Amerikalılara spor yaptırıyor
Dünya Vücut Şampiyonu Adsay, şişman ABD’lilere hocalık yapıyor
Spora yıllarını veren vücutçu Önder Adsay, New York’da Bally Clup’da antrenörlük yapıyor. ABD’de daha önce de bir çok ünlü sinema yıldızını çalıştıran Adsay’a ABD’liler ilgi gösteriyor
Türk sporcuları artık yabancılara eğitim vermeye başladı. Bunlardan biri de 1973 Ağrı doğumlu Önder Adsay. Yıllardır Amerika’da yaşayan Adsay, üç kez dünya vücut şampiyonu, iki kez de Avrupa şampiyonluğu elde etmiş. Türkiye Vücut Federasyonu yetkilileriyle temas kuramadığından dolayı üzgün olduğunu belirten Adsay, şunları söylüyor: ‘ABD’de ciddi bir ilgi görüyoruz. Bundan sonra ülkemde spor çalışmaları yapmak istiyorum.’
Hazırlık yapıyor
Spora yılarını veren Adsay, Adsay, New York Manhattan 32. Street’te bulunan Bally’s Club’te antrenörlük yapıyor. ABD’de daha önce de bir çok ünlü sinema yıldızını çalıştıran Adsay’a ABD’liler ilgi gösteriyor. İki ay sonra yapılacak dünya vücut şampiyonasına hazırlanan sporcu, Türk bayrağını dalgalandırmak için tüm hünerlerimi gösterecek.
Önder Adsay, ilk ve orta eğitimini Ağrı’da lise eğitimini de İzmir’de tamamlar. Ardından vücut geliştirmek için spora başlayan Adsay, bir yıl sonra gösterdiği başarı üzerine Türkiye Vücut Şampi-yonası, daha sonra da Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanır. On bir yıl önce New York’a gelir. Uzun bir aradan sonra yeniden yarışmalara katılır. Performansı ile dünya birincisi seçilir. Ardından iki kez üst üste dünya şampiyonluğunu elde eder. Türk bayrağını bu kez New York’ta dalgalandıran Önder Adsay, arka arkaya gelen başarıların kendisini mutlu ettiğini ifade ediyor.
Kilo sorunu
ABD’de yaşayan insanların en büyük probleminin kilo olduğunu kaydeden antrenör Adsay şunları söylüyor: ‘Kendi geliştirdiğim bir diyeti buradaki insanlara uyguluyorum. Olumlu sonuçlar alıyorum. Amerikalılar rahatlarına çok düşkünler. Yediklerine dikkat etmiyorlar. Obezite burada çok büyük bir sorun. Spor ve kendi geliştirdiğim diyet programıyla Amerikalıları zayıflatmaya çalışıyorum.’
Star Gazetesi
29.01.2006