İştahı kesmenin püf noktaları?

Arkadaslar 14.11.2013 spora basladım sporla beraber diyet yapıyorum. 168 boyundayım 90 kiloydum spora baslarken çalışmıyorum ögrenciyim okulum yeni bitti bu sene sabah kalkvaltı yapmıyorum biraz yogurt bir bardak yesil cay ögle ekmeksiz beyaz peynir salatalık vb. yiyecek aksam 6 gibi 2 tabak corba salatalık ana yemek ekmeksiz seker tuz kola vb icecek yok hayatımda ŞUAN 82 kiloyum aç kalmıyorum sürekli elma yiyorum saat 9'dan SÜREKLİ KARDİYO CALISIYORUM 3 GÜNDE 1 AGIRLIK YAPIYORUM COK İYİYİM ŞUAN

ne bulgur ne yulaf gördüm ..... bence yalnış

iştah kesmenin en iyi yollarından biri yulaf yemektir
içerisindeki besin değerleri ve uzun süreli sindirim sebebiyle
diğer birçok besine göre uzun süreli tokluk hissi verir

Tatlı yerseniz tuzlu, tuzlu yerseniz tatlı isteyeceğiniz için bu kısır döngüye dur demek için ikisini de bırakmak iştahınızı kesecektir.
Yağsız lapa pilav hem iştahınızı kapatır hem de antrenman öncesi enerji sağlar.
Bunun haricinde lifli gıdalar tüketmek ve üzerine bolca su içmek de yardımcı olacaktır.
Acı gıdalardan kaçının zira acının iştah açtığı gerçeğini hepimiz biliyoruz.
Bol bol salata tüketmeye çalışın, özellikle marul, salatalık, domates, havuç...

En önemlisi de kafanda şu anı canlandır:

Antrenmanda yaktığın onca kaloriyi, döktüğün damlalarca teri, verdiğin onca emeği 5 dakikalık bir yemekle geri alıyorsun.

5 dakikalık bir damak tadı, 1 saat sonrasında tamamen sindirilen ve yok olan bir yemek...

Sence kalori almaya değer mi ?

sabahları aç karna yarım litre su içmek metabolizmayı yüzde 24 hızlandırıyormuş doğru olduğu kesin değil ama bunu dikkate alın.

Açık olarak satılan yeşilçay bulunmakta onu sıcak suyun içerisine bir tutam attıktan sonra 5 dakika demleyiniz içerisine bir kaç damla limon sıkın hem tok tutuyor hemde gerçekten yağ yakımını hızlandırıyor. Aktarcı dediğimiz yani baharatçı dükkanlarında bulunur. Kilosu 35 Türk lirası, 5 liralık aldığınızda 1 haftadan fazla gider tabikide tüketmeye bağlı ben günde 2,3 koca bardak içiyorum.

Dıger arkadaşların sürekli bahsettıgı konu protein diyeti yaparak iştah kesersın tarzında bır yaklaşım goruyorum.İştah kesilmez sadece azaltılabılır.Bodybuildingle ılgılenen herkez aç ve iştahlıdır.Bunu minimize etmen adına Sek şekilde nescafe onerebılırım.

Yemek yemeden önce dişlerinizi fırcalayın hem yemek yemenizi azaltır hemde daha kolay kilo vermenizi saglar

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

iştah kesmek yerine, karbonhidratı kesip protein diyeti gibi bir diyet yapıp + sıkı bir kardio programı ile de zayıflayabilirsin....
lüfen yanlıış bilgi vermeyelim karbonhidratı kestiğiniz zaman her ne kadar kilo verseniz bile kaslardanda yakmış olucaksınız ki buda herhalde en son isticeğiniz şeydir. tabiki de karbonhidratı kısıp proteine yüklenmelisiniz ama kesinlikle karbonhidratı kesmek sağlınız açısından hiçte hoş olmicaktır zaten karbonhidrat almazsanız spora gidicek bile enerjiniz kalmicaktır.

Bir sorum olacaktı:
Bu karbonhidratı kesip proteın dıyetıne yonelmen ne derece dogru?Yanı bunu uzun sure uygulayıp hıc bır zarar gormedım dıyen bırılerı var mı aranızda?
Teşekkürler
tamamen bu şekilde beslenen biriyim haftanın sadece bir günü karbonhidrat alırım o da basit şeker olarak değil yulaf ezmesidir veya bulgur pilavı. arada bir beyin fonksiyonlarının zayıflaması kısacası kısa süreli ebleklik dışında karaciğer enzimlerimde midemde ya da hormon ve kan testlerimde sıkıntı görülmedi. karbonhidratı kesmek diye bir şey yok beyin karbonhidratla çalışır. hiç olmazsa bir iki dilim tam tahıllı ekmek tüketilmeli veya b vitamin içeriği ve sağlıklı karbonhidrat değerleri için bulgur pilavi tüketilmelidir.

Sabah için 2 tavsiyem var.

Öncelikle kalkar kalkmaz : bir çorba kaşığı Elma Sirkesi içiyorum. (evet bazen çok zor geliyor :D )
Daha sonra kahvaltı için :
Yulaf(Light Süt+Muz) ve üstüne tarçın kesinlikle etkilidir. Aslında gerçek yulaf, süt yerine su ile yapılır ama bunu ben de dahil olmak üzere çoğu kişi tercih etmez.

Son düzenleme:

Öncelikle kalkar kalkmaz : bir çorba kaşığı Elma Sirkesi içiyorum. (evet bazen çok zor geliyor :D )
Yulaf(Light Süt+Muz) ve üstüne tarçın kesinlikle etkilidir. Aslında gerçek yulaf, süt yerine su ile yapılır ama bunu ben de dahil olmak üzere çoğu kişi tercih etmez.
Sabah aç karna tek başına elma sirkesi içmen miden için iyi olmaz, neticede %4-5 oranında asit var..

Sabahları içilen Ilık Su - Bal - Elma Sirkesi karışımı kişiyi tok tutmaz, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımı sağlar.

Yarar görmeniz için posalı doğal elma sirkesi kullanmanız gerekiyor, eğer marketten aldığınız sirkeyi kullanıyorsanız yazık etmeyin.

İki gün kullanın bir gün kullanmayın zira sabah aç karnına içmek bir süre sonra mide ekşimesi ve reflüye neden oluyor.

Eğer bardağın boyutunu küçültür -yani su miktarını azaltıp- sirke miktarında aşırıya kaçarsanız mideniz delinebilir.

Back
Yukarı