Beslenme ile ilgili bir soru

ARkadaşlar öncelikle selamün aleyküm.

İLk olarak sormak istediğim ben 75 kilyoum ve günlük protein ihtiyacıcmı günlük 100 gr olarak belirledim kendi çapımda. bu 100 gr mı yumurta,et,lor peyniri vs. gibi hayvansal proteinlerden almaya çalışıoyrum. alamadığım zaman protein tozu ile takviye edip 100 gr proteine tamamlıyorum. acaba doğrumu yapıyorum ? yani protein tozunu hergün değilde sadece günlük ihtiyacımı tamalamak için kullanıyorum ?

2.sorumda mesela lor peynir 100 gr da 19 gr protein içeriyorr. acaba biz bunu omlet şeklinde yaptığımız zaman besin değeri bozuluyormu yani ısı ile temas edildiğinde yinede 19 gr protein almış oluyormuyuzz ?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar
 
Bende senin gibi yapıyorum bazen dışarıda oluyorum işlerim oluo o düzgün beslenemiyorum o zaman protein tozu kulllanıyorum hiç hergün protein tozu kullanmadım açığı örtmek için
 
Doğal Beslenme bence en iyisi ama olmadıgı zaman proteın tozundan elde edebılırsın abartmamak kaydıyla ama benım takıldıgım 100 gr protein senin için az degıl mı
 
Besin değerinin bozulacagını sanmıyorum, takılmamak gerek pek böyle seylere..
Afiyet olsun fakat arttırabılırsınız protein oranınızı.
Kilo x 1,5 Katı veya 2 Katı olarak.
 
Isi artisi proteinin denature olmasina sebep olur. Bu istenilen bir durumdur aslinda zira sindirimi kolaylasir.

Lor peynirinin kaynagi pastorize sut oldugundan, pastorizasyon sirasinda zaten bu islem gerceklesir. Onun disinda loru isitmaniz besin degerlerinde kayda deger bir degisime neden olmayacaktir.(yanmadigini varsayarsak)

Yanliz loru pisirmeden once tartiniz. Sonucta isi ile icerdigi suyu karbediceginden pistikten sonraki agirligi ile pismeden onceki agirligi farkli olacaktir. Soyle ornek verim;

100 gr loru aldiginiz ve pisirdiniz(isittiniz vs.), bu esnada su kaybi meydana geleceginden sonrasinda tarttiginizda 75 gr gelicektir. Aradagi 25 gr ik fark sudandir, protein degeri ,yag ve karbonhidrat degeri ayni kalmaktadir.
 
cok doğru bir iş yapıyorsun günlük ihtiyacını tamamlayamayınca takviye al ısı işlemide arkadaşın dediği gibi denature olur ve sindirimi kolaylaştırır ama şöyle bir şey soylesem kafan karışa bilir bu prteini enzem a.a. yönünden zengin al etlerde böyledir protein elzem a.a. miktarları coktur ama kurufasulye ancak tahıllarla birleştiğinde verimliliği artar:D teşekkür butonuna basarsan sana daha cok bilgi yazabilir
 
Back
Yukarı