çalıştığım kas grubu ağrı yapmıyor

s@d@k@t.

Üye
Arkadaşlar 1 haftadır çalışıyorum. yani 1 gün göğüs öbür gün biceps vs.

omzu ve tricepsi 5 , diğer kasları 7.5 kg ile çalışıyorum fakat çalıştıktan sonra sadece göğüs kaslarım ağrıyor. biceps , triceps , omuz , bilek bu kasları ağrıtamadım. sorun hareketi yanlış yapmamdanmı kaynaklanıyor yoksa azmı çalışıyorum. 3. - 4. setlerde zor kaldırıyorum zaten ertesi gün ağrı yapmıyor :confused:

birinci ihtimal dumbellar hafif geliyor
ikinci ihtimal haraketi yanlış yapıyorsun
üçüncü ihtimal dinlenmeleri çok uzun tutuyorsun o yüzden ağrımıyor
bu arada bende de genelde ne kart sert çalışsamda biceps ağrısı olmaz olsada çok nadir olur

mesela omuz çalışacam öbür güne ağrı olmadı. ağrının olmaması o günün boşa gittiğinimi açıklıo. yani hiç mi gelişme olmaz

en çok omuzlarım ağrır benim omzunda ağrımıyorsa kesinlikle hafif kiloyla çalışıyorsun kendini yeterince zorlamıyosundur diye düşünüyorum

aslında bana dambıllar 3-4 hafta önce geldi. 1 haftadır düzenli çalışmaya başladım. hele omuzları hiç ağrıtamadım . dediğin gibi sanırım kendimi zorlamıyorum ondan kaynaklanıor kafa_

dumbell lateral raise yap dumbellar ile 5kg lik normal şartlarda bu hareket için ağır sayılır
kollarını çok hafif kırarak omuz hizana kadar kaldır ve indir(ağrıtmak ve gerilim vemrek için: )
dumbellerı kaldırırken 2 defa durdur ve o pozisyonda 1 saniye bekle, tepeye geldiğinde 3. e dur ve 2 saniye bekle sonra indirirken de 2 defa daha dur ve 2 saniye bekle, dumbellerı da indirirken bacağına değecek kadar indirme, en alt pozisyonda bile zorlan

Sana önerim düşük ağırlıksa elindeki dumbellar süper set yapman. Her omuz hareketinden 8 veya 10 tekrardan oluşan bir süper set yapabilirsin. Ama son hareket olarak dumbell pressi yapman, yoksa hafif gelecek.
Aslında buna benzer bir yöntemi kendim uyguluyorum. Çok ağır omuz giriyorum ama her hareketi ayda 1 süpersetliyorum farklılık olması için ve işe yarıyor. Mesela side alterali 17.5kg ile 6 tekrar ile başlayıp 2.5 kg indire indire 7.5kg ye kadar 6 şart tekrardan süperset giriyorum ve su şisesi ağzıma götürcek hal kalmıyor omuzlarda :D
Ayrıca kolların için kesinlikle ağır kilolara ihtiyacın var. Ağır olsun ama az tekrar yap. kollar içinde biceps ve tricepsi süper setliyebilirsin o da biraz ağrı yapabilir umarım.

kollar bi süre sonra agırlıklara alışmaya başladıgı için agrı yapmaz onun için agırlıkları arttırmanı tavsıye ederım

Back
Yukarı