Öncelikle 1 kg'lik kas kütlesi 2.7 litre su tutar.Bir kas hücresi %22 protein %7 yağ ve %71 sudan oluşur,bir yağ hücresi ise %72 yağ,%6 protein ve %22 sudan oluşur.Yağların kasa dönüşme hikayeside kısmen doğrudur,yağ hücrelerindeki %6'lık protein kasların %22'lik protein kısmı için kullanılır.Body salonlarındaki aletlerin ölçtüğü değer doğru,lakin aldığınız ağırlığın yanlızca %25'i saf kas,%75'i hücrelerdeki su ağırlığıdır.Kas yapımı başlarda çok hızlıdır daha sonra yavaşlar,dolayısıyla yıllık 5 kg kas alımı gibi bir konudan bahsedilemez,hele hele jay cutler'ın yıllık aynı kas kütlesini kazanmış olmasından hiç bahsedilemez.Vücut tipinize ve vücudunuzda bulunan protein hücresi sayısına göre yılda 15-20 kg arası kas alabilirsiniz.Saf mesomorf olan bir insan sadece 3 ayda devasa bir boyuta oluşabilir.
Kendimden örnek vereceğim,ben saf bir mesomorfum.Genlerim sanki kas için yaratılmış gibi.başlayalı henüz 3.5 ay oldu,normalde kilo vermek için gitmiştim ağırlıkta çalıştım.başladığımda sıradan ektomorflardan(çelimsiz vücut tipi,kilo alamayan) 2 kat fazla ağırlık kaldırıyordum.Şuan kaldırdığım ağırlığı herkes şaşkınlıkla izliyor.1 yılı aşkın süredir body yapmış ektomrof arkadaşlarım var ve malesef vücutlarındaki kas belli bile olmuyor soğukken.Buraya mesomorfları övmedim ama bu iş için yaratılmış vücut tipleri varken genelleme yapılamaz,genellemelerin hepsi ektomorfları içeriyor çünkü dünya nüfusunun %70'i ektomorfik tipe sahip.Bu sizin ırkınızın genetiği ile ilgili birşey.Genelde Semitik Ve Zenciler Mesomorfik tipe sahiptir,beyaz ırk ektomorf ve asyalılar endomorftur(şişman tip,az yesede hemen kilo alan).Aranızda kısa sürede bu kadar kas aldım diyen arkadaşlar varsa doğru söylüyorlar,o yüzden internetten vücut tiplerini araştırıp,vücudunuzu tanımanız gerektiği kanısındayım.Daha sonra ayda 1 kilo kas alanın ektomorf mu yoksa mesomorf mu olduğunu anlarız.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:41 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:33 ----------
Yazıklarımda yanlış anlaşılabilecek yerler var,yıllık 15-20 kg kas kütlesi ancak ilk yıl için geçerlidir.Jake gyllenhaal 6 ay içinde 15 kg kas kütlesi kazandı prince of persia için,aynı şekilde ektomorf olan taylor lautner twilight filmi için 15 kg kas aldı aylar içinde.