V.G Zararlımıdır?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan psia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
boran90 ben izledim o filimi çokda beğendiğim bir filim ama filimlere bakma sen dostum bak yukarıda karate yaptığı zamanlarından michael jai white var hacime bak adamdaki bide şimdiki hacimine bak herşey ortada zaten.
 
new_pa5.jpg





cosanostra bu resim o karate şampiyonluklarının olduğu dönemlerden senin verdiğin resim filim yıldızı olduktan sonraki orda vg yapacak tabiki yoksa kim izler filimlerini :)

Forearmslarına bakarsan o zamanda vücudunun cok iyi oldugunu gorebilirsin.Ayrıca ben tamamen filmin üstünde öyle yazıyor diyerek koydum onu.Karete-Vücut geliştirme tartışılınca aklıma direk o film kapağındaki yazı geldi.
 
cosanostra şu anki hali ile ne alakası var yapmayın allah aşkına önkola bakıyorum da bir şey göremiyorum sen görüyorsun saygı duyarım kolay gelsin.
 
Böyle bir resimde buldum görsellerde zamanı hakkında bilgim yok ancak.Kütlesine bakarsan birçok vücut geliştirmecide göremiyeceğin kütle ve yaptığı hareket.Hantallık konusuna koyulabilecek en güzel resim sanırım..
 

Eklentiler

  • Michael_Jai_White_0.jpg
    Michael_Jai_White_0.jpg
    230,4 KB · Görüntüleme: 453
bende bu güne kadar öyle çok devasa kaslara sahip karateci görmedim fitness yapan var şınav mekik vs ama jay cutler gibi dev adamlara rastlamadım yalnız kimileri dövüş sporuyla uğraşanların vücut geliştirme yapmaması gerekir gibi laflar duyuyorum hantallaşmak gibi sorunlar falan oluyormuş mesala Van Damme vücut geliştirme yarışmalarına bile katılmış çok hızlı dövüşüyor michael jai white gibi çok kaslı ama seri dövüşüyor
 
Kimi Flood Yapmış Kimi Öyle Kimi Böyle Demiş Bana Göre Vg + Boks + Kondiston Antremanı Bunlar Yapıldıgında Zehir Gibi Olunur Ne Vucut Hantallaşır Ne Başka Bİr ŞEy ... (y)
 
tamam işte bu filim yıldızı olduğu dönem hatta buda filiminin bir sahnesi ben ona bir şey demiyorum filim yıldızı olduktan sonraki hacmi gayet başarılı ama karate şampiyonu olduğu zamandan bir resim çıkardım bende sana birde arkadaşım lütfen vücutçuları iyi inceleyin böyle vücutçular yarışmalarda ilk 6 ya giremez vücut üst vücuttan ibaret değildir bacak yoksa hiç şansın yok devasa sırtın olacak şampiyon olacaksan ben sana katılmıyorum bir çok vücutçuda göremiyeceğim bir kütle değil bu bu kadar basitleştirmeyin bu sporu ne vücutçular var açın birazda onlara bakım mr universe'e bakın iron man'a bakın açın kai green'e bakın bunlarla karşılaştırmayın hatta açın ercan demir'e bakın hakan gümüşe bakın ben onları bu adamla kıyaslamam bile ama kendi işinde adam gayet başarılı bende büyük bir hayranıyım zaten.
 
Bence fazla uzattınız bizim body salonunda vücut geliştirme şampiyonu war 65 yaşında olmuş ve ayrıca Aikido 3. , 2. ve en sonda 1.ciliği o kadar kalıplı ve kalın kolu olmasına rağmen çok gızlı bi ara göstermişti hızınıda kaç yaşına gelmiş hala devam ediyor belki vücutcu comda görmüşsünüzdür fotoğrafıda war saçma sapan konuşmayın bence
 
Mustafa Ören yıllarını bu spora vermesine rağmen eyyam yapmadan doğrusunu aktarmış. Öncelikle kendisine bu noktada hakkını teslim etmeli. Ayrıca da dediği şey de doğrudur. Kuvvet ile dayanıklılık farklı kalemlerdir.

Kuvvet, dayanıklılık, sürat gibi üç ayrım noktası vardır. Hatta kuvvet ile maksimal kuvveti de kendi içinde ayırmak gerekir ama bu bedenini atlayacağı anlamına gelmez. Genel olarak birçok spor branşında bir ya da iki ay gibi antrenman dönemleri olur. Bu dönemler sezon başındadır. Kilo alıp vermeler ise sezon bitiminde programlanır.

Sezon içindeyse çalışmaları kendi branşları ağırlıklı olur. Salon antrenmanları ise ölçü almaktan ziyade uzun kaslara sahip olmaktır. Yapılan antrenmanlarını body buildingden ziyade fitnessa daha bir yakın olduğunu söyleyebilirim.

