Kızarmış Yulaf (kızarmış ekmek gibi harika tat)

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan declorx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

declorx

Yeni Üye
60 gram kadar eti lifalif yulaf ezmesi
1 yumurta beyazı
6 yemek kaşığı sıcak süt
kekik
karabiber
pul biber
kırmızı biber
karışık baharat

az önce sporcu pizzası başlığından esinlenip yaptım gerçekten çok şahane oldu

yulafınızı bir tabağa alın üzerine kaynar haldeki 6 yemek kaşığı sütü döküp karıştırın
1 yumurta beyazını ekleyin iyice karıştırın.
sevdiğiniz baharatları ekleyin tavsiyem kekik, karabiber ve tatlı kırmızı biberi atlamamanız kesinlikle iyice karıştırın baharatlar yumurta beyazı süt eşit yayılsın. çatalla , kaşıkla yada elinizle iyice ezin yulafı erisin. cıvık bir kıvamda olması gerek eğer cıvık değilse az daha süt katabilirsiniz.

175 derecede önceden ısıtılmış fırına 1cm kalınlığında yuvarlak yaparak yayın. altına mutlaka yağlı kağıt koyun yada yağ sürün yapışır.

10 dakika sonra kızarınca, güzel kokular gelince alabilirsiniz :)

ekmeğin üzerine domates, maydonoz, lor ve en tepesine kaşar koyup pizzaya çevirebilir yada sabah pişirdiğiniz yumurtayı ekmekle yeme hazzını yaşayabilirsiniz :D

afiyet olsun
 
Son düzenleme:
kesın denıycem hatta gaza geldım sımdı denıycem :D
 
ben yaptım bıraz once :)

sole solım ben yulafı kaynattım baya lapa yaptım ıyıce erıdı yanı sonrada yurmta akı koydum bıde baharat ve pısırmeye koydum fırına bıraz sonra sertlescekken gıttım cıkardım etımek gını kare kare kestım ve yıne pısırdım :)

sonuc ıse yulaftan etımekım var :)
 
kesın denıycem hatta gaza geldım sımdı denıycem :D
sonuç ? :)

ben yaptım bıraz once :)

sole solım ben yulafı kaynattım baya lapa yaptım ıyıce erıdı yanı sonrada yurmta akı koydum bıde baharat ve pısırmeye koydum fırına bıraz sonra sertlescekken gıttım cıkardım etımek gını kare kare kestım ve yıne pısırdım :)

sonuc ıse yulaftan etımekım var :)

danny bence kızarmış olunca daha lezzetli oluyor. içi yumuşak olunca o kadar güzel olmuyor. aynı kızarmış ekmek hissiyatı var dimi ? yulafın tadı yok

bu sabah yine yaptım 1 yumurta akıyla , 2 tam 1 sarıylada tavada yumurta yaptım. yağsız :( eski günlerdeki gibi yedim. güzel oldu yağada bi çözüm bulmak lazım :D
 
Back
Yukarı