bir arkadaşımız omuz hareketi değilde sanki trapez hareketi yapıyorum omuzlarımın çalıştığını hissetmiyorum demiş bunu ortadan kaldırmak için hareketi daha yavaş ve daha az kiloyla yapabilirsin aynı sorun bendede vardı ve gerçekten rahatsız edici bir durum hareketi düzgün yaptığında bu sorun ortadan kalkacaktır
omuz programınızı kesinlikle 2-3 ayda bir değiştirmelisiniz ama yapacağınız hareketleri değiştirirken çıkarttığınız ve yeni koyduğunuz hareketin aynı bölgeyi vurmasına dikkat edin
ilk sayfalarda bi arkadaşımız video koymuş lateral raise hakkında bende önceden avuç içlerim vücuduma bakacak şekilde yapıyordum hareketi ama acuç içleri arkaya baktığında yan omuzlar gerçekten daha iyi şişiyor
arka omuz genellikle sorunlu bir harekettir çoğu kişi yaparken sıkıntı çeker ve yapmaz ama Bent-Over Dumbbell Lateral raise
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/omuz-t201.html
hareketini programınıza kesinlikle ekleyin ilerde estetik bir görüntü istiyorsanız tabi
ayrıca omuz hareketlerini 8-10 tekrar yapmanın kimseye fayda sağlayacağını düşünmüyorum ben 4 hareket toplamda 16 set olmak üzere dşük ağırlıkla 20 tekrar yapıyorum ve omuzlarımdan olcukça memnunum 20 tekrar bazılarına çok gelebilir ama omuzlar uzun süreli gerilim istiyor yüksek ağırlıkla az sayıda çalışmayıda denedim (12 takrar) 20 tekrar az ağırlıklta aldığım verimi alamadım
omuzlarınınız geniş görnmesini istiyorsanız kesinlikle diğer kas gruplarınıda çalıştırmalısınız sadece omuz bir yere kadar gdiyor .omuzu geniş gösteren en önemli kas ise üst sırt kaslarıdır . omuzlarınızı çücük göstermemek istiyorsanızda kol kaslarınızı fazla geliştirmeyin omuzlarınızla orantılı olarak gitsin özelliklede arka kol kasları omzu daha küçük gösteriyor.
sormak istediğim bir soruda var drop set hakkında ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz ilk sayfalarda bi arkadaş açıklamış ama pek bişey anlamadım tek set olarak diyelimki 10kg ile 5 tekrar 5kg ile 5 tekrar 1 kg

ile 5 tekrar yaptık 15 tekrarda bu set bitti bu set bittikten sonra ne yapacağız aynı şekilde kaç set yapmamız gerekiyor ?