Mikrodalga Fırın ya da Elektrikli Izgara

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan RocKuN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

RocKuN

Üye
Merhaba...

Tavuk diyetimde gerçekten sorun olmaya başladı.Öğrenci evindeyim dandik dundik tavalarda,tencerelerde pişmesi hem zor hem de uzun sürüyor.Okul zamanı hele öğünlerim akşam geç saatlere kadar uzuyor bu yüzden.
Her neyse sizce mikrodalga fırın mı yoksa elektrikli ızgara mı ?
Ben mikrodalga almayı düşünüyorum.

Aranızda bu tarz fırında ya da ızgara da pişirenler var mı acaba ?
 
Aslında tavada yapmak daha iyidir ama öğrenciysen mikrodalga alman daha mantıklı hem pratik hem hızlı zamandan kazanırsın
 
Mikrodalga pisirmek icin iyi degil ben sadece isitma ve cozdurme icin kullaniyorum.

Elektrikli izgara ozellikle dokum pisirme kismi var ise en guzel ve en lezzetli pisirme yontemi. Ama her gun temizlemek zor.

Zaman ayarli 3 hazneli buharli pisiriciler var. Son derece pratik. Pilav sebze ve eti ayni anda haslayabiliyorsun. Cok guzel cok pratik ama bir sure sonra insan haslama yemek istemiyor.

Tefal actifry urunu var. Cok guzeldir o da. Herseyi pisirir. Onun da ic haznesini cikarip temizlemek gerekiyor. Aslinda pratik ve kullanisli ama ogrenciyim demissin fiyat olarak yuksek gelebilir. (1.5 hacimlisi 480tl 1.2 hacimli 450tl sanirim)

Ben son zamanlarda kaliteli ve biraz derin bir kapakli tava aldim. Et kendi suyu ile kapagi kapali cok guzel pisiyor. 5gr zeytnyagi atip pisiriyorum. Gayet kullanisli :) temizlemesi de kolay. Ama biraz basinda durmak gerekiyor digerleri gibi degil. 1 kerede 600gr et pisiriyorum. 2ye boluyorum. Yarisini aksam yarisini oglenleri yiyorum. Mikrodalga isitmak icin kullanilabilir bu durumlarda. Bir cok yontemi denemis biri olarak su an lezzet pratiklik ve rahatlik olarak favori yontemim bu :)
 
mikrodalga fırın derken şu sadece ısıtıcı olanlar değil hani pişirenler var ya bir de,yemek programlarında felan sürekli atarlar fırına bişeler...
Onların ne zararı var ki ?
Pişirme açısından mı Mikrodalga olduğu için mi ?
Pişirme olarak ızgara sayılmaz mı mikrodalga ?
 
Gecen yıl yurtta kalıp aynı sorundan muzdarip biri olaraktan çok araştırmıştım.
Actifry,Mikrodalga,Izgara arasında kalmıştım. Ben arzum mangalkeyf aldım epey işimi gördü.Fakat ızgaraların @extravaganza'nında belirttiği gibi temizlemesi biraz sıkıntı küvette vs. anca sığıyor(iştah kaçırabilir kuvette yıkamakta.) Actifry fiyatları düştü biraz 280e vs. bulabilirsin durumu zorlayabilir o da.Mikrodalga pişirmek için kullanışlı değil kanımca(ısıtma işlevini aldığın ızgaradada yapabilirsin ben şahsen öyle yaptım ince bir krep tavamın içine koyup yemeğimi ızgaranın üstünde ısıtırdım veya borcama koyup ızgarada ısıtırdım.)
En mantıklısı bana kalırsa 2 ay önce aldığım Buharlı pişirici tarzı bir ürün alman.(Kendim Homend SteamCooker aldım)Gayet kullanışlı aynı anda tavuk haşlarken, makarna ve pilav yapabilirsin , brokolini haşlayıp yeyebilirsin.Gayet kullanışlı 15-20dk ya tavuğu haşlıyor keza makarnayıda aynı sürede pişiriyor.Temizlemesi çok rahat pirincini tavuğunu ufak bir tepsiye koyup hazneye yerleştiriyorsun.Sadece o tepsiyi temizliyorsun o kadar.Haşlama yemek cok sıkarsa 15 dk haşladıktan sonra 2 dakikada tavada çeviriverirsin afiyetle yersin.Ayrıca sen dakikayı ayarlayıp keyfine bakıyorsun o haşlayınca otomatik kapanıyor.Tavuğu çevir başında dur vs. derdin yok.
 
Mikrodalga yemek pişirmez, pişireni de pişirmez.

