Haşlanmış Tavuk Yemekten Bıktınız mı ? İçeri Gelin O Zaman

Arkadaşlar yoğurt yerine sütte koyabilirsiniz. Ayrıca tavuğu yüksek ateşte pişirirseniz suyunu salmaz ve kurumaz. Ben en buyuk ocakta ve en yuksek derecede pişiriyorum.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Çelik tencerede ağzı kapalı yapıyorum suyu buharlaşmıyor. Ateşi biraz yüksek açıyorum kendi suyunda pişiyor, tadı harika.
 
hocam teşekkür ederim bu işten anlıyorya benziyorsun sana bir soru daha sorayım yakalamışken :D
şimdi diyelim bi kaç şeyi karıştırıp tatlı yaptık diyelim
tüm karıştırdığımız şeylerin paket kalorileri bize tatlının kalorisini verir mi yoksa pişince iş değişir mi ?
 
hocam teşekkür ederim bu işten anlıyorya benziyorsun sana bir soru daha sorayım yakalamışken :D
şimdi diyelim bi kaç şeyi karıştırıp tatlı yaptık diyelim
tüm karıştırdığımız şeylerin paket kalorileri bize tatlının kalorisini verir mi yoksa pişince iş değişir mi ?
Estağfurullah. Öyle bilgili biri değilim.

Tüm kattığın besinlerin kalorisinin toplamına eşittir.
Kalorilerin su gibi buharlaşma veya pişince kaybolma özelliği olduğunu sanmıyorum.
Duymadım yani şu zamana dek :)
 
Ne güzel bir tariftir ya, bugün denedim, yanına pilav hazırlamamıştım belki çok beğenmem de denemiş olayım en azından diye ama yedikten sonra pilav da olaydı iyiydi dedim, bu mesajı atıp ikinci tavuk göğsünü yapacağım pilavla, çok zarara soktun beni çok. :)

Biftek gibi kesip denedim tavuk göğsünü, inanılmaz nefis oldu tadı. Kekik kokusundan sanırım ben bolca attım; pişerken ve sonrasında baharatlı cipslerdeki baharat kokusunu verdi, onlardan uzak durduğum için bir taşla iki kuş vurmuş gibi hissettim :D
 
Iste bu fazla iyiydi ☺ tesekkurler[DOUBLEPOST=1406477200][/DOUBLEPOST]
Bir çoğumuzun zorla yediğini ve bu tarifle tekrar tavuğa aşık olacağınızı düşünüyorum.

Öncelikle 1 tane teflon ızgara tava lazım.15 tl civarıdır piyasada.
Tarifimi 1 kilo tavuk üzerinden veriyorum.
Tavuğumuz sadece kemiksiz göğüs etinden lezzetli oluyor.Kasaplardan alırken ızgaralık derseniz, eleman yarım cm kalınlığında kesiyor.
1 kilo kemiksiz ızgaralık göğüs etinin içine 1 kaşık yağurt, 2 diş sarımsak ve göz kararı toz biberle (Pul biberde olabilir) kekik atıyoruz.
İyice harmanladıktan sonra pişmeye hazırdır. Tavaya az bi zeytin yağı dökün.1 tatlı kaşığı kadar yeterlidir.Her tarafına yayın.
Zaten tavuk suyunu bırakacaktır.Yağa ihtiyacımız ilk başta var.
Tavaya ilk attığınızdan 15 saniye sonra çevirin.Hafif pişmiş durur.Diğer pişmemiş tarafınada bunu uygulayın.Maksat tavaya yapışmasın.
Ocağın altı ne çok açık ne çok sönük olmasın.Ortalama 5 dakikada pişiyor zaten.
Sıcak sıcak yerseniz zaten sulu ve ağızda dağılan bi tatta oluyor.

Not: Sarımsak koku yapmıyor.Spordan önce bile rahatlıkla yiyebilirsiniz.Sos anneme aittir.

Iste bu fazla iyiydi ☺ tesekkurler
 
ben bu sabah yapsam çantama koyup okula götürsem öğlene kadar bozulur mu acaba?[DOUBLEPOST=1409832695][/DOUBLEPOST]ben bu sabah yapsam çantama koyup okula götürsem öğlene kadar bozulur mu acaba?
 
Şu hayatta en sevdıgım seylerden bırı lezzetli yemek yemekti. Vg saolsun yemek yemek artık iskence :D sabah 5 yumurta yagsız tatsız tuzsuz lor yulaf oglen tavuk, kepeklı makarna, aksam tavuk, gece lor pehh vallaha cok fedakarlıklar yapılan gercekten mesakatli bir spor. Demir gibi irade lazım :D Allah yardımcımız olsun ne dıyeyım :)[DOUBLEPOST=1417473986][/DOUBLEPOST]Tarif icin tesekkurler bu arada yagı az sos olarak bana ne önerebılırsınız? korı barbeku gıbı, gercekten zorluyor kac aydır tavuk yıyoruz gıdıklayacaz yav balıkda her zaman yapılmıyor evı kokutuyor ancak haftada bır, ton balıgı desen o tavuktanda buyuk ıskence + pahalı.
 
Back
Yukarı