tbi ki vitaminler de ,özellikle c-vitamini, inanlrda vücut tarafından deplanamadığı ve sentezlenemediği için elzemliğini ön planda koruyor...
meyve sularından vitamin sağlamak yerine, c- vitamnini "klorofilli bol ", yani yeşil olan sebzelerden elde etmek çok daha iyi olur...nedeni, meyvalarda, örneğin eğer yanlış hatırlamıyorsam portakalda 100 gr da 30-50 gr c-vit ,varken maydanzoun (yeşil) 100 gramında 18- .000 mgr bulunur...
ayrıca, meyva sularındaki aşırı fructose ,aşırı enerji alımına neden olur...zira, sıkılan ksım "su veağırlıklı olarak eriiyik fructose ihtiva eder...
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:54 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:51 ----------
vitaminlerin kanser yapma konusuna gelince, sanırım yapay ,sentetik vitaminlerden söz ediliyor...
örneğin:
aşırı "e ve a (betacaroten) vitamini alımının sentetik yollarca alınanın kansere yol açtığı konsuunda bulgular olduğundan bahsedilir...
olabilir, zira yağda eriyebilen vitamin türleri, vücutta aşırı miktarda depolanarak sistemde sorun yaratabilirler...mantıklı...)))....