• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Özden Özdoğan 2001 Türkiye Şampiyonu

neden kızayım ki. stonebabybody, güzel demişsin

redblood. sana tabiikide yardımcı olurum, benim işim bu benim kendim gibi türkiye 1. türkiye 2. öğrencilerim var.

redblood: bu kadar az yer bu kadar çok kardiyo yaparsan yanlış yaparsın.yağ kaybedim derken kaslarınıda kaybedeceksin.kilo verirken kas ölçünü artırmaya nedersin.yani önce yağları yakim sonra kas yapmaya başlim dersen olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
thymus samsunda hangi salondasınız? tatillerde samsuna gelince antreman aksıyor. olmazsa salon olarak oraya geliriz. dereceli bir müsabık olarak sizden iyi bilen olmaz samsundaki salonları.

vucutcu dieti.müsabık yani. komplex kabonhidratları sık sık azar azar yerseniz. ve her öğünde ölçülü protein alırsanız.vucut kg mınız başına 3 g. basittşekeri tamamen keser ve beslenmenizden yağı tamamen çıkarırsanız ve dieti aceleye getirmez uzun bir zamana yayarsanız(diet ne kadar yumuşak bi seyir izlerse adaleler okadar keskin ve zirveli olur.)
kilo verirken yağ kaybederken vucudunuzun kas yoğunluğunu artırırsınız ben yarışmalarımda bu metodu kullanırım.

vucutcu dieti.müsabık yani. komplex kabonhidratları sık sık azar azar yerseniz. ve her öğünde ölçülü protein alırsanız.vucut kg mınız başına 3 g. basittşekeri tamamen keser ve beslenmenizden yağı tamamen çıkarırsanız ve dieti aceleye getirmez uzun bir zamana yayarsanız(diet ne kadar yumuşak bi seyir izlerse adaleler okadar keskin ve zirveli olur.)
kilo verirken yağ kaybederken vucudunuzun kas yoğunluğunu artırırsınız ben yarışmalarımda bu metodu kullanırım.

antreman sonrası basit şeker almamak yorgunluga yol açmazmı ? özellikle uzun süreli diyetlerde bariz şekilde yorgunluk belirtileri baş göstermezmi ? .....antreman sonrası vucudu kendine getirmek için ekstradan ne yapabiliriz mesela ?

pirinç her şeyin ilacı tabi bu sporda. kütleye ihtiyacım olduğunda.yani of sezonda antrenmandan sonra meyve şekeri alırım kısacası meyve yerim bol.ama ben diette basit şeker kullanmam.bu meyve de olsa, yarım diet dediğimiz sıkı diete geçiş dönemlerinde de meyveyi idman sonunda yerim ama iş keskin adalelere gelince şeker asla almam.unutma meyve de doğanın şekerlemesidir. basit şeker vucudu bozar.dediğim şekilde beslenin pirinci yağsız ve azar azar sık sık yeyin yeterli derecede proteininizi alın.sebzede sınırlama yok. o zaman enerji kaybı yaşamazsın. tabi bide nasıl antrenman yaptığınızda
önemli zamana bırakın ve değişimi görün. BU SPORDA NE YERSEN OSUN.
fitness vucudu istiyosanız. bu beslenmeyle olur.

tşkler thymus ...peki bu keskin diyet esnasında müsabık olmayan natural bi sporcu ne şekilde kardiyo yapmalı....uzun süreli düşük nabız atım sayısı olan kardiyomu yoksa kısa süreli yüksek nabız atımlı kardiyomu tercih edilmeli ?

kardiyo olarak bisikleti tercih et. intervaller kullanarak . (interval ara ara baskı altına almak)
bisiklette senin yaşında 120 ile 130 arası nabız iyidir.kısa vadeli cardiolarda sonuç alamazsın. en az 45 dk pedal bas basamıyosanda yavaş yavaş bunun için form tut. bu süre içinde intervalleri 3 ile sınırlı tut.daha sonra nabzını sabitle ve devam et benim tavsiyem 1 saat bisiklet sürmen eğer sabah ağırlık çalışıyosan akşam bisiklet sür neden bisiklet çünkü bisiklet seni hayal bile edemeyeceğin o formda bacaklara kavuşturur.

kusura bakma fazla soru soruyorum ama bi tane daha sorum var :) ....peki cardio yaptıgımız dönemde bacak çalışması nasıl olmalı ..off sezondaki gibi agırmı olmalı yoksa daha hafif ve izole hareketlermi tercih edilmeli ?

soru sormanda benim için sorun yok.temel harekelerden vazgeçme izole dediğin de leg extention ve lunge işte.bu ikiside off veya on sezonda farketmez.her zaman olacak.squadsı iki şekilde yaparsın 1. si 10 tekrarın altına düşmeyeceğin ağır çalışmalar 2. si 20 tekrarın altına düşmeyeceğin setler. qadricepslerinin görünmesi için. derinin ince olması lazım işte.bunun için bisiklette ısracıyım.bisiklet ve uzun yürüyüşler.

sizin gibi salon hocam olsa salonda yatarım xD bizimki boyuna uyuyo gercekten uyuyo cekyat var meldıvenblerın altında orda yatıyo banada ddiyo ugur gelen olursa bagar :D soru soruyom askerden gelınce ele alcam seni simdi ye ic calıs diyo :D

Vay.. Tebrik ediyorum. Steroid kullanmadan, doğal ve düzgün yöntemlerle fevkalade başarılı olacağının göstergesi, örnek olmalı thums:

benımde trıcepsler dıkkatımı cektı arka kol ıcın tavsıyelerınız veya bı ıkı puf noktanız varsa mahsuru olmassa paylasabılırmısınız.
birde genetik oldugunu dusundugum bel bolgesı ıcınde sanrım sızden ogreneceklerımız var sopalarla comaklarla bı saga bı solla olcak bı bel deıl bu ..bu konudada yorum beklıyorum.
saygılar...
.

Son düzenleme:
benim her zaman favori triceps hareketlerim.dambıl french pres, bar french pres,alna triceps pres bar (ara sıra da dambıl)ve tabiiki push down.arasıra hareketlerin sırasında değişiklik yaparım.tekrarlar ise 20 ile 8 arasında olur ben tricepste ağır kilo çok tekrarda yaparım, daha çok bu tekniği kullanırım.şimdi çok daha iyi.dediğin gibi bel olayı genetik sanırım, definisyonda incecik oluyo.ama yinede söylim on sezonda.öne eğilerek çubuk tiwist ve serratuslar için yan crunch da favorimdir.

• Like
Reactions: ofi
bence arkadasın sızın gıbı calısması hata olur dıye dusunuyorum sız daha ıyı bılırsınız tabıkı. cunku tahmınım arada en az 20 yıllık fark vardır sporla gecen. 20 tekrar agır kıloyla triceps :D hayal bıle edemıyorum.

ben arkadaş ve yahutta okuyan kişiler böyle çalışsın diye program vermedim. sadece merak ettiği için kendi çalışma sistemimi yazdım.

Back
Yukarı