Çinko Alımı

Arkadaşlar merhabalar sol omuz bölgemde yırtıklar var 4 tane uzun biraz bu yırtıklara çinko iyi geliyormuş diye okudum. Çinkonun baya vücuda yararı varmış araştırdım. Bende eczaneden zinco 220 50mg 40 kapsül çinkoyu aldım. Günde 25 mg'a kadar alımı yeterli oluyormuş. Bu haplarda kapsül şeklinde olduğundan içini açıp yarısı döküp kapatıp içtim. Sizce zararı olur mu ? Ya da başka bir yöntem mi kullanayım?
 
bu şekilde bir uygulama olmaz. bence öyle yapmada iki günde bir olacak şekilde al çinkoyu. yani 50 mg kapsulun var. bir gün iç bir gün içme şeklinde kullan.bende mnk zinc var. 25 mg tablet şeklinde. hergün bir tane çinko , bir ginseng , birde tribulus içerim. uzun sure kullandınmı vucuda olumlu etkileri var gerçektende
 
arkadaşlar başka yorum yapacak olan yok mu kullanan var mı çinkoyu çatlaklarda işe yaradı mı ? bilgilendirirseniz sevinirim.
 
Cinkonun catlaklar ustunde bir etkisi ne yazik ki yok, varolan catlaklar icin estetik lazer teknikleri mevcut olup, gelecektekileri onlemek adina dus sonrasi badem yagi, vucut yag ve balsamlari vucuda uygulanabilir.

Cinko genel manada testosteron seviyesini arttirdigina inanilsada bilimsel olarak ancak dusuk miktar cinko bulunan metabolizmalarda normal seviyeye cikarmak suretiyle testosterona faydasi dokundugu kanitlanmistir.Ama destek olarak alinmasinda fayda gorulmektedir.

Bir çok besinde fazlasıyla bulunan çinko minerali bağışıklık sisteminde anahtar rolü oynar, zinde yapar, verimli yapar. Akyuvarların, antikorların oluşmasında payı vardır. Bağışıklık sisteminin bu askerleri bizi hastalığa neden olan virüslerden koruduğu gibi zehirli maddeleri de zehirsiz hale getirmede yardımcı olur.

Bağışıklık sisteminin düzenli çalışabilmesi için vücutta bol miktarda çinko bulunması gerekiyor. Yaraların iyileşmesi, görme duyusunun güçlenmesi diyabet hastalığı, böbrek hastaları, çinko eksikliği tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Çinko eksikliği sizi enfeksiyon hastalıklarına karşı savunmasız bırakır. Ayrıca tat ve koku duyularını da zayıflatır. Kırmızı et, karaciğer yumurta, deniz ürünleri, fasulye, bezelye ve fındık bol miktarda çinko içerir.

ÇİNKO NELER YAPAR? Hastalığın kol gezdiği kış aylarında soğuk algınlığı ve gribe karşı çok etkilidir. Çünkü bakterilere ve virüslere karşı savaş açar ve sonuçta bu hastalıklara karşı çok zayıf olan kişilerde bu tehlikeyi azaltır. Akneye karşı da çok etkili bir mineraldir, A vitamininin kimyasal bileşimini harekete geçirir ve mikrop öldürücü etkisi akne sivilcelerinin kaybolmasını sağlar. Fakat çinkonun yararları bununla bitmiyor. Hücre yenilenmesinde payı olduğu için cildi de güzelleştirir. El tırnaklarını sertleştirir ve saçı kuvvetlendirir, nörodermitisi ve uçukları hafifletir. Adet görme ağrılarını hafifletmesini, kısırlığa karşı etkili olmasını da diğer özellikleri arasında sayabiliriz. Ve amalgam gibi ağır metalleri de vücuttan atar.

ÇİNKOYA NE KADAR İHTİYACIMIZ VAR? Çinkoya olan ihtiyacımız bir çok faktöre bağlıdır. Çocukların ve gençlerin yetişkinlere oranla daha az ihtiyacı vardır. Hastaların sağlıklı kişilerden daha fazla ihtiyacı vardır. Stresli tiplerin de sakin kişilere oranla ihtiyaçları daha fazladır. Alman Beslenme Cemiyeti yetişkinler için günde 15 mg öneriyor. Çinko kürü yapmak isteyen üç ay boyunca günde 20-30 mg almalıdır. Prensip olarak ise kadınların çinkoya olan ihtiyacı erkeklerden daha fazla değildir. Gebe ve emziren annelerin ihtiyacı biraz daha fazla olabilir. Çocuklarda çinko azlığı gelişme ve büyüme bozukluğuna yol açabilir.

DENGELİ BESLENME YETERLİ Mİ? Her zaman yeterli değildir. Çinkonun barsak yoluyla alınması herkes için farklıdır. Besinlerin bileşimi de bunda önemli bir rol oynar. Vücut çinkoyu bol proteinli hayvansal ürünlerden aldığında bol lifli bitkisel yiyeceklerden aldığından daha iyi değerlendirir. Bu nedenle vejeteryenler genellikle vücutlarındaki çinko azlığından şikayetçidirler. Sporcular ve şeker hastaları için de aynı şey geçerlidir.

ÇİNKO AZLIĞI NASIL ANLAŞILIR? Özellikle enfeksiyonlara karşı zayıf olma çinko azlığının en önemli belirtisidir. Bunun dışında çocuklarda öğrenme yeteneğinin sınırlı olması, büyümedeki aksaklıklar, saç dökülmesi, kısırlık, soğuk eller ve ayaklar, koklama ve tat alma duygusunun sınırlı olması, tırnaklarda beyaz lekeler de çinko azlığının diğer belirtileridir.

ÇİNKO EN FAZLA NELERDE VAR? (100 gramda)

İstiridye 7 mg ..Peynir 2-4 mg .. Sığır eti 5 mg .. Sütsüz çikolata 2 mg .. Kuru fasulye 3 mg ..Yumurta 1.5 mg .. Mısır 2.5 mg ..Brüksel lahanası 1 mg.. Karides 2.3 mg .. Brokoli 1 mg..

Alinti:http://www.genetikbilimi.com/genbilim/cinko.htm
 
çinko sperm üretimndeki c vitaminiyle beraber baş aktördür. çatlakları bilemem. ama sperm sayınız baya artacaktır:) kullanımına gelince ilaç prospektüsünü okuyunuz.
 
okudum çoğu sitede hamile çatlaklarınada iyi geldiğini yazıyordu onun için kullanmaya başladım peki kapsülün yarısını boşaltıp içmemde bir sakınca var mı ?
 
Back
Yukarı