@salihstrength
Üye
+1yoğun bir antrenman ve idman yapın da ne yediğniz çok da önemli değil sanki![]()

+1yoğun bir antrenman ve idman yapın da ne yediğniz çok da önemli değil sanki![]()
bence tam tersi. antremanın yoğunluğundan ziyade orta düzeyde bile antreman yapan besin kalitesi açısından üst düzey beslenen birisi, deli gibi idman yapıp 5 üzerinden 2 3 kalitede beslenen birisinden çok çok daha iyi verim alıryoğun bir antrenman ve idman yapın da ne yediğniz çok da önemli değil sanki![]()
Bunu diyen adamın da yağ oranını merak ediyorum açıkçasıİdman sonrası "şu" yenmeli diye bir şey yok abiler. Günlük kalori ihtiyacını, protein-karbonhidrat-yağ ihtiyacın doğrultusunda tamamlarsan antrenmandan sonra istediğini yersin. Sırf antrenmandan sonra yedin diye bir şey değişmez. "Öğün zamanlaması" denen şey öncelikler arasında en geri planda. Etkisi bu kadar küçük şeyleri kovalamayın, büyük resme odaklanın biraz.
% 50 broBunu diyen adamın da yağ oranını merak ediyorum açıkçası![]()
Bence iyi, sağlıklı yağ ve sağlıklı karbonhidrat... Protein sütün protein kaynağı ne tam anlayamadım ondan sağlıklı diyebilir miyim bilmiyorumher antreman sonrasında pınar protein sütün içine biraz yulaf ezmesi ve badem, fındık, kaju ve kuru üzüm (kavrulmamış) ekleyip yiyorum. hoşuma gidiyor tadında hiç bir sıkıntı yok ama sizce abartılı mı?
Neden antremandan hemen sonra ben spordan geldikten sonra 30 dk otobüs yemek hazırlaması 20 dk yemesi 30 dk filan yani bu şekil doğrumu genelde ant sonrası fırında tavuk 2 göğüs 2 kanat 1 tabak pilav veya mantı makarna herhangibiri yanınada yoğurtJay cutlerin aynisini yapiyorsan yanlis yapiyorsun. Neden dersen hemen anlatayim. Simdi Jay cutler 130kg lik off sezonluk adamcik. Bu adamin bir porsiyon protein ihtiyaci 50-60gram. genelde 50gram ok dir cünkü mesela günther 50gram aldigini söylüyor ve fazla aldiginda degisen hic bir sey olmadigini Muscle fitness de yazmis. Fazla alinca vücut onu atuiyormus kullanmiyormus.
Antremandan 1-2 saat önce söyle güzel bir bol proteinli ve bol bol k.hidratli yiyecek alirsin.
Antremandan 15 dakika önce Aminoasit tabletleri alirsin eger yoksa sorun degil .
Antremandan hemen sonra protein tozu alirsin(toplam 35gram protein olsun) Ha bu arada Whey Protein ISolat yada Protein MIX olsun söyle biyolojik degeri 105 ile 127 lerde gezen bir deger.
Antremandan 1 saat sonrada proteinli ve k.hidratlai bir yemek yersin ve o günü mükemmel bir sekilde tamamlarsin.
(Sakin yemekleri 15-25 dakika kala yeme . En önemlisi antremandan sonra yemektir. Ona daha cok önem ver ve saglam proteinleri antremandan sonra mutlaka al.)
Aldığın protein tozunun emilim farklılığından dolayı hangi çeşit olduğunu önce sormak isterim.Tahmini aşağı yukarı olarak 60 ila 75 dakikalık bir süreç sonrasında protein destekli bir öğün yiyebilirsin.Protein kaynaklı Hindi veya tavuk göğüs olabilir, Yumurta biyo değerindeki emilim oranını da düşünürsek en etkili olan aslında yumurtadır.Arkadaşlar merhaba bazı arkadaşlar yazmış ama ben yine de sorayım dedimSpordan hemen sonra protein tozu içiyorum peki daha sonra yemem için ne önerirsiniz bir de kaç saat sonra? Teşekkürler.
Aldığın protein tozunun emilim farklılığından dolayı hangi çeşit olduğunu önce sormak isterim.Tahmini aşağı yukarı olarak 60 ila 75 dakikalık bir süreç sonrasında protein destekli bir öğün yiyebilirsin.Protein kaynaklı Hindi veya tavuk göğüs olabilir, Yumurta biyo değerindeki emilim oranını da düşünürsek en etkili olan aslında yumurtadır.
Kaç gr yediğinin ölçüsünü hassas bir mutfak tartısıyla sağlayabilirsin.Benim önerim antrenmandan sonra 100-180 gr arası tavuk göğsü ideal rakamlar.Pilavı da antrenmandan sonra çalıştığın adeleye göre değiştirebilirsin.Dostum içtiğim protein tozu Gold Standart Whey marka. Bir de şey diyeceğim bir tam tavuk göğsünün yarısını yiyorum ama sanki biraz çok geliyor gibi yanında ise bulgur ya da pirinç pilavı yiyorum tavuğu bitirdiğim zaman doyuyor gibi oluyorum pilav ı çok fazla yiyemiyorum.
Aynı şekilde bende seninki gibi besleniyorum ama doymak mümkün değilDostum içtiğim protein tozu Gold Standart Whey marka. Bir de şey diyeceğim bir tam tavuk göğsünün yarısını yiyorum ama sanki biraz çok geliyor gibi yanında ise bulgur ya da pirinç pilavı yiyorum tavuğu bitirdiğim zaman doyuyor gibi oluyorum pilav ı çok fazla yiyemiyorum.