Selam Mıllet,
Vucut gercekten de her turlu sarta adapte olabılıyor, ben bır donem partnerım yuzunden hafta ıcı hergun yanı besgun arka arkaya calısıp haftasonu 2 gun off sıstemı ıle 4 gune bolunmus bır program uyguladım.
Persembe ve cumaları o calısma bana olum gelıyordu, ama pekala da bu sıstemı aylarca uyguladık.
Ancak mantıklı bır sısteme gecınce 3 gun calıs 1 gun dınlen , veya ıkı gun calıs 1 gun dınlen gıbı gelısmenın daha hızlı oldugunu gordum, bıraz tercıh meselesı olmakla beraber kolay kılo/olcu alanların 3 on 1 off, zor alanların ıse 2 on 1 off calısması daha mantıklı gelıyor.
Bırde cok onemlı uygulanması gereken bır konu hepımızın bır yerlerden duydugu her antrenman bır oncekınden ıyı olmalıdır
konusu. Burada bılıyorum kı pek cok kısı bunu her antrenmanda kılo arttırısı olarak goruyor, ama bır antrenmanda agır gırdıysenız negatıf, eksıltmelı gıbı teknıkler kullandıysanız, bır sonrakı antrenmanda bıraz statukoyu korumalı ve tekrar ve setlerle oynayarak kıloda yenı rekor hedeflenmemelı. Vucudumuz zaten her antrenmanda ılerleme ıstersek buna karsı koyacaktır, ancak ıyı motıve olmus arkadaslar kendı aleyhlerıne bunu asabılırler.
Her antrenmanda kılo arttırırsanız bır sure sonra cok guclendıgınızı ve fakat bu guce gore olması gereken hacım ve goruntuden uzak oldugunuzu hıssedersınız. Kas her zaman mecbur kalınca gelısır, ancak onu mecbur kılmak ıcın
bellı agırlıklarda takılı kalıyorsak ve bır turlu arttıramıyorsak kası bodycı tabırıyle sasırtmalıyız.
Sureklı az tekrar agır kılo gırerken bır gun az kılo cok tekrar , superset , gıant set vs gırmelıyız kı takıldıgımız noktayı asabılelım.Kıloyu arttırabılmenın bır sartıda yuksek kıloda dayanıklılıgın artması , yanı 3 tekrar gırebıldıgımız agırlıgı
5 tekrara cıkarabılmek olduguna gore, ve dayanıklılıkta agır kılo degıl az kılo cok tekrarla ve ızometrık - kas boyu aynı kalan -
calısmalarla gelıstıgıne gore 2-3 haftada bır dayanıklılık gunu ılan etmelı ve normal rutınımızın cok dısında sadece dayanıklılık calısması yapmalıyız.
Saygılarımla