Çok Sıska İken Çok Kalıplı Hale Gelmek Mümkün mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan musdem
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

musdem

Üye
baya bir zayıf ve sıskayım. parmaklarım, bileklerim vs. çok sıska. Bu haldeyken beslenme ile baya bir kalıplı hale gelmek teknik olarak mümkün mü?

kilo aldıran karışımlar var; dondurma, fıstık ezmesi, bal, tahin vs. Kilo almak kolay. önemli olan temiz bir şekilde kilo almak. Yağlanmamamak için. Kaliteli karbonhidratlar vasıtasıyla kilo almak. Kompleks karbonhidratlar internette araştır bulursun. Bol bol onları tüket. Günde 700 800 gram karbonhidrat alabilirsin. Bu sizin özelinizde tabi.[DOUBLEPOST=1557063278][/DOUBLEPOST]ayrıca belirteyim ben 78 kiloydum şimdi 107 kiloyum; baya da iriyim. Teknik olarak mümkün yani. Ben ilaçlarla kilo adım tabi ama sonuçta zayıf birisinin irileşebildiği teknik olarak kesin .

Son düzenleme:
Kadınlarda neden illa güzellik sorusunun cevabıyla aynı cevap.

İşte ben de o kadınlardan değilim mesela.
Tutkuysa,idealse evet insanlar kendini spora adayabilir fakat kişisel kaygılardan ötürüyse çok gereksiz.
Bir insanın kendini geliştirmesi ve daha sağlam bir duruşa sahip olması için bir sürü yol var,illa body şart değil

bende de güçlü olma arzusu var; kendimi iyi hissedebilmek için akranlarımdan güçlü olmalıyım. Psikolojik bir şey.[DOUBLEPOST=1557154846][/DOUBLEPOST]zayıfken herkes seni hor görür; ezer seni. Bu belki kadınlarda az görülen bir şey. Ama erkeklerde çok olağan.

bende de güçlü olma arzusu var; kendimi iyi hissedebilmek için akranlarımdan güçlü olmalıyım. Psikolojik bir şey.[DOUBLEPOST=1557154846][/DOUBLEPOST]zayıfken herkes seni hor görür; ezer seni. Bu belki kadınlarda az görülen bir şey. Ama erkeklerde çok olağan.

Küreselleşen ve bir bir seküler bir hal alan toplumlarda güç demek bilgi birikimi demek artık.
İnsanlar bilginin kıymetini yavaş yavaş anlıyor.
Saf güç rafa kaldırıldı.

Tr de de bu hakimleşiyor.
Sahsen ben dünyanın en iyi vücutlusu da olsa boş bir tenekeyse muhatap olmam.
Fakat dolu bir insansa, vücudu karizması vs. çok enterese etmez beni.
Bilgiye verilen değerin artması ile bir şeyin hakimleşmesi tamamen ayrı.
İnsanlar daha bilinçli, bilgiye verilen değer daha fazla ancak hakimleşme durumu yok. Türkiye'de bilime ve bilgiye verilen değerin düşük olduğunu çevremdeki birçok akademisyenden de duyuyorum. Son kısımdaki yaklaşımınız güzel olsa da, hakimleşme konusuna katılmıyorum.

İnsanlar hala güçe tapıyor maalesef. Güçlü nerdeyse ona yanaşıyor. Hele Türkiyede yalaka çok. Şu anda günümüzün en modern toplumları bile aslında ilkel güdülerle yönetiliyor. Unutulmamalı ki hukuk güçlülerin yazdığı bir sistem silsilesidir. (Harp okulunda hukuk öğretmeninin tahtaya yazdığı ilk şey) Eşitlik adalet lafta sadece. Her konuda güçlü olucan; bilgi birikiminle de tabi.

İyi beslenme, doğru ve uygun antrenman teknikleri, iyi dinlenme ile neden mümkün olmasın?

Ben yirmili yaşlarımdayken inanılmaz sıskaydım. Uzun ve ince bir şeydim. Kaburgalarım sayılıyordu.

Şu anda kırklı yaşların başındayım. Bir yıl kadar evde kendi kendime spor yapmaya çalıştım (dambıl, şınav, mekik vesaire), bir yıldır da spor salonunda düzenli olarak antrenman yapıyorum. Bir yıl içinde çok şey değişti.

Anlatmak istediğim şeyi fotoğrafla desteklemek için ekte fotoğrafımı paylaşıyorum. Fotoğrafta soldaki halim 2014 yılındaki görüntüm. Sağdaki ise geçtiğimiz aylardaki halim. Arada beş yıl var. Bu sporu bir buçuk iki yıldır adam gibi yapıyorum.

Eklentiler

• PicsArt_02-26-02.07.15.jpg
    PicsArt_02-26-02.07.15.jpg
    100,6 KB · Görüntüleme: 467
Mesajlar için teşekkürler.

Hangi kız arkadaşımla bu konu hakkında muhabbet etsem hepsi @ScarlettFox sizin görüşlerinize sahip bu hiç şaşmıyor neredeyse fakat iş gerçeğe gelince hiçte böyle olmuyor. Burada tabi yığınla kas kütlesinden bahsetmiyorum ben baya zayıf olduğum için normalinde altındayım. Tecrübe ve gözlemlerime göre bunu kızlar gerçekten önemsiyorlar.

İşte ben de o kadınlardan değilim mesela.
Tutkuysa,idealse evet insanlar kendini spora adayabilir fakat kişisel kaygılardan ötürüyse çok gereksiz.
Bir insanın kendini geliştirmesi ve daha sağlam bir duruşa sahip olması için bir sürü yol var,illa body şart değil
erkeklerde çok sıska çelimsiz olmak özgüvensizlik getirir tamamen psikolojik buna yapacak bişey yok, herkes kendiyle barışık değil

baya bir zayıf ve sıskayım. parmaklarım, bileklerim vs. çok sıska. Bu haldeyken beslenme ile baya bir kalıplı hale gelmek teknik olarak mümkün mü?
Elbette mümkün. bir zamanlar bende çok sıskaydım yani 174 boya 58 kilolara düştüğüm oldu. 5 aylık düzenli beslenme ve çalışma sonrasında bir genç nasıl olması gerekiyorsa öyle oldum. Devamında ise gayet şık bir görüntüye kavuşmuştum. Şuan ise göbekli bir gencim ve geçirdiğim trafik kazası sonrası sol kolum ameliyatlar nedeniyle incecik kaldı ama göbeğim hala var :D Sporuda bence başkaları için değil kendin için yap sağlıklı yaşam için verimli bir gün geçirmek için stres atmak için güzel vakit geçirmek için hobi olarak vs vs ama asla birilerine güzel görüneceğim diye yapma. "Öz güvenin içinde olsun vücudunda değil."

Back
Yukarı