Forumda kanadalı bir prof'un hazırladığı diyeti uygulayan kişiler vardı.
günlük karbo alımı 30 gr, 200 gr protein ve 100-150 gr yağ alarak, haftasonları karbo yüklemesi yapılarak(200-250 gr kadar) yapılan bir diyet.
vücut karbo bulamadığı için direk yağları yakmaya başlıyordu.
ölçü kaybetmeden 6pack yapan bir arkadaş resmini de koymuş.
böle bişi mi demek istediğiniz ?
Hayır öyle birşey değil, sporcu beslenmesinin ana kurallarından biri rafine gıdaları kullanmamaktır. Yeterli Karbohidrat kasların içerisinde tutulduktan sonra karaciğerde depolanır eğer siz her gun karbohidratı aşırı tüketirseniz dolu olan karaciğer ve kas glikojen depolarınız sağlamken vücudunuz alınan fazla karbohidratı yağ olarak depolamaya başlar. Ayrıca basit şekerlerden zengin beslenmek yorgunluğu arttirir. (Laktat üretimi) hücre içerisindede sorunlara yol açabilir pankreası aşırı yormak ise bizi diyabete hızla götürebilir. ayrıca insulin direncide gelişeceğinden yağ yakmamızda zorlaşıcaktır ve kas dokusu yağlardan önce erimeye başlayacaktir.
bizim istediğimiz kas ve karaciğer glikojen depolarında doluluk sağlamaktır.
ancak biz bu durumda insulinin aşağı seviyeye dusmesini engelliyoruz. Bir çok geyik muhabettınde oldugu gibi yan yağlar erimiyormuş göbek yağları erimiyormuş safsata muhabbetleri buradan geliyor.
Gerçekte yağlar insan vücudunda her zaman kullanılır ama aşırı glikoza dönüşen yiyecekler tüketildiğinde kompleks karbohidrat bile olsa bu insanı yağlandırır. Yağlandırmasının gerçek etkisi insulin yeterli glikojeni hücre içine soktuğu zaman kandaki glikojen karaciğere yönlendirilir. Karaciğerde doygunluk tamsa kalın glikojen yağ olarak depolanır.
Oysa dışarıdan vücudu alınan yağlar çok temiz enerji kaynaklarıdır. Hepimizin zannettiği gibi yağlar insan vücudunun kilo aldırmasını sağlamaz. Özellikle yağlı olan hayvansal kaynaklı ürünler insanın yağlanmasını engeller.
Ne kadar çok protein ve hayvansal kaynaklı ürün tüketirseniz karbohidrata olan ihtiyacınız azalıcaktır.
Karbohidrat ve proteini kaslarımız için tüketiyoruz peki ya yağlar? vücudumuzdaki adipoz dokunun bir endokrin organ gibi çalıştıgını bliyormusunuz? Diyet yapmaya çalışıp hiç kilo veremeyen insanların Sarktım zannedip aslında yağları vücuttan atamayan insanların. Bu sebeble kilo verince sarktıgını zannetmeleri.
Yani yağlar konusu çok basit bir konu değil, esasen doyma konusu çok önemli. Kişi hesaplar kitaplarla yemek yediği zaman bunu ne kadar surdurebilir. Biz kan şekerimizi kontrol altına alalım gerisi kendiliğinden gelir. Proteinleri yağlı yediğimiz sürece karbohidratlarıda basit şekerlerden tercih etmedikçe daha çabuk doyacağız ve kaliteli besleneceğiz.
bilinçsizce yemek tüketimi yapmak yanlış. Karbohidrat kas geliştirir diye insulini tavan yaptırmamamız gerekiyor.
Özellikle basit şekerleri çok dikkatli kullanmanız lazım.
Her diyet insana kilo verdirir ama sonra insanlar tekrar kilo alır bunu hiç dusundunuzmu.
Bunların sebebleri kimilerine göre dengeli zannedilen yanlış beslenme alışkanlıklarını duzeltmekle başlar.
Uzun zaman zarfında yağlarla beslenilmeye başlandıgında metabolik faaliyetlerimiz daha işlevsel olacaktir.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:24 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:54 ----------
ayrıca kas kütlesi verme konusunda kolesterol içeren ürünler içermeyenlere oranla çok daha kalitelidirler.
Kolesterol ve yağ vücuda girdikçe vücudumuzun kas yapma kalitesi artacaktir.
Kanadali profesör konusuna gelelim. Bu atkins diyetinin bir benzeri. Atkins diyeti insulinin düştüğü zaman insan vücuduna alınan protein ve yağın glikozun ihtiyaç dahilinde üretileceğini biliyordu.
Kanadalı doktor ise, sporcuların karbohidrat düskülüğünü bildiğinden diyeti yumuşatmıştır.
Bunlar Ketojenik diyetlerdir. Ketojenik diyetler insan sağlığı için çok faydalı diyetlerdir. Atalarımızın yaşam tarzı ketojenesisti. Sağlıklı bir insan ketojenesise girdiği zaman kişide diyabet sorunları yoksa vücut ihtiyaç duyduğu glikozu protein ve yağlardan elde eder.
Oranlarsak eğer Yüzde20 protein yüzde80 yağ kullanılır. Böylece vücudunuz artık karbohidratlara ihtiyaç duymadan hayatta kalmaya başlar.
Ancak bazı hormonların üretimi düşer. Seratonin yapımı, kortizol, insulin, . Ancak testosteron hiç olmadığı kadar yükselir. Böylece seratonin düştüğünden dahada saldırgan biri olmaya başlarsınız ve eskiye nazaran çok daha fazla kuvvet kazanırsınız.
Ortalama olarak karbohidrat yüklemelerinin sebebi yazının basında belirttiğim gibi her gun karbohidrat tüketiyorsak yağlar ne oluyor peki?
karbohidratları kestiğimiz anda insulin düşüyor. Artık vücut kendi enerjisini keton cisimcikleri ile kendisi sağliyor.
Dünyanın en sağlıklı diyetlerinden biridir bu profesörün diyeti. Diyet bittiğinde sarkmalarla karşılaşılmaz çünkü gerçekten yağ yakılmıştır.
Ayrıca karbohidrat yüklemeleri kas ve karaciğeri her hafta doldurmuştur.
Bunu yaşam biçimi olarak uygulayan kabileler ve ırklarda mevcuttur aradaki tek fark karbohidratı et ve sütten almalarıdır.