Bir karateci de belli bir güce zaten ulaşmayı başarabilmişse barfiks, mekik, şınav, çakı, ip atlama ve koşu gibi çalışmalar zaten kafi gelir.
 
Son düzenleme:
Bence fazla uzattınız bizim body salonunda vücut geliştirme şampiyonu war 65 yaşında olmuş ve ayrıca Aikido 3. , 2. ve en sonda 1.ciliği o kadar kalıplı ve kalın kolu olmasına rağmen çok gızlı bi ara göstermişti hızınıda kaç yaşına gelmiş hala devam ediyor belki vücutcu comda görmüşsünüzdür fotoğrafıda war saçma sapan konuşmayın bence

müsabakının olmadığı bir sporda nasıl bir 1.likmiş bu acaba?

öncelikle mustafa örenin görüşlerine katıldığımı belirteyim. her sporcu kendi branşıyla ilgili çalışma prensibi benimsemelidir. bir karetecinin bir voleybolcunun bir atletin veya bir yüzücünün bodybuilding tarzı antrenman sistemleriyle ağırlık çalışması kadar yanlış birşey yoktur. daha öncede başka bir başlık altında söylediğim gibi her sporcu kendi branşına ait özgül güç (specific strenght) geliştirmelidir. bu doğrultuda yapılacak en doğru çalışma forksiyonel kuvvet geliştirmeye yönelik ağırlık antrenmanıdır. ayrıca her sporcu branşının gereksinimleri doğrultusunda kas kütlesi oluşturmalıdır. ihtiyaç fazlası kas kütlesi performans sporlarıyla uğraşan kişilere hiçbir kazanç sağlamayacağı gibi atletik performansı, kondisyon ve dayanıklılığı azaltacaktır.
 
Karateyi falan bıraktıgımızda mesela Sokaktaki bi kavgada Vg etkili olmazmı yani ? o kadar kas vuruş gücünü etkilemezmi abilerim ?
 
mustafa oren biraz gec oldu ama soruna cevap verim . evet tabi bi ifbb prolar gibi bir adam tabiki karetede basarisini olumsuz etkiler cunku o maclar puan macidir sert vurmak kodumu oturtmak yerine hizli ve net bir vurusla puan kazanmak onemli olan. bizimantrenor kendine yeni yer yapti agirlik makinalari falan aldi ama hacime degilde fit olmaya yonelik bir calisma yapmak onemli. sonuc olarak vucut gelistirme tum sporlarin babasidir. agirlik calismalarinin karatedeki yeri buyuktur ama iste yagsiz fit bir vucut onemli olan cunku musabakalarda kilona gore kategorilere ayriliniyor. benim arkadasa tavsityem sen calis hacim almaya yonelik 1 yil hacim bas ondan sonra iyi bir yag yakimi ve fitness olarak devam etmen.
 
Pek çok pro vücudcu burdaki pek çok insandan esnektir.Çoğunuz vücud geliştirme değil şuanda fitness yapıyorsunuz.Ondan esnekliğim,hareket kabiliyetim falan filan bozulacak diye korkmayın.Bugün K1,Mma gibi pek çok dövüş sporu sporcuları ve organizasyonlarda yer alan sporcuların fiziği yüzde 80 nizden daha adelelidir.İnsan kendi boyuna vurulduğunda kalıbının dışına çıkmaya başladıkca vücud geliştirme macerası başlıyor.Boy kilo oranınız arasındaki fark aşırılaştıkça hareket kabilyetiniz kısıtlanır.Bunları dert etmeyin şu pozisyonda.Ayrıca Tüm pro vücudcular streching yapar bunun önüne geçmek için ki pek çok hareketi yapamazlar rahat. (emeklilerin sahilde yaptıkları gibi değil 15-20 dakkaya varan ciddi çalışmalardır bunlar :))
 
Son düzenleme:
şu şampiyonlar kadar kaçımızın vücudu var bunlar bence gereksiz cevabı belli sorular çok çk çok aşırı kas yığını biriysen muhakkakki hareketlerin bir karateci vs birine göre ağır kalacaktır zira herşey ortada heleki aikido bilen biriyle karşı karşıya gelirse o kişi maymun eder aikidocu.bir zaman kısa bir dönem yapmıştım ve kilosu cüssesi ne olursa olsun karşındakini maymuna cevirebiliyorsun
 
bruce lee nin kolu kaç cm di,hocan bi araştırsın bakalım...
kolların normal bir türk gencininki gibiyse,şimdi sen 2 yıl çalışsan,güze ve abartısız kollara kavuşursun,bu da karete için sana extra dayanıklılık getirir.ama hayvan gibi pro bodyci kolların olmazsa.hocan çok genel ve ucu açık bir şey demiş.
 
Back
Yukarı