İkisi de farklı amaca göre daha makbüldür. Benim önerim olan maksimum çekiş kuvvet ve dayanıklılık sağlar. Diğer yöntem ise maksimal kuvvet sağlar. Benimkinde baklava dilimleri çıkartılmaz, çizgisel olarak hafifce görülür. Diğerinde ise derin bir şekilde kaslar belirgin bir ayrılmıştır. VG yapanlar genelde benim yapmadığımı tercih eder. Tercih meselesi, bence benim yöntemle daha estetik bir sonuç alınıyor. Gerçi benim çalışma prensibim fitnessa yakın zaten... Lakin yine de benimkini önermem, beli sakatlayabilirsiniz.
Bir de çalışma arkadaşı varsa basket topuyla da antrenman yapabilirsiniz. Mekik çeken kişi kalkarken topu ayaktakine atar, ayaktaki de yere inişte geri atar ve bu mekik süresince devam eder. Daha sonra top sağlık topu olarak tercih edilmeye başlanılır. Bu aşamalarla daha da gerilim elde edilinir ve o bölgede kütle artışı da gözlemlenebilinir. Basketbolcular özellikle böyle çalışırdı, FB'de atletizme gittiğim dönemlerdeki çalışmalarda gözlemlemiştim. Bir de bunun yere yüz üstü yatılıp yapılanı vardır. O da aynı şekilde yapılır ki o biraz da adamı yorar. Lakin daha bile faydalıdır.