Şınav Çekerek Kas Kazanımı Arttırılabilir Mi?

Şınav çekmek merkezi sinir sistemini xok az yordugundan hergün şınav çekilebilir yaziyor.
Admin gercekten hergün cekmelimiyiz yoksa gün așırı mı daha mantıklı olur bide ben bitek evde șınav mekik cekiyorum ilerleyen zamanlarda kötü bir görüntü olușur mu aksine iyimi olur? Bitek șınav mekik cektigimden șüpheliyim ? :(

şınav standart temel hareketlerden biri sekillenme kazanılabilir ama gözle görülür yüksek kas kütleleri kazanılamaz,

şınavla kas yapılsa idi spor salonları bomboş olurdu.ısınmada bile şınav çekmem çünkü efor harçatıyor.anca tatillerde falan.

Şınav antrenman sonlarına göğüs adelesindeki yoğunluğun tamamlanması için ve maksimum tahribat için genelde eklerim.3 set max fakat evde farklı açılı yapılan şınav teknikleri gelişimi belli yere kadar taşıyabilir sonrası için ise daha şiddetli antrenmanlara ihtiyaç duyabilirsin.Sonuç olarak belli bir gelişim için ev yeterli kalabilir sonrasında yetersiz kalacaktır.

Şınav antrenman sonlarına göğüs adelesindeki yoğunluğun tamamlanması için ve maksimum tahribat için genelde eklerim.3 set max fakat evde farklı açılı yapılan şınav teknikleri gelişimi belli yere kadar taşıyabilir sonrası için ise daha şiddetli antrenmanlara ihtiyaç duyabilirsin.Sonuç olarak belli bir gelişim için ev yeterli kalabilir sonrasında yetersiz kalacaktır.
progressive overload temeline uyulduğu sürece yeterli bence yani ağırlıklı şınav gibi

Şınav çekmek merkezi sinir sistemini xok az yordugundan hergün şınav çekilebilir yaziyor.
Admin gercekten hergün cekmelimiyiz yoksa gün așırı mı daha mantıklı olur bide ben bitek evde șınav mekik cekiyorum ilerleyen zamanlarda kötü bir görüntü olușur mu aksine iyimi olur? Bitek șınav mekik cektigimden șüpheliyim ? :(
Merhaba her gün şınav çekmek tam aksine daha belirgin ve güçlü bir üst bölüm oluşturur ve kas yoğunluğu arttırmanda yardımcı olur mekikte ise karın kasları çalıştığı için daha etkili hale gelir. Düzenli yaparsan gözle görülür etkiyi kendinde görebilirsin.

Şınavın sayısı değil önemli olan nasıl yapıldığıdır. Bazı şınav çeşitleri sinir sistemini çok fazla yorabilir, bu konu da yazıyı eleştirebilirim. Hareketin yolunu değiştirerek veya uzatarak direnci çok çok fazla artırabilirsiniz ki, kısa bir çalışmadan sonra bile ertesi gün itiş yapacak gücünüz olmaz. Öte yandan her gün şınav yapmak daha doğrsusu itiş yapmak omuz mobilitesi için iyi bir şey değil, elde edeceğiniz tek şey bozuk postür olur, bu konuda da yazıyı eleştiriyorum. Kas gelişimi açısından ise direnci attıracağımız varyasyonlara yönelmek, her gün şınav yapmaktan çok daha iyi bir senaryo.

Ben 18 20 yaşlarım arasında sadece şınav ve barfiks cekerek cok guzel bir vucud yapmistim 1.80 boy 68 kiloda 37 cm kollarım vardı.

• Like
Reactions: Bjj
1.gün:500 şınav
2.gün:250 mekik 250 leg raises
3.gün:500 şınav
4.gün:250 mekik 250 leg raises
5.gün:500 şınav
6.gün:dinlenme
7.gün:dinlenme
böyle proqram işe yararmı? fit ama birazcik yagli vucudum var (15yaş 1.75 boy 65 kg)

Back
Yukarı