gece içilen süt kilo aldırır mı

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan mata
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mata

Üye
çok sıkı diyet yapıyorum spor yaptıgım günlerde uyumadan pınarın light sütleri var pembe olanlarından 500 ml içiyorum yani küçük 1 kutu casein proteini için içinde yaklasık 20 gr karbonhidrat var ama güzelde protein var bu sütü içersem diyetime kötü bir etki yapar mı?
 
Kazein olduğu için kana geç karışır bunun anlamı kötü demek değil kana geç karıştığı için sütteki protein 7-8 saat boyunca kasları besler gece boyunca kaslarında artış olur fakat gözle göremezsin. Zamanla etki eder kısacası yararlı olur ve kilo almana yardımcı olur
 
Aldığığınız kilonun yediğiniz tek bir besin kaynağı ile alakalı olmadığını öğrenmeniz gerekiyor. Toplam kalori miktarı önemlidir.
 
Gece süt içmeyi bıraksak ya artık. Bu akım 90dan beri sürüyor. Anneler hala küçük çocuklara yatmadan hemen önce süt kaynatıp içiriyolar.
 
Gece süt içmeyi bıraksak ya artık. Bu akım 90dan beri sürüyor. Anneler hala küçük çocuklara yatmadan hemen önce süt kaynatıp içiriyolar.
haklısın ondan daha tehlikelisi sıcak süte bal atıp içirirler. bal kesinlikle belli bir derecenin üstünde sıcaklığa maruz bırakılmamalı. fayda alalım derken zehir içirmesinler sonra çocuklarına :)
 
Biz burdan böyle konuşuyoruz süt içmek zararlıdır diye herkes annesine sorsun bakalım yatmadan önce süt içirmeden yatırmışmı bizleri allaha şükür sağlığımızda yerinde.
 
Son zamanlarda bende durduk yere yatmadan önce light süt içmete başladım.
Benim amacım gece boyunca kasları beslemesi.
Bende merak ediyorum yağlanma yaparmı acaba?
 
Son zamanlarda bende durduk yere yatmadan önce light süt içmete başladım.
Benim amacım gece boyunca kasları beslemesi.
Bende merak ediyorum yağlanma yaparmı acaba?

Allah askina bu kadar yazilip ciziliyor, TOPLAM KALORIIIIIIIIIIIIIIII".....
 
light süt değil o "light su" yaaw. istersen 1 lt iç...ne fayda..
gece kas beslenmesi, uyurkende antrenman yapın bari..
 
süten yağı nasıl çıkartıyorlar?
Teknik olarak anlatırmısın.
ben sana söyleğim suyla seyreltiyorlar.

Ya gercekten hicbirsey bilmeden yorum yapiyorsun ya helal olsun. Evet su satiyorlar ona da protein orani uyduruyorlar. Konu da off topik oldu. Umarim mutlu oluyorsundur bu sacam ayorumlari yapinca ve bizde aptal gibi sana cevap verince.
 
süten yağı nasıl çıkartıyorlar?
Teknik olarak anlatırmısın.
ben sana söyleğim suyla seyreltiyorlar.

https://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/kursprogramlari/gida/moduller/SuteUygulananOnIslemler.pdf

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:36 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:24 ----------

"2. SÜT YAĞININ ALINMASI
2.1. Amacı ve Önemi
Süt yağının süt bileşiminden ayrılabilmesi, süt teknolojisinde önemli bir özelliktir.
Çünkü süt yağı pahalı bir madde olup tereyağı teknolojisinde ham madde kaynağı olarak
kullanıldığı gibi gıda sanayinde de geniş bir kullanım alanına sahiptir.
Süte ön işlemler uygulanırken bileşiminde yer alan süt yağı kısmen ya da tamamen
sütten ayrılmaktadır. Bunun nedenleri:
 Az yağlı veya yağsız süt elde etmek,
 Tereyağı ve yağ miktarı fazla olan süt
ürünleri için gerekli kremayı sağlamak,
 Sütün bünyesindeki yağı standardize
etmektir.
Süt yağının sütten mekanik yolla ayrılmasının
dayandığı prensip; polidispers bir sistem içindeki
süt yağının emülsiyon hâlinde bulunması ve yağsız
süt yoğunluğu ile süt yağı yoğunluğu arasında
önemli bir farkın olmasıdır.