Aslında araştırılırsa mikrodalga da birürü şey yapılabilir. Bende yeni yeni keşfetiyorum. Sadece yemeği ısıtma ve buz çözme amaçlı kullanırdım. Son zamanlarda sahlep, makarna, patates(haşlanmış gibi oluyor) pişiriyorum. Bir çok pratikliği var. Göz gezdirmek lazım.
 
mikrodalga işini görür ama ucuzlardan değil doğru düzgün ısıtan bişiler almalısın..

bende arçeliğin büyük fırın gibi bir model mikrodalgası var..patatesli tavuklu yemek yapmıştım kendime ama mikrodalga poşetide almalısın bunun için..biraz geç yapıyor ama haşlama gibi güzelce yiyebiliyorsun..

ızgara dert yağ akıtır kurur koku yapar vs..
 
Mikrodalgada tavuk pek tavsiye etmem. Izgara-Mangal, Fırın, Haşlanmışta kalmaya devam edin.

Mikrodalgada; patates pişirebilirsiniz, ekmek kızartabilirsiniz, peynir eritebilirsiniz, süt kızdırabilirsiniz...vs..

Patates için en yüksek ayarda 30 dakika..
Ekmek için ızgara modunda 3-4 dakika bir tarafı, 3-4 dakika diğer tarafı.
Peynir eritmek için en yüksek ayarda 3-5 dakika.
Süt ısıtmak için orta-yüksek ayarda 1-2 dakika.
 
Aslında araştırılırsa mikrodalga da birürü şey yapılabilir. Bende yeni yeni keşfetiyorum. Sadece yemeği ısıtma ve buz çözme amaçlı kullanırdım. Son zamanlarda sahlep, makarna, patates(haşlanmış gibi oluyor) pişiriyorum. Bir çok pratikliği var. Göz gezdirmek lazım.
peki patatesi nası yapıyosun
 
Konuyu biraz daha açayım...Benimde bilmediğimden dolayı yanlış anlama oldu herhalde.
Mikrodalga dediğim şu 1 tabağa yemek koyduğum mikroya atıp 1 dk da ısıttığım alet değil..
Benim bahsettiğimin adı Mini yada Midi Fırın olarak geçiyor piyasada..

264008.jpg


Buda fırında örnek bir tarif...Bizde ki karşılığı torbada soslu tavuk..

https://www.youtube.com/watch?v=oiiDPJMMEBo


Bu da örnek bir ürün hem ucuz hemde özellikleri arasında ızgara fonksiyonu da var..
http://www.gold.com.tr/U204720/Simfer-M-3620-Albeni-3-Fonksiyonlu-36LT-Statik-Firin
 
Son düzenleme:
Ben de tavuk gögsü pisirmek icin bu tarz birsey ariyorum. Benim istedigim tavuk gögsünü alip paketinden direk cikarip, yikayip cihazda hicbir sey yapmadan direkt pisirmek. Mini firin ile buharli pisirici arasinda kaldim. Kullanan arkadaslar hangisini tavsiye eder pratiklik acisindan.
 
fırında tavugu pişirmek iyi değil bence.hele mikrodalgada.ben bir kere denedim eti gerçekten kurutuyor.(biz yağsız göğüs yediğimiz için) ve bence protein değeri dolaylı olarak düşüyor.
 
fırında tavugu pişirmek iyi değil bence.hele mikrodalgada.ben bir kere denedim eti gerçekten kurutuyor.(biz yağsız göğüs yediğimiz için) ve bence protein değeri dolaylı olarak düşüyor.


Sos ile harmanlayınca kuru olcağını sanmıyorum daha önce davul fırın da çok yaptım aluminyum folyoya sarıp hayet de güzel yeniliyordu...

Peki şu fırında protein düşmesi işine açıklık getirebilirmisiniz ?
 
Kesinlikle mikro dalga alma etin tadi iğrenç olyor yiyemessin benden söylemesi
elektrikli izgara önenririm

Fırın neden lezzet olarak değerlendiriliyor anlamıyorum :)
Herkesin evinde olan birşey ve önemli olan tariflerle yapılması değil mi.?
Göğüsü direk atıcak değilim zaten.Şu Knorr'un felan tavuk sosları var çeşnileri,
içinden çıkan poşete sosu ve tavuğu atıp ağzını bağlıyorsun sonra fırına atıyorsun,çok yumuşak oluyor.(Mini-Midi fırın hariç bütün fırınlarda denedim daha önce)

Benim öğrenmek istedğim pratik mi,sağlıklı mı,protein değerinde düşme oluyor mu?

Youtube'da body yapanların hangi tavuk tarifi videosunu izlediysem mutfağında bu fırından var ve çoğu da fırınlama şeklinde yapıyor..(1. sayfadaki mesajımda var örnek bir video)
 
Back
Yukarı