Tuna yaşın daha 15. Şu an sadece whey protein kullansan yeterli olacaktır. Gerisine şu a için gerek yok. Ayrıca daha ergenlik çağındasın ve kanındaki testeseteron seviyesi grafiğin tepe noktasında yani ne yapsan büyüyeceksin yeterki iyi beslen. Ayrıca karbonhidrat alımıyla ilgili korkma. Hacim kazanmak kilo vermekten çok daha zor. Onu da yaza doğru halledersin. Whey protein kullanmanı tavsiye ederim. Onun dışında pohaçanı okuldan alıyorsun herhalde. Ben pastaneden kepekli alıyordum hem yağı az hem kaliteli ve yavaş sindirilen karbonhidrat için. Birde unutmadan, anabolik duruma geçebilmek için yani kas inşaa için biraz kalorilerde artma olacak ama önemli olan bu kalorilerin şeker gibi gıdalardan gelmemesi. Hatta mümkünse beyaz unu da azalt ve yulaf, kepekli ürünlere yönel. Bunun dışında boyum kısalcak diye korkma 100kg squata girmedikten sonra kemik uçlarında sertleşme olmaz ve boyun uzamaya devam eder. Hatta ağırlık çalışmasıyla zaten çok yüksek olan büyüme hormonu seviyeni bir üst seviyeye çekersin ve sonuçlarıda güzel olur. Ayrıca bu kadar hormon demişken bunlar ayıca senin metabolizmanı ateşleyecekler. Yani günlük kalori ihtiyacın 2000 gibi saçma bir rakam değil. 2500-3000 i bile görebilirsin ama yeterki kaliteli besinler olsun. Bunlar dışında antreman sonrası whey içerken yanına kesinlikle muz veya jelibon ekle basit şeker için. Bu da senin antreman sonrası kas yıkımını azaltıp daha hızlı kas inşaa etmeni sağlayacaktır.
Bence loru tüketirken ince bir dilim kepek ekmeği,lorun üzerine azıcık ismini tam bilmiyorum siyah ufak ufak oluyor susam gibi ondan dökün ve yanında da bir bardak süt ile muhteşem gidiyor
Ben 200-250gr kadar loru 4-5 yumurta ile karıştırıp pişiriyorum. Sahurda da yumurta sayısını 8 e çıkartıyorum.
Tuna yaşın daha 15
Yeni gördüm yaş 15 değil, body de 15. ayımdayım yaş 18, kasımda 19 olacak. Lise 4 deyim 1 yıl hazırlık okudum. Yanlışlık olmuş. Galiba buna göre supplement önerimi yaptınız.
Buna göre yine sadece whey mi alıyım yoksa whey + birşey alayım mı ?
Casein'i pek sevmedim kullanış amacı vs.
casein'i proteini çok önemlidir gece sen yatarken beslenemediğin için kas yıkımına uğruyorsun bunun olmaması için lor peynir filan yiyecek veya casein proteini alıcaksın amaç zaten geç sindirilmesi bu sayede uyku esnasında kaslarını yıkıma karşı korursun