ÖNEMLİ: Bir (1) Ay oldu kaslarımdaki ANORMAL değişiklikler ve sorularım!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nopbody
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba deneyimli arkadaşların yardımlarını bekliyorum;

Benim henüz 1 ay oldu başlayalı, örneğin,

1.Arabada giderken direksyonu tam tur çevirirken koluma ağrılar giriyor belirli bölgelere (omuz, kol bölgeleri).. Böyle şeyler başlamadan önce asla yaşamadım. sanki biraz daha zorlansa sakatlanacak gibi hissediyorum.

2.El frenini çekerken omuzum sakatlandı.. 1 hafta omuz ağrısı çektim.

bunların sebepleri nelerdir? yanlış birşey mi yapıyorum yoksa şuan kaslarımın en hassas zamanlarımı? Neden hassaslar bukadar ve bunları neden yaşıyorum.

İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler..

kaslarının ağırması büyüdüğüne işarettir.ilk zamanlar böyle olur.benim,ellerimi sabunlarken bile ağrıyordu kollarım..problem yok,fazla ters hareket yapma.alışıcak kasların zamanla.

kaslarının ağırması büyüdüğüne işarettir.ilk zamanlar böyle olur.benim,ellerimi sabunlarken bile ağrıyordu kollarım..problem yok,fazla ters hareket yapma.alışıcak kasların zamanla.

aslında ağırmasından şikayet etmiyorum, neden ters hareket sonucu böyle sakatlanmalar oluyor onu merak ettim, ve bu nekadar sürecek

kendimi sakatlamaktan korkuyorum, ağrılar giriyor sanki daha fazla zorlarsam sakatlanacakmışım gibi hissediyorum

Vucudun hamlık evresınde yanı spora, agırlıklara alısma evresınde..

Yenı basladıgın ıcın hafıf calısıyorsun ılerıde cok cok daha agır calısacaksın ama o zamanlar bu kadar agrı ve kütük gibi hissetme olayı olmayacak.. Cunku o zaman vucudun spora alısmıs olacak ama su an alıskın olmadıgı agır bır rutınde vucudun.. Bu yuzden bu agrılar vs..

Isınmaya ve ıdman bıtımı sogumaya 5er dk ayırman bu agrıları azaltacaktır.. Idman yaptıgın gun ıdmandan sonrakı saatlerde (kas sıcakken) sık sık gerin, streching yap.. Bununda etkısı oluyor kütük gibi hissetme konusunda, kendı tecrubelerım..

1-2 haftaya gecer dıye dusunuyorum.. Beslenmenı de ıyı ayarla.. ;)

hidrolik direksiyonlu bir araba al bence. ısıtıcı jeller ve antrenman sonrası stretching kas ağrılarını azaltır. yeterince dinlenmiyor da olabilirsin.

Back
Yukarı