçicek şeker kriziniz
 
tatlandırıcı olmasa neyaparız bilmiyorum ama.


Tamam da body yapan birine şeker yasak değil ki.

Senin zaten günde 2 kez basit şeker alman gerekiyor.

Biri antrenman sonrası diğeri ise sabah öğünü.

Yani seni kısıtlayan birşey yok.

Çikolatalı muzlu müsli bar ye, ne bileyim kendine yağsız kek pişir...

Damak tadı için sağlıktan fedakârlık yapmak çok yanlış geliyor bana, ki seni tutan hiçbir şey yok.

Tabi ki herkesin kendi kararı.

Ben saygı duyarım; ama mantıklı bulmam o ayrı.

İyi sporlar.
 
Bu arada yurtdışında çokça kullanılan Splanda isimli tatlandırıcılar da ülkemizde eczanelerde satılıyor.
İncelemekte fayda var.
http://www.splenda.com/index.jhtml

Yabancı kanallarda yemek programlarında diet menülerde sıkça kullanılıyor.
Aspartam gibi zararlı maddeler içerip içermediği araştırılabilir, ancak zararları daha az diye duymuştum ben.
 
Araştırmalarım sonucunda FDA ve birkaç kurumdan geçer not aldığını gördüm.

Pek tatmin edici gelmedi; çünkü bütün çalışmalar hayvanlar üzerinde yapılmış.

İnsanlar üzerinde uzun süreli bir çalışma yok.

İncelediğim kaynaklar:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sucralose

http://www.ffcr.or.jp/zaidan/FFCRHOME.nsf/pages/e-kousei-sucra

İlk link birçok kaynağın birleşiminden oluşuyor.

Genellikle toksik etkisinin olup olmadığı araştırılmış.

Fakat 2. deneyde birşey dikkatimi çekti.

Köpekler üzerinde yapılan bir deneyde, dişilerde karaciğer ağırlığında artış ve kırmızı kan hücreleri sayısında azalma görülmüş.

http://www.informaworld.com/smpp/content~db=all?content=10.1080/15287390802328630

Burada ise daha ciddi etkilerden bahsediliyor.

12 haftalık fareler üzerinde yapılan deneyler sonucunda, aerob ve anaerob bahteri sayısında ciddi azalmalar görülmüş.

Ayrıca dışkı ph'ında da artış tespit edilmiş.

Daha fazla inceleme gerekiyor; ama mantıklı olarak yapay olan herşeyin zararlarının olduğunu unutmamak lazım.

Şunu da belirteyim. Deneyler 1-11mg/kg/gün şartlarında yapılmıs.

FDA ise günlük 5mg/kg'ı normal bir doz olarak kabul ediyor.

Bu da ayrı bir tartışma konusu.

Tamamen laboratuar şartlarında oluşturulmuş bir ürün bu.

Protein veya karbonhidrat gibi birşeyin özü değil.

O yüzden kullanma taraftarı değilim.

Zaten bir yasak yok ki, tatlandırıcı kullanmak zorunda hissedeyim kendimi.

Antrenman sonrası 70 gr dekstroz+çikolatalı proteini içiyorum.

Şekere doyuyorum.

Kişiden kişiye değişir; fakat şunu asla unutmayın, mutlaka bir fedakârlık yapmak zorundasınız formunuzu korumak için.

Başarının temelinde yatan fedakârlıktır zaten.

Şimdi bir düşünün lezzetten vazgeçmiyorunuz, tatlandırıcılar kurtarıyor sizi.

Formunuz da yerinde.

Peki neyi feda ediyorsunuz?

SAĞLIK!
 
kabak veya incir tatlısı bunlar mukemmel tercıhler.

ben şekerı çok az yada hiç veya sakkarın ile sütlaç yaparım. 6 kase dolaba koy. gunde 1 tane yersın. dıkkat çok fazla yapmayın. yazık olmasın sonra.

sütlacı tarıf etmeye gerek olduğunu duşunmuyorum. kalın afıyetle..
 
Bende mavi yeşilin çikolata kaplı bisküvilerinde yiyorum.Bal kabağıda deniycem şimdi.Tavsiye için sağol.
 
Bu arada yurtdışında çokça kullanılan Splanda isimli tatlandırıcılar da ülkemizde eczanelerde satılıyor.
İncelemekte fayda var.
http://www.splenda.com/index.jhtml

Yabancı kanallarda yemek programlarında diet menülerde sıkça kullanılıyor.
Aspartam gibi zararlı maddeler içerip içermediği araştırılabilir, ancak zararları daha az diye duymuştum ben.

Evet arkadaslar splenda nın ürünleri güzel bende minik bi bilgi ekliyim. 300 tablet splenda tatlandırıcı 27 lira. 100 lü yoktu sordugum eczanede oda 11 lira flndır sanırım.

Eczacı neden splenda tercih ediyorsun dedi. Aspartam içermediğinden dolayı dedim ducarlyn miydi ismi tam hatırlamıyorum ama ondan verdi bundada aspartam yok dedi. Yanlıs hatırlamıyosam 100 tablet 1.45ytl idi. Ondan aldım komsuda unuttum içinden bi tane bile kullanmadım ve kullanmıcam tek şeker e devam :D
 
maviyeşil veya etinin şekersiz limonlu elmalı kayısılı olan bisküvi ürünleri ara öğünlerde kullanılabilinirmi?
 
Dulkaril sakkarin bazlı zannedersem.
Tatlandırıcılarda genelde ya aspartam ya da sakkarin bazlı oluyor.
Sakkarin daha eski, vücudun metabolize edemediği bir ürün.
Yani vücuttan işlenmeden atılıyor, kalori vermeme nedeni bu.

Aspartamın mekanizması ise daha fakrlı.
Labaratubar ortamında bulunmuş bir madde ve şekere oranla çok daha fazla tatlı olduğundan kullanılan miktarların kalorisi ihmal edilebiliyor.

Splendanın da şekerden yapıldığı söylense de bir takım kimyasal işlemlerden geçiyor.

Bütün bunların sağlığa zararları araştırılmakta.
Kanserojen etkileri hakkında henüz kesin kanıtlar yok, zararlı olmadığına dair de ciddi kanıtlar bulunmamakta.

İhtiyatlı kullanmakta fayda var bence.
 
Dulkaril sakkarin bazlı zannedersem.
Tatlandırıcılarda genelde ya aspartam ya da sakkarin bazlı oluyor.
Sakkarin daha eski, vücudun metabolize edemediği bir ürün.
Yani vücuttan işlenmeden atılıyor, kalori vermeme nedeni bu.

Aspartamın mekanizması ise daha fakrlı.
Labaratubar ortamında bulunmuş bir madde ve şekere oranla çok daha fazla tatlı olduğundan kullanılan miktarların kalorisi ihmal edilebiliyor.

Splendanın da şekerden yapıldığı söylense de bir takım kimyasal işlemlerden geçiyor.

Bütün bunların sağlığa zararları araştırılmakta.
Kanserojen etkileri hakkında henüz kesin kanıtlar yok, zararlı olmadığına dair de ciddi kanıtlar bulunmamakta.

İhtiyatlı kullanmakta fayda var bence.

o zaman bu bahsettiğim ürünler yerine ara öğünlerde protein barlarını yemek daha mantıklı oluyor sanırsam?:)
 
Back
Yukarı