balcis
Üye
tamamıyla yanlış bir tutum.
titremenin özelliklede bu sporu yapalı bayaa oluyor vede vucudun bu ağırlıklara direnç sağlamışsa tek nedeni kaslardaki magnezyum eksikliğidir. başka bir açıklaması yoktur. magnezyum vucutta calsiumdan sonra en çok bulunan mineraldir. ortalam günlük 400 mg normal insan ların alması gerekmektedir. artı belirtileri gözlerde seğirmeler ve istem dışı reflexlerdir. vucud kaslarında akut ( ani oluşumlu hareketler ) omurlik refklexkeri gibi .
ayrıca antrenmandan sonraki 5 dakidaka ani ağrılı baş ve göz ağrınız oluşmaktamı ve nefes darlanması gibi daha doğrusu çiğerlerinizin hepsini dolduramama hissi.
enerji kaubınız olduğunu söylediğiniz an bu teşhisi koymuş bulunmaktayım çünkü günlük alımlarınızda bile magnezyum eksikliği oluşmaktadır. magnezyum kaslarda enerji taşınması rolü üstlenmektedir hatta kalp krizi vakkalarında magnezyum verildiğini gördüm çoğu spazmlara ( istem dışı kasılmaların ) nedenidir. ve kalbin daha oksijenle çok iş yapmasını sağlamakta. ve hücre içerisindeki mitekondrilere daha fazla enerji aktarımını sağlamakta bilimsel olarak sabittir. "a" dır. karbonhidreatlarla direct alakalıdır.
size tavsiyem magnezyum ve calsium takviyesi almanız.
atakan bilgilendirmelerin için teşekkür, ben de bir şeyler öğreniyorum yazdıklarından yalnız tutumumun yanlış olduğu fikrine kesinlikle katılmıyorum; izah edeyim.
üstte renklendirdiğim cümlende "özellikle de bu sporu yapalı bayağı oluyorsa" mealinde konuşmuşsun; arkadaş daha ilk gün çalışmış ve yoruluyorum anlamında konu açmış; özellikle vurguluyorum daha ilk günü adamın; 1. ben de demişim ki özellikle kaslarını kimi ters pozisyonlara getirdiğinde ufak bir titreme oluyorsa normal, ayrıca bonatschi'nin (her yerde özel önemini vurguladığı) ve burada da bahsettiği çok önemli beslenme konusuna vurgu yapmışım.
sense öncelikle özellikle uzun süre yapanlarda deyip arkadaşın ilk günü olduğunu gözardı etmişsin. bence arkadaşın ciddi anlamda durduk yere bir titremesi vs yoksa çok ciddiye alınacak bir durum -henüz- yok. titremeleri-kasılmaları normalde de olursa ve daha sürerse verdiğin değerli bilgiler geçerli olacaktır. aksi halde erken daha. dediğim gibi bilgilerin değerli ve eminim doğrudur, ancak teşhis için erken; bilmem anlatabildim mi?