İçim rahat karpuz yiyemiyorum

Arkadaşlar yaz gelmesiyle meyve tuketımim arttı öellikle karpuz
internette krpuz hakkında yazılar okudum ve Cvitamini oldugunu öğrendim C vitamini depo edilmeyen vitamin diye biiyorum yani fazlası dışkıyla vucüttan atılıyor emın olmak ıcın sormak ıstedım rahatlıkla karpuz tuketebılırmıyım? kılo almaktan korktugum ıcın rahat yıyemıyorum yeıkten sonrada pişmalk hissetiyorum buda pikolojik yonden beni etkiliyor sunuda belirtiyim karpzu genelde hepakşam 9 ile 11 arası tuketıyorum acaba ıstedıgım kadar yesem sorun yaparmı 3-5 dilim kadarı ? :confused:

bence çok abartmamak kaydıyla tüketirsin tabii neden yiyemeyesin.
ama bi yerde okumustum yemekten hemen sonra tatlı niyetine yenilmemeliymiş meyveler.
hem mideyi asırı yoruyor hemde yağlanmaya davetiye cıkarıyormus.
bilginize..

yemekten 2-3 saat sonra yıyorum o zamanda akşam oluyor ama az yedıgımde etmıyor cok yemek ıstıyorum oda korkutuyor ama c vitamini depo edilmedıgı ıcın istedıgımız kadar yani 3-5 dilim sorun yaparmı yazın 3 ay yazlıkta denize gidiyoruz ve sadece karpuz peynir / uzum peynır yıyebılıyorum sıcakta yemek yenmyor

Karpuz tüketmek istiyorsan sabahları aç karnına karbonhidrat niyetine tüketebilirsin ama akşam saat 9-11 arası tehlikeli bir saat hele ki yüksek glisemik indeksli karpuz için daha da tehlikeli bir saat vücuttaki büyüme hormonunu olumsuz yönde etkiler bu kadar geç saatte meyve tüketmek...

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.Sabah kahvaltısında karpuz peynir yemekistiyorum ailemde diyor doktorlar demiş karpuz peynir kilo yapıyormuş bu dogrumu ben gene kahvaltıda karpuz peynir tuketmek istıyorum ama neden özellikle karpuzla peynir kilo yapsinki tosttan salamdan daha saglıklıdır?

sabah bir dilim karpuz ve bir dilim peynir . ekmek yok. süper tok tutuyor beni. akşam yemeği de 2 tavuk pirzola ve karpuz. ekmek çok az. karpuz yiyip şişince ekstra yemek yemiyorsun. karpuzdan kalori alıyorsun ama diğer yemeklerin ve ekmeğin kalorisini almadığın için negatifte kalabilrisin. ben 1,5 ayda 5 kilo verdim. kol ölçüm aynı.

bence çok detaya girip abartmamak lazım bence karpuz için şu saat bu saate gerek yok meyve sonuçta istediğim zaman yerim müsabık değiliz çok sınırlandırıp baymamak lazım. yani meyve ve büyüme hormonu etkisi çok ayrıntı geldi bana.

Gün içinde cok yerımde akşam ailece tb karsısında karpuz yıyorlar bende dayanamıyorum ama sonrada kendıme kızıyorum zayıflamam gerekıyor dıye aksamlar yemem artık gun ıcınde yerım

Karpuzun sana hiçbir zararı olmayacaktır. Aksine zayıflamana meyveler yardımcı olur. Hatta ve hatta karpuz diyeti bile vardır. Şuna bi bak istersen bilimsel örnektir:

100 gr Karpuz = 19 kalori
1 adet Şeftali : 60 kalori
1 adet Elma : 60 kalori
1 adet mandalina : 50 kalori

Yani sen 600 gr karpuz yesen bile 2 elmaya eşit olacak buda bir insan bünyesi için çok çok normal birşey..

Karpuzun sana hiçbir zararı olmayacaktır. Aksine zayıflamana meyveler yardımcı olur. Hatta ve hatta karpuz diyeti bile vardır. Şuna bi bak istersen bilimsel örnektir:

100 gr Karpuz = 19 kalori
1 adet Şeftali : 60 kalori
1 adet Elma : 60 kalori
1 adet mandalina : 50 kalori

Yani sen 600 gr karpuz yesen bile 2 elmaya eşit olacak buda bir insan bünyesi için çok çok normal birşey..
bu ıcımı cok rahatlattı 100 gr 1 dılıme eş gelıyor sanırım?

valla bende çok seviyorum karpuzu bi oturursam başına, karnım ağrıyana kadar yiyorum. sonra tartıya çıkıyorum oha diyorum kendime az ye ulan.. sabaha kadar da tuvaletten çıkamıyorum. uyku düzenimi bozuyor haliyle :) ama kilo yapmıyor

valla bende çok seviyorum karpuzu bi oturursam başına, karnım ağrıyana kadar yiyorum. sonra tartıya çıkıyorum oha diyorum kendime az ye ulan.. sabaha kadar da tuvaletten çıkamıyorum. uyku düzenimi bozuyor haliyle :) ama kilo yapmıyor
aynen gecen sene oyleydım gece cok yıyıp sabaha kadar tuvalet yolunda :D ama bu sene dıyete basladım duzenlı yıyorum ama karpuza hayır dıyemıyorum genede gece degılde 7 gıbı yemeye calısıcam

bende asla hayır demem karpuza heran yiyebilirim:)

karpuz tüketirken dikkatli olun. glisemik indeks olarak 72 dir. muz ve üzüm den bile hızlı kana karışır. antreman sonrası için mükemmel bi besin kaynağı. whey le karpuzu denedim fena oldu:D

Valla bende dayanamıyom şu karpuza:D tabi öyle her karpuzuda yemem ;) iyi hoş güzel kırmızı v.s v.s olursa affetmem...ama kilo yapıcağını bi,lsem hayata ağzıma koymam...

Birçok kişi meyvenin kilo yapmadığını düşünür halbuki meyve şekerin şekil değiştirmiş halidir ve kilo yapar.Fazla yenmesi durumunda kilo yapacağına emin olabilirsin.İlla meyve istiyorsanız Erik ye.Ama abartılmamak şartıyla tabiki yenilebilir.Böyle bir soru sorduğuna göre muhtemelen çok gençsin merak etme yakarsın.

Birçok kişi meyvenin kilo yapmadığını düşünür halbuki meyve şekerin şekil değiştirmiş halidir ve kilo yapar.Fazla yenmesi durumunda kilo yapacağına emin olabilirsin.İlla meyve istiyorsanız Erik ye.Ama abartılmamak şartıyla tabiki yenilebilir.Böyle bir soru sorduğuna göre muhtemelen çok gençsin merak etme yakarsın.
meyve yıyorum fakat oglen yıyorum aksam dan sonra hıcbırsey yemıyorum gecen dondurma aldım 1 haftadır dolapta yıyemıyorum bı turlu korkudan oglenlerde ac olmadıgım ıcın yemıyorum oyle kaldı :)

Back
Yukarı