2.2. Doğal Yolla Süt Yağının Ayrılması

Sütte ortalama % 3,7 oranında bulunan süt yağı süt serumunda emülsiyon hâlinde
bulunmaktadır. Süte mikroskop altında beş katı büyütme yapılarak bakıldığında bulanık bir
sıvı görülür. Ancak 500 kat büyütme yapılırsa küresel damlalar hâlinde yağ globülleri, 5000
kat büyütmede ise kazein miselleri elde edilmektedir. 3-4 mikron büyüklüğünde olan yağ
globüllerinin dış yüzeyi yağ globül membranı ile çevrilidir (Şekil 2.1).

Süt yağı 20°C’de yaklaşık 0,93 g/cm
3
özgül ağırlığa sahiptir ve 1,035-1,037 g/cm
3
özgül ağırlığa sahip sütten hafiftir. Bu nedenle süt içinde emülsiyon hâlinde dağılmış olan
yağ globülleri zaman içinde sütün yüzeyinde birikmektedir. Sütün sıcaklığının artmasıyla
yağ globüllerinin yüzeyde birikme oranı da artmaktadır (Şekil 2.2).

f2nqp.jpg


Şekil 2.1: Süt serumu içinde yağ globüllerinin durumu Şekil 2.2: Süt yağının üstte birikmesi
Sütün bekletme süresi, sütün sıcaklığı, yağ globüllerinin büyüklüğü ve sütün
bekletildiği kabın özelliği ayrılan krema miktarını etkilemektedir. Şöyle ki;
 Büyük yağ globüllerinin yüzeyde toplanması küçük olanlara göre daha kolay
olmaktadır.
 Derin kazanlarda kümeleşme daha iyi olmaktadır. Ancak burada bekletme
süresi uzamaktadır. Kısa zamanda sonuç alınmak isteniyorsa daha yayvan
kaplar tercih edilmelidir. Ancak burada da krema kalınlığı diğer kaplara göre
daha az olmaktadır.
 Sütün uzun süre bekletilmesi krema kalınlığının daha fazla olmasını
sağlamaktadır.
 Doğal yolla krema ayrılması sırasında sütün sıcaklığının 10-15°C civarında
olması gerekir. Daha yüksek sıcaklıklar asitlik artışına neden olmakta, daha
düşük sıcaklıklar ise krema ayrılmasını güçleştireceğinden tercih
edilmemektedir.
2.3. Merkezkaç Kuvveti ile Süt Yağının Ayrılması

..."


gerisini ve tefferuatını linkten bakarsınız. çok basitmiş evet su atıyolar oldu yağsız süt.
 
bende su anda konuyu okuyanlara baktım 2 gt 2 gt görünümlü normal uye okuyor konuyu 2 de sade uye :D delinin bırısı kuyuya bır tas atmıs 1000 akıllı basında beklıyor :D
 
Ya gercekten hicbirsey bilmeden yorum yapiyorsun ya helal olsun. Evet su satiyorlar ona da protein orani uyduruyorlar. Konu da off topik oldu. Umarim mutlu oluyorsundur bu sacam ayorumlari yapinca ve bizde aptal gibi sana cevap verince.

Süt yağının nasıl özütlendiğini bilmiyordum,
sordum.
yazdığından "ben bunları daha 5 yaşımda biliyordum" diye mi anlamak gerek.
sen biliyorsun ya tenezül bile etmezsin, açıklamaya.
Garibanı aşağılama muamelesi...daha çok haz veriyor olsa gerek.

İçeriğinin protein, laktoz yazan kısımları çokta gerçeği yansıtmaz.
Bunun testleri sürekli yapılan birşey değil.
Belge almak için bir iki test yapılıyordur.
Üretim akışında protein i laktoz u ayıran çok ince filtreler var.
bunlar epey pahalıdır, pek değiştirmeye yanaşmazlar. Sadece kağıt üzerinde.
O yüzden ne olup olmadığını en iyi tadarak anlaşılır.
Cihaz, ölçü aletlerinden çok daha etkindir emin olun.

iyi çalışmalar.weightlifter
 
onların yanlış ölçülmesi şirketlerin edeceği iki kuruştan çok daha fazla tazminatlar ödemelerine sebep olur. yanlış protein yağ ve karbonhidrat değeri yazılması imkansıza yakındır :) o profesyoneller şirketler kaz gelecek yerden tavuk esirgemez öyle olursa dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olurlar bu iki atasözü açıklıyor şöyle ki eğer yanlıi değer yazıldıysa her şekilde çok ağır tazminatlar öderler buda şirketleri oldukça zora sokar. senin söyediğin sçamaydı ben sana söyleyim suyla seyreltiliyor çok emin konuşuyorsun sadece düşündüğünü belirtebilirdin ama neyse

iyi forumlar
 
Back
Yukarı