ilac kullanmdan sampiyon olunmaz sunu cıkarın kafanızdan ya adam ilac kullanmamıs 3 kere sampiyon olmus diyosun kimseyi kandırma biyonik adam ozaman bu litarütürde böyle bisi yok ...
-Karasan; zaten idmana gitmeden önce ne kadar kaldıracağımızı bilmiyor muyuz? set-tekrar ve kaldıracaklarımız...Bunlar daha önceden planlanmış konular değil mi? Maksimal kilonu biliyorsan,hacim almak için çalışacağın kilo bellidir,senin dedeğin gibi %60-&80-85 gibi... Bu hesaplamayla çalışmıyor muyuz zaten?Bu tar yöntemi kullanan bir çok eski şampiyon var.
Bill Pearl, 5 kere Mr. Universe olmuş efsane, bir idman ağır ve daha az tekrar, diğer idman hafif ve çok tekrar.
Gene bir Mr. Universe John Isaacs'ta bunu yapmış bir vücutçu, onun kayınbiraderi3 kere Mr. Universe olmuş Reg Park aynı şekilde ağır ile hafif idmanları bir haftalık süreçte uygulayan çok önemli bir isim.
Bu adamlar çok az ilaçla, hatta Bill Pearl belkide hiç ilaç kullanmadan muazzam vücutlar inşaa ettiler.
Bu yüzden dediklerinde büyük bir uygulanabilirlik var.
Eleştirilecek yanları ise, modern, "dönemsel idman" yöntemine göre ilkel bir yöntem olması.
En ideali ve maalesef forumda belkide kimsenin uygulayamadığı yöntem olan "dönemsel çalışma" aslında en ideal antrenman yöntemi.
Buna göre, çeşitli çalışma fazları olur, ve çalışma yükü, sistematik olarak değiştirilir.
Vücuda yapılacak baskı, ise kilo, tekrar ve set sayısı ile ölçülür.
Kilo derken, tek tekrarla yapılabilecek maksimum kilonun yüzdeleri çalışma yükünü belirler.
Mesela hacim antrenmanlarına yüzde 55-60'lık bir yüzde ile başlanır.
Bu aşamalı olarak %80-85'lere çıkar.
Over train olma derdi olmaz.
Herşeyi önceden bilir insan.
Önce kondüsyon, sonra hacim, sonra definisyon gibi fazlar vardır.
İnsanın ne yapacağını bilmesi, idmana giderken ne kadar kilo basacağını bilmesi aslında başarı için çok önemli artılar.
Ancak bu sistemi oturtmak zor ve ben buna göre çalışan kimseyle tanıştığımı hatırlamıyorum.
Genelde içgüdüsel çalışılıyor.
Bu nedenle birisi 150 basınca olay oluyor, Amerikada ise, dönemsel çalışma çok yaygın, bu nedenle kürsüz 150 basmak orada olmayacak bir olay olarak görülmüyor.
Küre girenler ise +200 kilolara çıkıyorlar, bu sistematik idman olmadan pek yapılabilecek şey değil.
Vallahi sen nasıl sokakta 2.72'lik adam görmüyorsun ama biliyorsun ki, bu dünyada öyle bir adam yaşamış.ilac kullanmdan sampiyon olunmaz sunu cıkarın kafanızdan ya adam ilac kullanmamıs 3 kere sampiyon olmus diyosun kimseyi kandırma biyonik adam ozaman bu litarütürde böyle bisi yok ...
Çok güzel olmuş, simdi cikmam lazım, bu konuda konusalim, bence önemli bir konu.-Karasan; zaten idmana gitmeden önce ne kadar kaldıracağımızı bilmiyor muyuz? set-tekrar ve kaldıracaklarımız...Bunlar daha önceden planlanmış konular değil mi? Maksimal kilonu biliyorsan,hacim almak için çalışacağın kilo bellidir,senin dedeğin gibi %60-&80-85 gibi... Bu hesaplamayla çalışmıyor muyuz zaten?
-Dediğin gibi;önce kondüsyon..Setlerde zorlanmamak,set aralarını kısa tutmak,idmanın sonuna kadar tam verim olmasa da ona yakın bir devirde çalışmak için.. Bu faz bence çok uzun sürmez.Bu konuda form tutmak en fazla 2 haftayı alır(temeli olanlar için..)
Daha sonra hacim..Hacim aldıktan sonra da definasyon..Zaten bu şekilde bir stratejimiz var genelde.En azından ben bu şekilde bir yol çizdim kendime ve herkesin de böyle düşünüp,böyle uyguladığı kanaatindeyim.
-Yoksa ben dediklerini yanlış mı anladım?
(Yazım sıkıcı olmasın,rahat okunsun düşüncesiyle renklendirmeye gittim. İnşallah başarılı olmuşumdur)
-Karasan konu unutulmadı inşallah. Araya kaynamasından korkuyorum...Çok güzel olmuş, simdi cikmam lazım, bu konuda konusalim, bence önemli bir konu.