Çalışmak Testesteron Arttırırmı ?

Merhaba arkadaşlar.Günde 8-10 saatlik bi zaman diliminde iş yerinde çalışmak testesteron seviyesini artırır mı ? Yaptığım iş masa başı tarzı değil,sürekli ayakta ve hareket halinde olduğum bi iştir.(Servis elemanı)
Bu iş bendeki testesteron seviyesini artırır mı ? Etki edermi ?

Ayrıca masabaşı işlere göre daha fazlamı etki eder yoksa nispeten arasında fark yokmudur ?

Sonuçta güç sarfiyatı olan bir iş.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Kısa sürede yüksek efor sarfettiren işler testesteronu arttırır, vg,powerlifting vs gibi. Uzun süreli,aralıksız ve az efor sarfedilen işler de tam tersi kortizol hormonu sebebiyle "düşürebilir", uzun mesafeli maraton koşmak gibi. Senin durumun ise nötr, herhangi bir etki etmez :D

Testesteronu arttırmak istiyorsan 2 şey yapacaksın.

1. Ağır iş ( Vücut geliştirme)
2. Dengeli beslenme

Kesinlikle artar.

Kısa sürede yüksek efor sarfettiren işler testesteronu arttırır, vg,powerlifting vs gibi. Uzun süreli,aralıksız ve az efor sarfedilen işler de tam tersi kortizol hormonu sebebiyle "düşürebilir", uzun mesafeli maraton koşmak gibi. Senin durumun ise nötr, herhangi bir etki etmez :D

Testesteronu arttırmak istiyorsan 2 şey yapacaksın.

1. Ağır iş ( Vücut geliştirme)
2. Dengeli beslenme

Kesinlikle artar.

Peki hocam bi kaç makale okumuştum.Sarımsak,brokoli,kırmızı etten bahsediliyor bunun faydası olur mu ?

Merhaba arkadaşlar.Günde 8-10 saatlik bi zaman diliminde iş yerinde çalışmak testesteron seviyesini artırır mı ? Yaptığım iş masa başı tarzı değil,sürekli ayakta ve hareket halinde olduğum bi iştir.(Servis elemanı)
Bu iş bendeki testesteron seviyesini artırır mı ? Etki edermi ?

Ayrıca masabaşı işlere göre daha fazlamı etki eder yoksa nispeten arasında fark yokmudur ?

Sonuçta güç sarfiyatı olan bir iş.

Yorumlarınızı bekliyorum.
Oyle bir sey olsaydi Turk erkegi dunyada testosu en yuksek olan erkegi olurdu :) 24 saat calisiyoruz...

Hocam ne sıklıkla tüketmeliyim ? Ben kafama göre şöyle bi düzen yaptım

Bir gün 1 kase fındık
Birgün 3-4 diş sarımsak
Birgün 1 tabak brokoli

Dönüşümlü olarak böyle tüketiyorum.
Diğer günlerde de mümkün olduğumda kırmızı et yemeye çalışıyorum şu anda aktif halde spor yapmıyorum yediklerimin faydası olurmu ?

Back
Yukarı